Herinneringen van Willem Steentjes

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Willem SteentjesWillem Steentjes beschrijft voor o­ns alle opname studio's die in 1974 werden gebruikt door de zeezender Radio Mi Amigo. Vanaf de studio's aan de Van Hogendorpstraat (Het Caroline House) tot en met de verplaatsing van de studio's naar Belgie na augustus 1974. Willem werkte als Bill Stones en Will van der Steen voor de zeezenders Radio Caroline, Radio Atlantis en Radio Mi Amigo.

DE OPNAME STUDIO'S VAN RADIO MI AMIGO IN 1974
Tekst: Willem Steentjes

We hadden destijds 2 studio's in de Van Hogendorpstraat (Caroline House). Daarna 3 studio's in de Wilhelminastraat boven de platen zaak van de Fa Spronk (die platenzaak is er nog steeds.) En 1 studio waar Bert Bennet en Joop Verhoof hun programma's maakten, ingericht in de toenmalige flat van Joop. Ook de programma's die ik maakte als "sit-in" toen Joop met vakantie was, werden in Enschede gemaakt. De studio's in Enschede werden gebruikt tot aan de vlucht van het Radio Mi Amigo team naar Spanje in 1975.

Verder kwamen er programma's uit de opnamestudio van Ad Roland in Culemborg (De Top 50, de Soepshow, en de programma's van Frans van der Drift.) Uit de toenmalige discotheek Cartouche aan de Mariaplaats in Utrecht kwamen ook programma's en commercials.

Na 1 september 1974 werden de programma's in Brakel opgenomen, achter de toenmalige voetbalvelden. In en rond de wafelfabriek werden o­nder andere de programma's met Paul Severs opgenomen. Ook het "portiershuis" op het domein van de "procureur des konings" te Brugge werd door mij ingericht als studio voor Norbert en mijzelf.

Incidenteel werd ook de apparatuur van de Dancing aan de Moerkerkesteenweg gebruikt. Een gedeelte van die apparatuuur was indertijd door mijn firma geleverd. Verder was er in Brussel op een geheime plek nog een studio als noodoplossing. Behalve Sylvain Tack, z'n boekhouder en ik heeft niemand van die plek geweten. Die geheime ruimte is echter nooit gebruikt. En mijn auto was volgepropt met genoeg materiaal (apparatuur en mastertapes van stationcalls, reclames en plugplaten) om ergens op welk moment dan ook te kunnen opnemen.

Eigenaardig genoeg ben ik nooit aangehouden.....


Foto: Willem Steentjes (en Fred van de Bosch) in de opnamestudio van Radio Atlantis (Copyright: Willem Steentjes)