images/categories/Mi-Amigo.png

Video interview Sylvain Tack

op . Gepost in Mi Amigo Archief

sylvaintackAlex van den Hoek heeft wederom een video uit het archief van Martin van der Ven gedigitaliseerd en online gezet. Het is een interview dat Mike Verdrengh voor de Belgische TV had met voormalig Radio Mi Amigo oprichter en eigenaar Sylvain Tack. In het interview antwoord op de vragen "Wat is er gebeurt met Syvain Tack na Radio Mi Amigo? Is het waar dat hij cocaïne gesmokkeld heeft? Heeft hij een gevangenisstraf uitgezeten?" Alex zoekt overigens nog naar het jaar waar in dit interview is uitgezonden.

Eerste jinglepakket Radio Mi Amigo

op . Gepost in Mi Amigo Archief

ma dj 74Het is deze maand veertig jaar geleden dat de zeezender Radio Mi Amigo begon. Het station begon gelijk met een mooi jinglepakket geschreven door Eddy Govert, de chef in de Start Studios van Radio Mi Amigo directeur Sylvain Tack. Jelle Boonstra luisterde dat eerste jinglepakket van Radio Mi Amigo nog eens door en vond verrassende overeenkomsten met 'Jingle Jangle' van The Archies, de opvolger van 'Sugar Sugar'.

Speel dat lied voor mij Mi Amigo

op . Gepost in Mi Amigo Archief

DianaHans Knot ontving enige tijd geleden een fragment van de zeezender Radio Mi Amigo. In het bewuste fragment uit 1974 kondigt Radio Mi Amigo DJ Norbert het nummer "Speel nog eenmaal dat lied voor mij Mi Amigo" van "Kleine Diana" aan. Het bewuste nummer gaat over de zeezender Radio Mi Amigo en was drie weken voor het bewuste audio fragment de persoonlijke hittip van Norbert. Hans Knot dook in het verleden van dit nummer en stuurde ons het audio fragment.

Terug naar Playa de Aro

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Ton Schipper en Tom de BreeAls 17-jarige was deejay Tom de Bree aan het werk voor de zeezender Radio Mi Amigo 272, hoewel zeer kort. Een jaar eerder, in 1978, ging hij als nieuwsgierige snotneus van 16 op bezoek bij Radio Mi Amigo in Playa de Aro, waarbij hij ondermeer op bezoek ging in de studio waar Ton Schipper aan zijn programma bezig was. Recentelijk was hij weer op bezoek in het centrum van Playa de Aro en fotografeerde de buitenkant van het pand, waar destijds de studio's waren gevestigd.

Het verhaal achter het "Mi Amigo lied"

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Het Mi Amigo liedRecentelijk vroeg Hans Knot, naar aanleiding van de vraag van een lezer, aan Norbert, entertainer en programamaker (destijds bij de zeezender Radio Mi Amigo) om eens te vertellen hoe het 'Mi Amigo lied', gezongen door de deejays van Radio Mi Amigo, de Mi Amigo Boys' tot stand is gekomen. 'Ergens midden 1974 kwam Fonske (Alfons Staepels, toen muzikant bij Pierre Kartner, denk ik) met zijn gitaar mijn zolder-studio in Breda binnengestapt. Hij speelde het Mi Amigo liedje en vroeg me of ik dit wilde inzingen. En hij wist me te vertellen dat de tekst van Pierre Kartner was, Maar ik denk dat die gewoon wenste mee te tekenen om op die manier ook er aan mee te verdienen. We weten allemaal dat dit in die tijd dikwijls gebeurde.'

Playa de Aro

op . Gepost in Mi Amigo Archief

playa de aroFebruari 1975 verhuisde het team van de zeezender Radio Mi Amigo naar het Spaanse Playa de Aro. Op het station werd regelmatig promotie gemaakt voor deze Spaanse plaats. Een mooi voorbeeld is het nummer "Playa de Aro" gezongen door Erik Marijsse. Hij maakte het nummer in de zomer van 1975. Theo van Halsema vondt enige tijd geleden een Spaanstalige versie van dit nummer op YouTube. En om het verhaal compleet te maken stuurde Hans Knot ons de Nederlandse versie.

Radio Mi Amigo en de VOO (2)

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Joop VerhoofHans Knot kreeg recent een deel van het Veronica archief van Robert Briel, jarenlang hoofdredacteur van het Veronica blad. In het archief kwam Hans Knot een aantal opmerkelijke zaken tegen. Met deze keer een memo van Joop Verhoof van 12 augustus 1976. In de memo stond o.a. dat Radio Mi Amigo op dat moment twee jaar in Spanje (Playa d'Aro) aanwezig was en dat er op dat moment ook een ploeg van de Veronica Omroep Organisatie in Spanje verbleef.

Radio Mi Amigo en de VOO

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Joop VerhoofHans Knot kreeg recent een deel van het Veronica archief van Robert Briel, jarenlang hoofdredacteur van het Veronica blad. In het archief kwam Hans Knot een aantal opmerkelijke zaken tegen. Met deze keer een brief van Joop Verhoof aan Lex Harding van 28 februari 1976. En een niet ondertekende brief met uitgebreide adviezen voor de programmering van Radio Mi Amigo. Hoewel het nergens staat vermeld wordt aangenomen dat deze brief afkomstig was van Lex Harding.

Joop Verhoof sollicitatie Veronica

op . Gepost in Mi Amigo Archief

joop verhoofHans Knot kreeg recent een deel van het Veronica archief van Robert Briel, jarenlang hoofdredacteur van het Veronica blad. In het archief kwam Hans Knot een aantal opmerkelijke zaken tegen. Zoals een open sollicitatie brief van Radio Mi Amigo DJ Joop Verhoof uit 1976 aan Lex Harding, destijds betrokken bij de Veronica Omroep Organisatie. Joop Verhoof beschreef in de brief aan Lex Harding de moeilijkheden van Radio Mi Amigo in Spanje en vroeg zich af "of er voor hem iets te doen was bij Veronica".