images/categories/Zeezenders.png

Video zeezender boottrip augustus 1974

op . Gepost in Zeezenders Archief

videokurtjan2024Op 3 augustus 1974 was Kurt Sellenthin een van de offshore radiofans die de Mi Amigo, de Norderney en de MEBO II bezochten. De tocht met de MS Fortuna werd georganiseerd door Hans Verbaan van FRC in Nederland. Ben Meijering heeft de video die Kurt hiervan maakte gedigitaliseerd en online gezet. De video is een regelrechte kopie van wat Kurt in 1974 filmde en bewerkte. Werner Tschoepe was toen ook aan boord van de MS Fortuna, waar hij Kurt voor het eerst ontmoette. Werner deelt hier enkele van zijn herinneringen aan deze periode en deze reis.

Unieke foto's uit de zeezender historie

op . Gepost in Zeezenders Archief

veronicajaren60albumMartin van der Ven en Hans Knot blijven op het internet mooie fotocollecties toevoegen aan The Offshore Radio Archive. De afgelopen maanden zijn er regelmatig foto’s toegevoegd uit het NoordHollands Archief van Fotopersbureau De Boer. Deze week waren dat historische foto’s van o.a. het eerste Veronica zendschip. Maar ook Ben Meijering is de afgelopen weken actief met een fotopagina op Flickr. Ben voegt daar regelmatig unieke gedigitaliseerde zeezender dia’s van Helmut Slawik toe. Dit zijn de links van de beide fotopagina’s.

Video's Ben Meijering nu online - Update!

op . Gepost in Zeezenders Archief

benmeijeringvideo828Ben Meijering bezoekt al ruim 20 jaar diverse radio evenementen in binnen- en buitenland en maakt daar telkens video-opnames van. Sinds 2 weken is Ben gestart om zijn video’s op YouTube te plaatsen. Leuk voor de fans, want er zitten pareltjes tussen! Zoals de ABTT tijdens Veronica 1224 in 1999, live vanuit Hotel Lapershoek. En Jan van Veen en Joost de Draaijer en Lex Harding in 2004 tijdens Veronica 828. Maar ook Muziek Uit Zee, live vanaf de Minerva in 2000 en Erik de Zwart en Ad Bouman met de Veronica Top 40, live vanuit Museum RockArt in 2010. UPDATE 5-1

Nieuwe foto's RNI en Radio Atlantis

op . Gepost in Zeezenders Archief

ajbeirensmeboA.J. Beirens had een indrukwekkende media carrière. Hij was journalist en radiomaker en werkte voor diverse omroepen en radiostations. Hij werkte in de jaren 70 o.a. voor de zeezenders Radio Northsea International en Radio Atlantis. Daar maakte hij regelmatig foto’s van de zendschepen, studio’s en medewerkers. Uit de nalatenschap van A.J. Beirens publiceerde het Offshore Radio Archive deze week zijn foto’s van Radio Northsea en Atlantis. Offshore Radio Archive is het online zeezender foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven.

Video's o.a. Radio 10 Gold 1999

op . Gepost in Zeezenders Archief

10jostom1999Alex van den Hoek heeft wederom 4 korte historische video’s opgepoetst en online gezet. Met diverse nieuwsberichten met reacties op het overlijden van Alfred Lagarde (‘de stem van Veronica’) op 1 januari 1998. De start op 15 januari 1998 van Arrow Classic Rock in de ether op 828 AM. De start op 8 februari 1998 van Radio Hollands Glorie, het latere Radio Nationaal. En tenslotte hele mooie beelden van Tom Mulder en Jos van Heerden op 16 oktober 1999 met de Duyvis Superfuif op Radio 10 Gold via AM 675.

Unieke zeezender video's jaren 70

op . Gepost in Zeezenders Archief

videokurtandyben1974Kurt Sellenthin bezocht op 30 juli 1973 de studio van Radio Noordzee Internationaal in De Hofstede 'Oud Bussem' te Naarden. In beeld komen o.a. Peter van Dijk, Eric Post en Brian McKenzie. Ben Meijering heeft de film die Kurt in 1973 filmde en monteerde integraal gedigitaliseerd en online gezet. Kurt Sellenthin maakte op 1 juni 1974 ook een film van een boottrip naar de zendschepen van Veronica, Noordzee en Caroline. Met o.a. het live verslag aan dek van de Mi Amigo door Andy Archer in video mèt audio. Ook deze video staat online. UPDATE 18-11: NIEUWE VIDEO

Unieke zeezender fotoseries nu online

op . Gepost in Zeezenders Archief

roblex1970Martin van der Ven heeft 8 fotoseries over de zeezenders van Fotopersbureau De Boer uit het NoordHollands Archief gepubliceerd op het Offshore Radio Archive. Het zijn fotoseries over Radio Veronica, Radio Noordzee, Radio Caroline, het REM eiland en de Voice of Peace. Met unieke foto’s van o.a. het Veronica team in 1967, het Veronica zendschip op het strand, Radio Veronica op locatie in 1974, de Mebo II in 1973, de bouw van het REM eiland, de Mi Amigo met de ‘Mickey Mouse mast’ in 1973 en de VOO bij de Voice of Peace in 1977.

Spannend boek over FM piraat Unique

op . Gepost in Zeezenders Archief

mennodekkerboek1Radio Unique FM – een spannend jongensboek, maar dan écht! Dit door Menno Dekker geschreven boek gaat over het roemruchte illegale fm station Radio Unique, later Unique FM, dat in de periode 1978 tot 1984 bijna continue in de lucht is geweest in Groot-Amsterdam. Dit radiostation begon met uitzendingen rond het weekend op de Amsterdamse kabel. Na ingrijpen van de regering werden kabelmaatschappijen verplicht het kabelnet te sluiten voor piraten, waardoor Unique werd verdreven naar de vrije ether.

Nieuwe foto's Mi Amigo & Paradijs

op . Gepost in Zeezenders Archief

magdalena2Theo Dencker maakte in de jaren 70 en 80 honderden mooie en zeer professionele foto’s van de zeezenders. Veel van Theo’s foto’s staan inmiddels op het Offshore Radio Archive. Dat is het online foto platform van Hans Knot en Martin van der Ven. Daar staan o.a. foto’s van Radio Veronica, Noordzee, Mi Amigo, Caroline en Laser. Maar ook foto’s van Zeezenders 20, de Mebo II in Slikkerveer en Sealand. Afgelopen week zijn daar weer bijzonder mooie nieuwe foto’s van Theo Dencker bijgekomen van Radio Mi Amigo 272 en van Radio Paradijs.

CD History of Offshore Jingles

op . Gepost in Zeezenders Archief

cdh1Het Genootschap voor Radiojingles en –Tunes beheert al tientallen jaren een omvangrijk archief jingles en tunes. Het archief is inmiddels ruim 5000 uur groot. Om deze verzameling te delen geeft het Genootschap regelmatig boeken en CD’s uit, werkt het regelmatig mee aan radio- en TV programma’s en is online actief via Jingleweb. De eerste CD van het Genootschap verscheen in 1994: ‘The History of Offshore Jingles’. Een prachtige CD met teksten van Keith Skues. Als Pinkster cadeau heeft het Genootschap deze CD nu online gezet.