Eerste jinglepakket Radio Mi Amigo

op . Gepost in Mi Amigo Archief

ma dj 74Het is deze maand veertig jaar geleden dat de zeezender Radio Mi Amigo begon. Het station begon gelijk met een mooi jinglepakket geschreven door Eddy Govert, de chef in de Start Studios van Radio Mi Amigo directeur Sylvain Tack. Jelle Boonstra luisterde dat eerste jinglepakket van Radio Mi Amigo nog eens door en vond verrassende overeenkomsten met 'Jingle Jangle' van The Archies, de opvolger van 'Sugar Sugar'.


Lees 'Het eerste Radio Mi Amigo jinglepakket: plagiaat of toch niet?' op Jingleweb


Jingleweb 2013: meer dan 1 miljoen pageviews
Jingleweb heeft vorig jaar maar liefst ruim 357.00 bezoekers getrokken (357.254). Die bezoekers bekeken samen meer dan 1 miljoen pagina's. Om precies te zijn 1.084.858. Een record-jaar voor Jingleweb.
"In de loop van 2013 zijn we overgegaan op dagelijkse berichtgeving, en dat zorgt voor veel meer bezoekers", aldus Benno Roozen, samen met Jelle Boonstra de mensen achter Jingleweb. Zij vormen samen het Genootschap radiojingles en – tunes. De website bericht over het wel en wee van de jingle-industrie en publiceert nieuws en wetenswaardigheden over radiovormgeving.

Over het Genootschap
Het Genootschap radiojingles en –tunes is een niet-commerciële organisatie, opgezet door twee journalisten met een warm radiohart: Jelle Boonstra uit Zwolle en Benno Roozen uit Breda. Zij beheren een Nationaal Archief met radiojingles en radiotunes zoals die vanaf 1945 tot nu op de radio zijn (geweest). Het archief bevat 5000 uur aan jingles, tunes en radiovormgeving. In eigen beheer gaven zij 11 CD's uit met jingles en tunes. De meest recente is uit november 2013, getiteld Radio Libraries. Ook maakten zij 'Het Tunesboek' (2007), en publiceerden zij een boek/CD over Dik Voormekaar' (2009). Voor dit jaar staan minimaal twee opvallende projecten op stapel.


Foto: DJ team Radio Mi Amigo 1974 (archief: Jingleweb)

Bronnen: Jelle Boonstra & Benno Roozen