images/categories/Archief.png

Dave the Fish overleden

op .

Dave the FishOp zondag 14 oktober 2007 is Dave the Fish overleden. Dat meldt Christopher England. Dave was in de jaren 80 met zijn vissersboot Fairwind bevoorrader van het Radio Caroline zendschip de Ross Revenge. Dave leefde in Herne Bay en was een groot fan van Radio Caroline. In de Zeezender Nieuwsgroep en Anorak Nation staan reacties van o­nder andere voormalig Radio Caroline medewerkers op het overlijden van Dave.

Pirate BBC Essex gestart

op .

Pirate BBC Essex zendschip LV 18Donderdag 9 augustus 2007 is Pirate BBC Essex van start gegaan vanaf de LV18 (foto). De uitzendingen staan in het teken van het 40-jarig bestaan van de Marine Offences Act. De uitzendingen van Pirate BBC Essex duren tot 14 augustus met medewerking van veel voormalig zeezender DJ's zoals Johnnie Walker, Roger Day, Rosko, Dave Cash en Keith Skues. Pirate BBC Essex is te o­ntvangen via AM en het internet.

Tineke krijgt Oeuvre Award

op .

Tineke tijdens de uitreiking van de AwardsRadiolegende Tineke de Nooij (foto) heeft dinsdag 5 juni 2007 de Oeuvre Award o­ntvangen tijdens de eerste editie van de Radiobitches Awards in The Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens de Radiobitches Awards werden radiovrouwen geëerd in de vorm van awards. Tineke strarte haar carriere in juli 1960 bij de zeezender Radio Veronica. Na 1974 werkte Tineke voor de VOO, de NOS, RTL en Radio 192.

Mike Moorkens overleden

op .

Mike MoorkensDinsdag 27 maart 2007 werd bekend dat op 14 maart 2007 Mike Moorkens is komen te overlijden als gevolg van een hartaanval. Mike was zijn deejaynaam. Als Chrétien Dewaele was hij bekend voor familie en vrienden. Mike Moorkens werkte achtereenvolgens voor Radio Caroline, Radio Atlantis en Radio Mi Amigo. In 1975 werd hij door Mi Amigo eigenaar Sylvain Tack verdacht van gesjoemel en vroegtijdig o­ntslagen.

Tom de Munck overleden

op .

Tom de MunckIn de nacht van 6 op 7 februari 2007 is Tom de Munck overleden. Tom was al enige tijd ernstig ziek. Tom is 59 jaar geworden en laat een vrouw en drie kinderen na. Tom de Munck schreef in de jaren 80 als John Wendale voor Freewave en het Free Radio Magazine. Tom schreef over de zeezenders, in het bijzonder de terugkeer van Radio Caroline vanaf de Ross Revenge. Hans Knot, Leendert Vingerling en Ben Bode denken terug aan Tom de Munck.

Marconi Award voor Ferry Maat

op .

Ferry Maat met Marconi AwardDonderdagmiddag 6 september 2007 heeft Radio Veronica DJ Ferry Maat (foto) de Marconi Oeuvre Award 2007 in o­ntvangst genomen. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Marconi Awards door Broadcast Press Hilversum o­ntving Radio Veronica DJ Ferry Maat uit handen van juryvoorzitter Arjan Snijders de Marconi Oeuvre Award 2007. Ferry Maat begon zijn radiocarriere in maart 1971 bij de zeezender Radio Noordzee.

Hans Hogendoorn 60 jaar

op .

Hans Hogendoorn 2007Hans Hogendoorn wordt in juli 2007 60 jaar en gaat bij Radio Nederland Wereldomroep met pensioen. Reden genoeg voor Hans Knot om herinneringen op te halen aan Hans Hogendoorn; Hans ten Hoge bij Radio Noordzee en "de stem" van de Nederlandse omroep. Met bijdragen van o.a. Willem van Kooten, Tom Mulder, Graham Gill, Gerard Smit, Ad Roland, Tom Blomberg, Ton van Draanen, Kapitein Harteveld, Nico Steenbergen e.v.a..

Presentatie Dit was Veronica

op .

Willem van Kooten en Jelle BoonstraOp woensdag 28 maart 2007 werd in de feestzaal van Uitgeverij De Bezige Bij in Amsterdam het boek "Dit was Veronica" van auteur Auke Kok ten doop gehouden. Het eerste boek werd officieel in o­ntvangst genomen door Willem van Kooten. Verder waren o.a. aanwezig: Jan van Veen, Norbert Jurgens en diverse oud bemanningsleden van het zendschip. Jelle Boonstra (foto) was er bij, maakte foto's en schreef een verslag.

Reorganisatie Radio 10

op .

Jos van HeerdenMaandag 5 maart 2007 werd het grootste deel van de DJ's van Radio 10 Gold ontslagen en kondigde het station aan per 1 april te stoppen met de uitzendingen op 1008 AM. Sinds dinsdag draait het station met 3 DJ's. Alle gegevens van de o­ntslagen DJ's zijn van de 10 Gold website verwijderd. Jos van Heerden (foto), één van de o­ntslagen DJ's, wordt overspoeld met reacties en protesten, zo meldt hij. En de geruchten over de 1008 komen op gang.