images/categories/Archief.png

Big L nu alleen via internet

op .

De start van Big L in 2005Big L is sinds 9 oktober 2008 alleen nog via het internet te o­ntvangen. Via het Astra satelietkanaal van Big L is alleen nog een fluittoon te horen. De uitzendingen van Big L via de middengol zender op 1395 AM werden op 1 augustus al stopgezet. Big L begon op 14 mei 2005 met haar uitzendingen. Het is op dit moment nog o­nzeker of Big L door zal gaan als internetstation.

Fergie McNeal overleden

op .

Fergie McNealFergie McNeal (foto) is in de eerste week van oktober 2008 overleden in zijn flat in China. Fergie was vanuit Thailand naar China verhuisd om daar Engels te doceren. Fergie is in zijn flat gevonden en vermoedelijk een natuurlijke dood gestorven. Dat heeft de adjunct directeur van de Chinese school waar Fergie les gaf aan Hans Knot gemeld. Fergie McNeal werkte in de jaren 80 aan boord van de Ross Revenge voor Radio Caroline.

Big L's AM 1395 uit de lucht

op .

De start van Big LDe middengolfzender 1395 AM van Big L is in de loop van vrijdag 1 augustus 2008 uitgeschakeld. Dat melden Media Network en Anorak Nation. Big L is nog wel te o­ntvangen via Sky Channel en het internet. Het station heeft nog geen officiele verklaring gegeven maar Mike Read zou vrijdag gezegd hebben dat de AM zender niet in de lucht is wegens milieu redenen. De gestegen olieprijs zou een andere reden zijn.

Will Luikinga geridderd

op .

Will Luikinga in 1972 op de cover van het Veronica BladWill Luikinga heeft een lintje gekregen. De oud-presentator van Veronica kreeg de o­nderscheiding o­nder andere voor zijn jarenlange bijdrage aan de Nederlandse muziek. Zowel als DJ, maar ook als muzikant en producer geniet Will Luikinga als sinds de jaren '60 grote bekendheid. In 1969 begon Will Luikinga als DJ bij de zeezender Radio Veronica. In 1975 schreef hij het nummer Ding a Dong voor Teach Inn.

Radio Veronica in TV serie

op .

Zendschip Veronica in Toen was gelukDe zeezender Radio Veronica staat centraal in de aflevering van de comedy serie "Toen was geluk heel gewoon" van maandag 14 april 2008. Deze aflevering speelt zich af rond 2 april 1973, de dag waar op Nederland geteisterd werd door een zware storm en het zendschip van Radio Veronica van haar ankers sloeg en vast liep op het strand van Scheveningen. Jan de Geus was aanwezig tijdens de opname van het programma.

Timmy Thomasson overleden

op .

Timmy ThomassonTimmy Thomasson (foto) is op 7 oktober 2008, na een langdurig ziekbed, overleden. Timmy Thomasson was de man achter de zeezender Capital Radio. Dit station zond van mei tot november 1970 uit vanaf het zendschip King David. Op 10 november 1970 liep het zendschip King David vast op het strand van Noordwijk vlak voor het Palace Hotel. Timmy Thomasson was Canadees van geboorte maar woonde geruime tijd in Nederland.

Abe Nathan overleden

op .

Abe NathanAbe Nathan is woensdagavond 27 augustus 2008 om 20.54 uur overleden in een ziekenhuis in Tel Aviv. Abe was sinds 1997 aan een rolstoel gekluisterd en had de afgelopen jaren verschillende hersenbloedingen. Abe Nathan was vredestichter en eigenaar van de zeezender de Voice of Peace. Abe deed heel veel humanitair werk in de periode tussen 1964 en 1994. Abe Nathan is 81 jaar geworden en vrijdagochtend 29 augustus begraven.

Cees Manintveld laat oude blues herleven

op .

Cees Manintveld tijdens een optreden van Manfield's BluesCees Manintveld was in de jaren 70 nieuwslezer bij de zeezender Radio Veronica. Cees las ook het allerlaatste nieuwsbulletin van Radio Veronica op 31 augustus 1974 om 17:30 uur. Tegenwoordig speelt Cees in de band Manfield's Blues. Zaterdag 28 juni 2008 stond Cees (foto) met deze band op een podium in de Leeuwenstraat als o­nderdeel van Hilversum Alive. Juul Geleick stuurde o­ns enkele foto's van dit optreden.

Ferry Maat onderscheiden

op .

Ferry Maat ontvangt onderscheidingDonderdagavond 17 april 2008 heeft Radio Veronica DJ Ferry Maat (foto) uit handen van de burgemeester van Huizen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast heeft hij het eerste exemplaar van de CD ‘Soulshow Top 100’ in ontvangst genomen. Ferry Maat is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Opening zeezender expositie

op .

Zeezender expositieZondag 30 maart 2008 is de zeezender expositie in Museum Rock Art officieel geopend. Na een een toespraak door Ad Bouman werd door Hans van Velsen en Johan van der Kolk (technici aan boord van de Norderney) de originele boordstudio van Radio Veronica o­nthuld. Erik de Zwart kreeg de Veronica DVD / CD overhandigd. Ook de door Niels Zack gerestaureerde Veronica land studio 2 en veel Veronica memorablia is te bekijken op de expositie.