images/categories/Veronica.png

Lex Harding & Patricia Paay in 2004

op . Gepost in Veronica Archief

patricialexveronica828videoIn 2004 werden vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum van 16 t/m 31 augustus live programma’s gemaakt door medewerkers van de zeezender Veronica. Op 31 augustus maakte Lex Harding daar vanaf 15 uur een programma met als één van de gasten Patricia Paay. Met Patricia praatte Lex o.a. over de zeezender Veronica, de medewerkers van toen en de vele jingles die Patricia maakte voor Veronica. Patricia zong live ‘Come on and sail away’ en ’18 april naar Den Haag’. Ben Meyering was er destijds bij met zijn videocamera en maakte deze opnames.

Nieuwe foto's zeezender Veronica

op . Gepost in Veronica Archief

veronicatheodenckerTheo Dencker maakte in de jaren 70 en 80 honderden mooie en zeer professionele foto’s van de zeezenders. Veel van Theo’s foto’s staan inmiddels op het Offshore Radio Archive. Dat is het online foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven. Daar staan o.a. foto’s van Radio Noordzee, Mi Amigo, Caroline en Laser. Maar ook foto’s van Zeezenders 20, de Mebo II in Slikkerveer en Sealand. Afgelopen week zijn daar 37 bijzonder mooie nieuwe foto’s van Theo Dencker van het Radio Veronica zendschip en Veronica’s boordstudio bijgekomen.

Video interview Ad en Jaap Buijs

op . Gepost in Veronica Archief

jaapbuijsadboumanAd Bouman en Alex van den Hoek gingen in april 2015 naar Volendam. Daar had Ad een interview met Jaap Buijs over de grote Veronica demonstratie op 18 april 1973 in Den Haag. Die demonstratie werd toen georganiseerd door Jaap en Jan Buijs. Het interview met Jaap was helaas een van zijn laatste interviews. In juni 2015 overleed Jaap Buijs. In de video haalt Ad met Jaap herinneringen op over de demonstratie, de organisatie, de hearing in de Tweede Kamer en het popconcert daarna. Met beelden van de Norderney, de Mi Amigo en de demonstratie.

Video start Radio 538

op . Gepost in Veronica Archief

lex538In december 1992 startte Radio 538. Lex Harding had daarvoor de Veronica Omroep Organisatie verlaten. Hij nam een groot aantal Veronica DJ’s mee naar zijn nieuwe radiostation, zoals Erik de Zwart, Will Luikinga en Wessel van Diepen. Op het YouTube kanaal van Alex van den Hoek staat nu een video over de start van Radio 538. Met o.a. een uitgebreid interview met Lex Harding en Erik de Zwart. En een reportage uit ‘Showtime’ met beelden van de officiële opening van Radio 538 met o.a. Bull Verweij.

Video interview Veronica's Jaap Borst

op . Gepost in Veronica Archief

jaapwim2019Tijdens het laatste weekend van het Veronica 192 Museum had Wim van de Water een interview met Veronica boordtechnicus Jaap Borst. Tot nu toe is maar een paar minuten van dit interview gebruikt in het video verslag over het einde van het Veronica 192 Museum. Maar het hele interview was veel langer, want Jaap Borst is een geweldige verhalen verteller. En dat hele interview staat nu online. Met prachtige anekdotes over het leven aan boord van het zendschip, de stranding van het Veronica schip en het einde van Radio Veronica.

Herkomst Radio Veronica jingle

op . Gepost in Veronica Archief

veronicalpJingleweb heeft alweer de herkomst van een jingle opgelost. Ditmaal met hulp van de Hilversumse radiotechnicus Syb Verwer. Het gaat om de jingle ‘Hey hallo Veronica, kan u misschien een plaatje voor me draaien’, uit de zeezender periode van Radio Veronica. In die jingle zitten geluiden van een scheepstoeter en zeemeeuwen. De jingle was ook het begin van het plaatje ‘Veronica’ van De Rekels. Syb ontdekte waar de scheepstoeter en de zeemeeuwen vandaan komen: ‘Tous les bateaux, tous les oiseaux’ van Michel Polnaref.

Video Veronica Zeilrace 1972

op . Gepost in Veronica Archief

juulzeilrace1972In het weekend van 9 juni 1972 vond de Deltaweek Zeilrace plaats. Daar deden toen 37 zeilschepen aan mee. Het Veronica zendschip Norderney was het zogenaamde ‘rondingspunt’ voor de zeilschepen. Radio Veronica zond dat hele weekend live uit en was 24 uur per dag in de lucht. Het station deed verslag van de zeilrace en gaf regelmatig rondingstijden en tussenstanden door. Ad Bouman en Ruud Doets maakten dat weekend filmopnames. Alex van den Hoek heeft één minuutje daarvan online gezet: een mooi beeld van een live uitzending vanaf de Norderney.

Video Radio Veronica april 1973

op . Gepost in Veronica Archief

videoalexveronica2april1973April 1973 was een enerverende maand voor de zeezender Radio Veronica. Op 2 april 1973 sloeg het Veronica zendschip van haar ankers, op 11 april hervatte Veronica de uitzendingen vanaf de Mi Amigo en op 18 april werd het Veronica schip vlot getrokken en was de grote demonstratie in Den Haag. Alex van den Hoek heeft een video online gezet met al deze gebeurtenissen. Met het laatste Veronica nieuws op 2 april, de laatste woorden van Ruud Doets, de terugkeer op 259, Rob Out en Jaap Buys over de demonstratie en beelden van de Norderney en de Mi Amigo.

Video De Grote Verwarring 1981

op . Gepost in Veronica Archief

videoalexbart‘De Grote Verwarring’ was in de jaren ’80 het mediaprogramma van de Veronica Omroep Organisatie. Met regelmatig aandacht voor het verouderde Nederlandse omroepbestel en nieuwe initiatieven. In de uitzending van 1 april 1981 zaten o.a. beelden van de zeezender Veronica en het REM eiland. Maar ook Radio Gemini, één van de Vlaamse ‘Vrije Radio’s’ uit die tijd, met Jean-Luc Bostyn. En de Haagse, zeer populaire en professionele, FM piraat Hofstad Radio, met Bart van Gogh. Dit programma is nu te zien op het YT kanaal van Alex van den Hoek.

Video Radio Nederland Wereldomroep

op . Gepost in Veronica Archief

wereldomroepRadio Nederland WereldOmroep behoort alweer een aantal jaren tot het Nederlandse omroep verleden. In 1982 was Radio Nederland nog ‘alive & kicking’ en had een dagelijks programma voor Nederlandse vakantiegangers in het buitenland: ‘Nieuwslijn Europa’. Daar luisterden destijds 1 miljoen Nederlanders naar. Alex van den Hoek kreeg van Onno van der Linden een mooie reportage uit Veronica’s ‘De Grote Verwarring’ over dit programma. Met beelden van de studio’s en een interview met Bert Koster van RNW. De video staat nu in HD online.