Foto Radio Mi Amigo

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Radio Mi AmigoTheo Hoekstra stuurde ons vandaag weer een aantal foto's die hij vond op zolder in zijn huis in Frankrijk. Ditmaal is het onder andere een foto van de studio's van de zeezender Radio Mi Amigo in het Spaanse Playa de Aro in 1978. Theo haalt ook herinneringen op die hij had met voormalig Radio Noordzee medewerker Pieter Damave. Theo Hoekstra haalde onder andere een foto naar boven van een gezamenlijk bezoek aan Belgie waar Pieter Damave de geluidstechniek verzorgde.

FOTO'S & HERINNERINGEN VAN THEO HOEKSTRA
Tekst: Hans Knot / Theo Hoekstra - Foto's: Theo Hoekstra

Met de groeten van Theo Hoekstra
Al een aantal malen hebben we herinneringen aan de hoogtijdagen van de Nederlandstalige zeezenders opgehaald via foto's die tevoorschijn waren gekomen, nadat ze meer dan dertig jaar lang weggestopt lagen op de zolder van Theo Hoekstra in Frankrijk. Andermaal meldt hij zich in een e mail aan Hans Knot en deelt zowel de foto's als herinneringen: 'Hallo Hans, nu ik toch aan het opruimen ben op mijn zolder en in de kelder, kom ik best wel aardige foto's en filmpjes tegen. Op bijgaande foto (rechtsboven) de buitenkanst van de studio van Radio Mi Amigoin Playa d'Aro, genomen in de zomer van 1978. Mijn zwager staat daar nog pet wit petje op. We konden daar een verzoekplaat aanvragen en die werd enkele weken later uitgezonden.

Herstelde contact
Via eerdere kontakten met jou ben ik weer in mail contact gekomen met Pieter Damave. De periode dat hij naar RNI ging kan ik me niet meer zo goed herinneren. Pieter en ik woonden allebei in Haarlem en Pieter was de zoon van Poppe Damave, de bekende Haarlemse kunstschilder. Pieter verzorgde ook in de Bavokelder in Haarlem het technische gedeelte van de discoavonden. Dat was rond 1970 en later. Hij deed dit ondermeer samen met de Haarlemse Bonnie Wiegel, een pop redacteur bij het Haarlems Weekblad. Pieter knutselde altijd al met radio's, zenders bouwen en weet ik veel wat nog meer. Vanuit een tent op een camping in Terschelling zorgde hij, via een zender, muziek op het eiland. Ik heb jaren lang in Haarlem in het jeugdwerk gezeten
In april ben ik in Nederland en ga beslist met Pieter en zijn vrouw Margreet een afspraak maken.

Pieter DamaveFilmmateriaal
Met Pieter ging ik ondermeer naar Aalst in België, waar ik een filmpje maakte over de Haarlemse Koorschool, een 8 mm filmpje met een magnetische geluidsspoor waarbij Pieter weer het geluid deed. Zie bijgaande foto (links). Wat kwam ik nog meer tegen op zolder, een Uher report recorder, met daarop een originele jingle band van RNI, draait per 19cm/seconde. m Uher draait maar géén geluid. Verder vond ik een super 8 filmpje met de tekst 'Veronica ledenactie Heerhugowaard'. Ik weet niet meer van wie ik dat gekregen heb. Ik ga dat  filmpje nog eens bekijken, maar moet dan eerst weer de  projector bij mijn schoonvader ophalen. Ik ben ook nog in het bezit van een aantal oude Veronicabladen, die zijn verschenen, denk ik, nadat de uitzendingen in 1974 waren gestopt. Mocht ik meer vinden dan mail ik je wel, (als je het op prijs stelt). Groeten Theo Hoekstra.'
Zoals je ziet, hebben we Theo's verhaal integraal geplaatst en stellen we het zeker op prijs dat hij en anderen met ons herinneringen willen delen.