images/categories/Monique.png

Video interview Erwin van der Bliek

op . Gepost in Monique Archief

paulerwinMaarten de Jong sprak deze week met Erwin van der Bliek. Beiden werkten in de jaren 80 bij de zeezender Radio Monique. Erwin is daar aangenomen door Maarten, zo verteld hij in het interview. Erwin verteld verder dat hij ook grote belangstelling had voor Caroline en Laser in die tijd. Voor Caroline maakte hij ook enkele programma’s. Erwin was aan boord toen in november 1987 de zendmast brak. "Dat was een moment dat ik dacht: dit was het dan”, zegt Erwin. Maar even later: “Ik heb de tijd van mijn leven gehad bij Radio Monique”.

Video interview Fred Bolland

op . Gepost in Monique Archief

videopaulfredMaarten de Jong had deze week, via een video verbinding, een gesprek met Fred Bolland. Maarten was in de jaren 80 DJ bij Radio Monique en Fred Bolland was initiatiefnemer en directeur van de zeezender. Maarten praat met Fred over hun periode bij de zeezender. Maar ook over de terugkeer van Radio Monique, waar Maarten tegenwoordig programma’s maakt. Maarten woont nu in Indonesië en heeft daar een eigen bedrijf. Fred Bolland was naast Radio Monique ook betrokken bij de zeezenders Radio Delmare, Caroline en Paradijs.

Video zeezender Radio 558 1988

op . Gepost in Monique Archief

alexvideorossSerge van Gisteren (Haderman) bracht op 17 augustus 1988 een bezoek aan de Ross Revenge. Op dat moment het zendschip van Radio Caroline en sinds enkele weken van het Nederlandstalige Radio 558. Marc Hermans filmde destijds het bezoek en de interviews die Serge had met Radio 558 DJ's Walter Simons, Ad Roberts en Wim van Egmond. Alex van den Hoek heeft een mooie edit gemaakt van de film en online gezet. Serge over de film: 'Raar om mezelf opeens terug te zien op filmbeelden uit 1988, mijn laatste keer aan boord van een zeezender in internationale wateren'!

Start Radio Monique: 35 jaar geleden

op . Gepost in Monique Archief

moniquestartOp 16 december 1984, vandaag precies 35 jaar geleden, opende Radio Monique officieel haar uitzendingen vanaf het zendschip Ross Revenge via de middengolf 319 meter, 963 kHZ. De laatste uitzenddag van Radio Monique was op 24 november 1987. In de nacht erna brak de grote zendmast af. Daarna hebben nog wel Radio 558 en Radio 819 uitgezonden vanaf de Ross Revenge. Dat eindigde op 19 augustus 1989, de dag van de raid op de Ross Revenge. Vincent Schriel schreef een mooi verhaal over de start van Radio Monique. En beluister de opening van Radio Monique!

Nieuwe video zeezender Monique

op . Gepost in Monique Archief

Arie Swets en Ad RobertsVoormalig Radio Monique DJ's Jan Veldkamp en Ad Roberts namen tijdens hun verblijf op het zendschip de Ross Revenge regelmatig hun videocamera mee en maakten opnames aan boord van het zendschip Ross Revenge en in de studio's van Radio Caroline en Monique. Alex van den Hoek heeft een derde video uit dit materiaal samengesteld en gedigitaliseerd. Op deze nieuwe video onder andere beelden van Johnny Lewis, Peter de Groot, Richard Jackson, Mike Barrington en Arie Swets. Deze nieuwe video staat nu online.

Interviews Elly van Amstel Ferry Eden

op . Gepost in Monique Archief

ferrypaulPaul Lek had deze week opnieuw interviews met twee voormalig zeezender collega’s. Paul werkte in de jaren 80 als Maarten de Jong bij de zeezender Radio Monique. Hij sprak deze week met Elly van Amstel en samen haalden ze herinneringen op aan Radio Monique, Radio 819, de Ross Revenge en hun collega’s daar. Paul sprak ook met Ferry Eden. Ferry verteld in het gesprek o.a. over zijn eerste boordperiode op de Mi Amigo, het besturen van het zendschip Magdalena, de Belgische Vrije Radio’s en de ankerbreuk van de Ross Revenge.

Video Ad Roberts bij Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

videoadalexAd Roberts werkte voor de zeezenders Radio Caroline, Radio Monique, Radio 558 en Radio 819. In 2018 overleed Ad helaas veel te vroeg op 62-jarige leeftijd. Ad heeft veel gefilmd aan boord van de zendschepen en heeft ons daardoor mooie zeezender video’s nagelaten. Alex van den Hoek heeft hiervan een mooie edit online gezet. Met beelden van de Ross Revenge, de Radio Monique studio, het afbreken van de grote zendmast, het bouwen van de Valcom mast. En met Ad Roberts, Jan Veldkamp en Fred van Amstel.

Video Radio Monique online

op . Gepost in Monique Archief

videoalexJan de Hoop bracht in oktober 1985 een bezoek aan het zendschip ‘Ross Revenge’ van Radio Monique en Radio Caroline. Het verslag van dat bezoek werd destijds uitgezonden in het Veronica TV programma ‘De Grote Verwarring’. Jan praat in de reportage o.a. met Ad Roberts en Johnny Lewis. Jan de Hoop werkte zelf als Frank van der Mast voor de zeezender Radio Mi Amigo. De Veronica reportage is nu voor het eerst in HD beschikbaar en door Alex van den Hoek bewerkt en vandaag online gezet op zijn YouTube kanaal.

Radio Monique Satellietschijf

op . Gepost in Monique Archief

Radio MoniqueDe Radio Monique Satellietschijf was van 16 december 1984 tot 21 november 1987 de wekelijkse hittip van de zeezender Radio Monique, die uitzond vanaf het zendschip Ross Revenge. De naam van deze hittip is gekozen door Radio Monique DJ Ad Roberts. Na de mastbreuk op het zendschip MV Ross Revenge, de uitzendlocatie van Radio Monique, stopte het station met uitzenden. De naam Satellietschijf werd daarna nog gebruikte door de zeezenders Radio 558 en Radio 819, welke beide ook uitzonden vanaf de MV Ross Revenge. Radiopedia en het Internet RadioCafe hebben alle Radio Monique Satellietschijven in kaart gebracht en een volledig overzicht online gezet.

Video's zeezender Radio Monique

op . Gepost in Monique Archief

Jan Veldkamp in de studio van Radio MoniqueIn het voorjaar van 1987 heeft Radio Monique DJ Jan Veldkamp video opnames gemaakt aan boord van het zendschip Ross Revenge van Radio Caroline en Monique. Alex van den Hoek heeft van Jan toestemming gekregen deze opnames te digitaliseren en online te zetten. De eerste twee delen staan nu online met o.a. de haven van Duinkerken met de Windy en de Bellatrix en beelden van de DJ's  Erwin van der Bliek, Dick Verheul, Kevin Turner en Steve Conway aan boord van de Ross Revenge.