images/categories/Paradijs.png

Radio Paradijs zendschip in Zeebrugge

op . Gepost in Paradijs Archief

paradijsvideosloopIn 1981 lag er plotseling een nieuw zendschip voor de Nederlandse kust: de MV Magda Maria, bedoeld voor o.a. Radio Paradijs en Radio Monique. Testuitzendingen startten op 26 juli en op 29 juli was de nieuwe zeezender in het nieuws bij Veronica TV en de Telegraaf. Het zendschip werd echter al op 1 augustus in internationale wateren geënterd door de Rijkspolitie en de marine. In maart 1989 zochten medewerkers van Radio Paradijs Knokke-Heist de Magda Maria op bij de sloperij in Zeebrugge. Bekijk nu de video mèt als bonus o.a. het Paradijs jinglepakket!

Video Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

paradijsalexRadio Paradijs is vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 werd het zendschip van Radio Paradijs overvallen door de Rijkspolitie. De 3 bemanningsleden werden gearresteerd en het schip werd naar binnen gesleept. In de video 'Offshore Radio Files' wordt het complete Radio Paradijs verhaal verteld. Met uniek audio, video en fotomateriaal. Met o.a. de reportage die Veronica maakte over Radio Paradijs, het kort geding van Paradijs tegen de staat en het bezoek van Ben Bode en Kees Borrell jaren later aan het verwaarloosde zendschip.

Radio Paradijs foto's van Ben Bode

op . Gepost in Paradijs Archief

Radio Paradijs zendschip Magda MariaDe zeezender Radio Paradijs was voor het eerst te beluisteren op zondag 26 juli 1981 op 270 meter met testuitzendingen. De Telegraaf en Veronica TV besteedden op woensdag 29 juli uitgebreid aandacht aan de nieuwe zeezender. Op zaterdag 1 augustus 1981 enterde de Nederlandse overheid het zendschip van Radio Paradijs en bracht het naar Amsterdam. Ben Bode, één van de initiatiefnemers van de zeezender, heeft een aantal foto's uit zijn Radio Paradijs archief beschikbaar gesteld voor publicatie.

De foto's van Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

Zendschip Magda Maria van Radio ParadijsOp 29 juli 1981 verschenen de eerste foto's van het zendschip Magda Maria van Radio Paradijs in de Nederlandse kranten. Deze foto's werden gemaakt door Hans Joachim Backus, die hier voor met een gehuurde boot vanuit Scheveningen naar de Magda Maria voer. Op 1 augustus 1981 werd de Magda Maria geenterd door de marine en was het avontuur al over. Hans Joachim stuurde o­ns een aantal foto's van Radio Paradijs.

Herinneringen aan Radio Paradijs (2)

op . Gepost in Paradijs Archief

Radio ParadijsMediaPages publiceerde begin juni al een aantal vragen van Charles Boudet van Dam over de perikelen vanaf de zomer van 1981 inzake de zeezender Radio Paradijs en de overheid. Vragen die beantwoord werden door Ben Bode, één van de initiatoren achter het zendschip. Hans Knot maakte er een verhaal van en deed dit ook voor dit tweede deel van de Herinneringen aan Radio Paradijs. Nu met nieuwe unieke foto's!

Radio Paradijs: 40 jaar geleden

op . Gepost in Paradijs Archief

paradijstheodenckerHet zendschip Magda Maria werd op 1 augustus 1981, 40 jaar geleden, in internationale wateren geënterd door de Rijkspolitie en de marine. De opvarenden werden gearresteerd en het zendschip werd naar IJmuiden gesleept. Er waren slechts enkele dagen van testuitzendingen aan vooraf gegaan. Initiatiefnemer was Ben Bode. Vanaf het zendschip hadden de uitzendingen van Radio Paradijs en Radio Monique moeten starten. Acht jaar later werd bekend dat de inbeslagname onrechtmatig was. RadioVisies Filip van Molle zet de gebeurtenissen op een rij.

Unieke foto's Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

Radio ParadijsIn 1981 lag er plotseling een nieuw zendschip voor de Nederlandse kust: de MV Magda Maria. Het was de bedoeling dat Radio Paradijs en Radio Monique zouden gaan uitzenden vanaf dit zendschip. De Nederlandse autoriteiten enterden echter het schip en brachten het naar Amsterdam. Hans Knot stuurde ons, uit de nalatenschap van Rob Olthof, 5 exclusieve foto's van Theo Dencker. Op de foto's is te zien hoe een team van de Veronica Omroep Organisatie aan boord van de Magda Maria wordt gebracht om er een reportage over te maken. De reportage werd later door de VOO uitgezonden en gepresenteerd door Ruud Hendriks.

De testuitzendingen van Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

Radio ParadijsOp zondag 26 juli 1981 waren op 270 meter testuitzendingen te horen van Radio Paradijs vanaf de MV Magda Maria voor de Nederlandse kust. Op woensdag 29 juli stond er een groot artikel in de Telegraaf en besteedde Veronica op TV aandacht aan de nieuwe zeezender. Op zaterdag 1 augustus 1981, gisteren 29 jaar geleden, enterde de Nederlandse overheid het zendschip van Radio Paradijs en bracht het naar Amsterdam. Douwe Dijkstra heeft een testtape van Radio Paradijs met Tom van de Velde online gezet.

Binnenslepen Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

Binnenslepen Radio Paradijs IJmuiden op 1 augustus 1981Je kunt het je bijna niet voorstellen dat het dinsdag 1 augustus 2006 al een kwart eeuw geleden was dat het zendschip van Radio Paradijs ten onrechte en illegaal in opdracht van de Nederlandse autoriteiten van zee werd gehaald. Zo werd in 1981 het laatste echte zendschip ooit voor de Nederlandse kust het zwijgen opgelegd. In 1991, ook al 15 jaar geleden, werd de Ross Revenge, het zendschip van Radio Caroline, Dover binnen gesleept.

Herinneringen aan Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

Radio ParadijsEnige tijd geleden werd in de nieuwsgroep zeezenders een vraag gesteld inzake de inbeslagname van Radio Paradijs in 1981 door de Nederlandse autoriteiten en de verdere juridische afwerking. De vraagsteller, Charles Boudet van Dam, schreef een mooi verhaal over Radio Paradijs. Ben Bode, de grote animator achter Radio Paradijs, leverde veel nieuwe informatie. Lees nu de herinneringen aan Radio Paradijs met unieke foto's.

Meer artikelen...