images/categories/Atlantis.png

Unieke Radio Atlantis jingles online

op . Gepost in Atlantis Archief

atlantisjinglewebHet Genootschap Radiojingles en –tunes heeft wederom een uniek stukje zeezender historie boven water gehaald. Ditmaal is het een bandje dat Frans van Stee bij een bezoek in 1975 aan het Radio Atlantis zendschip in Vlissingen meenam. Op de betreffende band staan een paar van de jingles en promos die de Belg A.J. Beirens toen voor de zeezender maakte. A.J. stuurde zijn jingles destijds naar Atlantis DJ Steve England, waarna ze vervolgens op het zendschip terecht kwamen. Frans stuurde het bandje naar Het Genootschap, die het deze week online zette.

Radio Atlantis jingle van Rob Ronder

op . Gepost in Atlantis Archief

Radio AtlantisJelle Boonstra (van het Genootschap Radiojingles en Tunes) is altijd op zoek naar unieke jingles en tunes uit onder andere het zeezender verleden. Jelle vond recent in een kringloopwinkel de LP "The Famous Decap Sound". Bij beluistering van de LP ontdekte Jelle het "orgeldeuntje" dat DJ Rob Ronder in 1974 gebruikte voor een jingle voor de zeezender Radio Atlantis. Op Jingleweb staat inmiddels het verhaal achter "The Famous Decap Sound" met daarbij uiteraard de betreffende Radio Atlantis jingle.

Jingleweb vindt jingle Radio Atlantis

op . Gepost in Atlantis Archief

Radio AtlantisEén van de belangrijkste jingles van de zeezender Radio Atlantis in 1973 en 1974 was "Radio Atlantis, zet 'm op". Het Genootschap voor RadioJingles was jarenlang op zoek naar de plaat achter deze jingle. Een rommelmarkt bracht deze week uitkomst, daar werd de plaat achter de jingle voor vijftig cent aangeschaft. De plaat heet "Dunch, dunch, dunch" en is in 1967 gemaakt door de Antwerpse gitaargroep "The Jokers". De bekende Radio Atlantis jingle en de plaat van "The Jokers" staan nu online.

Bezetting Atlantis zendschip

op . Gepost in Atlantis Archief

Adriaan van LandschootIn maart 1974 was Radio Atlantis alweer enige maanden aktief vanaf haar eigen zendschip "Jeanine". Oorspronkelijk was de zeezender van Adriaan van Landschoot (foto) in juni 1973 gestart vanaf de MV Mi Amigo. Op 3 maart 1974 werd het zendschip van Radio Atlantis enkele uren "bezet" door het Taal Aktie Comite dat streed voor een o­nafhankelijke Vlaamse staat. Bekijk nu enkele krantenartikelen over deze gebeurtenis.

Radio Atlantis medewerkers

op . Gepost in Atlantis Archief

Radio AtlantisOp MediaPages staat al enige tijd een lijst met voormalig medewerkers van Radio Veronica en Radio Noordzee. Bij de meeste medewerkers staat vermeld wat ze na deze periode hebben gedaan. We willen proberen om ook zoveel mogelijk medewerkers van Radio Atlantis in kaart te brengen. Tips zijn van harte welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laatste update: 26-11-17.

Radio Atlantis A.J. Beirens promo

op . Gepost in Atlantis Archief

atlantiswebHet Genootschap RadioJingles en Tunes blijft speuren naar de herkomst van sommige pareltjes van de radio. En ze publiceren dit regelmatig op hun website Jingleweb. Zo ontdekten ze recent de herkomst van de backing track van de prachtige, door A.J. Beirens ingesproken, promo "You're listening to the International Service of Radio Atlantis". De backing van deze promo is de lange orkestfiller van Pepper Tanner voor WNOP, in 1970 custom gemaakt voor het station. Lees nu het hele verhaal en beluister de mooie promo èn de backingtrack op Jingleweb.

Zeezender en landpiraat Radio Atlantis

op . Gepost in Atlantis Archief

Adriaan van LandschootOp 15 juli 1973 begon Radio Atlantis met haar uitzendingen vanaf het zendschip MV Mi Amigo. De eigenaar van het station was Adriaan van Landschoot. Van 23 december 1973 t/m 31 augustus 1974 zond Radio Atlantis uit vanaf het eigen zendschip "Jeanine". Hans Knot vroeg zich af waarom nooit de vraag is gesteld "waar de naam Radio Atlantis vandaan kwam". Hans ontdekte dat er tussen 1962 en 1964 een landpiraat met de naam "Radio Atlantis" in Vlaanderen actief was en blikt terug naar deze periode.

Start Radio Atlantis: 15 juli 1973

op . Gepost in Atlantis Archief

MV Mi Amigo in 1973 ten tijde van Radio AtlantisOp 15 juli 1973, vandaag 37 jaar geleden, begon Radio Atlantis met haar uitzendingen vanaf de MV Mi Amigo. De eigenaar van het station was Adriaan van Landschoot en de DJ's waren o.a. Bert Bennet, Joop Verhoof, Peter van Dam, Luc van Kapellen, Tony Houston en Mike Moorkens. Van 23 december 1973 t/m 31 augustus 1974 zond Radio Atlantis uit vanaf het eigen zendschip "Jeanine". Douwe Dijkstra heeft het 1e uur van Radio Atlantis, een jingletape en diverse krantenartikelen online gezet.

Radio Atlantis jingles

op . Gepost in Atlantis Archief

Radio Atlantis jingle tapeNiels Zack vond in Brugge een bandrecorde tape met jingles van de zeezender Radio Atlantis. Niels heeft voor MediaPages de tape "opgepoetst" en de jingles staan nu o­nline. Niels levert regelmatig bijdragen aan MediaPages en werkt mee aan de Stichting Norderney. Zo was Niels aktief betrokken bij Veronica 1224 en Veronica 828. Update: nu met reactie van Willem Steentjes (Will van der Steen) op de jingle tape.