Het eerste DJ team van Radio Mi Amigo

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Will van der SteenNadat Radio Atlantis in 1973 enkele maanden had uitgezonden vanaf de MV Mi Amigo was vanaf 1 januari 1974 een nieuw station te beluisteren vanaf het zendschip: Radio Mi Amigo. Het eerste DJ team bestond o.a. uit Joop Verhoof, Bert Bennett, Will van der Steen, Mike Moorkens, Ad Petersen, Norbert, Secco en later Peter van Dam. Hoe werd dit eerste Radio Mi Amigo DJ team samengesteld? Voormalig Radio Mi Amigo DJ Will van der Steen legt het uit.

HET EERSTE RADIO MI AMIGO DJ TEAM
Tekst: Will van der Steen

Na het bekend worden van de deal tussen Sylvain Tack en Ronan O'Rahilly over het huren van zendtijd voor Radio Mi Amigo heeft Dennis King die deal als eerste rond verteld .
Die informatie bereikte mij als eerste. Bij aankomst in de Van Hogendorpstraat bleek Andy Archer aldaar aangesteld als programmaleider, met zeer gelukkig voor hem een bijbehorend salaris. Andy verwoordt dat overigens prachtig in zijn Memories. Sylvain Tack heeft in eerste instantie Norbert gevraagd, pas in een later  stadium kwam hij met Mike Moorkens op de proppen.
Het was Andy's idee om na mij ook Joop Verhoof en Bert Bennett aan te trekken en vervolgens Secco.
Ad Roland (Ad Petersen) werd door mij voorgesteld aan Andy Archer.
Wiens idee het was om de andere namen, met name genoemd in het eerste uitzendschema, zichtbaar op de website van Norbert, aan te trekken is mij nooit duidelijk geworden.
Peter van Dam werd weer door Sylvain genoemd na de verhuizing naar de Wilhelminastraat in Breda.
In het openingsprogramma werd ook Thijs van der Molen genoemd. Daarna bleek dat Thijs van der Molen niet meer op kwam dagen.
Het waarom is mij nooit echt duidelijk geworden. Jaren later heeft Thijs een carnavalslied opgenomen in mijn studio en heeft toen verteld het kontakt in de Van Hogendorpstraat te willen zien als: "jammer dat het niet is doorgegaan".
Een bewust vaag antwoord en daar ga je dan niet verder op in, want er moet tenslotte een lied worden gezongen in een zo goed mogelijke sfeer, teneinde de vermeende hitpotentie niet in de weg te zitten.
Jammer genoeg heeft de goede sfeer niet mogen baten.


Copyright tekst: Will van der Steen

Oorspronkelijke bron: Offshore Radio Forum

Foto: Will van der Steen in de studio van Radio Atlantis