images/categories/Archief.png

Tom van der Linden overleden

op .

Mebo IIDonderdagavond 22 december is in een ziekenhuis in Oostende Tom van der Linden overleden. Op diverse manieren is Tom van der Linden betrokken geweest bij de zeezenders. In eerste instantie was hij, in de tweede helft van 1970, plaatsvervangende kapitein aan boord van de MEBO II, het zendschip van Radio Northsea International en was af en toe ook te horen in de programma's van de Engelstalige deejays. Voor de tweede keer dat hij in het nieuws kwam betrof het de arrestatie van hem en twee andere duikers.

Rick van Dijk overleden

op .

Rick van DijkOp 5 december j.l. is Rick van Dijk overleden. Rick is 51 jaar geworden. Rick van Dijk was de samensteller en producer van de Historische Top 40 uitzendingen van de Stichting Norderney en een groot zeezender- en muziek liefhebber. Rick van Dijk was zijn alias voor Erik Langelaan. Rick van Dijk wordt maandag 12 december om 14 uur in Sliedrecht begraven. Reacties op het overlijden van Rick van Dijk zijn te lezen op het forum van de Stichting Norderney.

Marconi Oeuvre Award Lex Harding

op .

Lex Harding en Ad BoumanDe Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar Lex Harding, oud DJ bij de zeezender Radio Veronica en één van de oprichters van o.a. Radio 538 en TV zender TMF. "Onder de naam Lex Harding heeft hij als DJ, radiobaas, initiator van diverse radio- en TV stations en als inspirator voor de jeugd vier decennia lang met zijn visie en onuitputtelijke vechtlust het mediaklimaat in ons land verrijkt'', aldus de jury. Lex Harding krijgt de prijs op het RadioGala op 1 december.

Boek Lex Harding stijgt met stip

op .

Lex HardingMedia ondernemer Lex Harding die als DJ nationale bekendheid verwierf met de "lijst der lijsten", de Top 40, beklimt nu met zijn boek 'De Reis Van Mijn Leven" de hitparade van de Nederlandse boeken. In de categorie non fictie stond het boek vorige week op nummer 10 met stip en bij individuele boekhandels wordt vaak een nog hogere notering behaald. Een week na de verschijning op 21 september was al een 2e druk noodzakelijk, de 3e druk komt er aan en Lex ontvangt vele positieve reacties op zijn geesteskind.

Presentatie boek Lex Harding

op .

Lex HardingOp 21 september vondt de presentatie van het boek van Lex Harding "De reis van mijn leven" plaats in zijn pand aan de Keizersgracht in Amsterdam. Het boek gaat over de reis van Lex Harding met zijn zonen Rein en Rick door Afrika anderhalf jaar geleden. Het eerste exemplaar van het boek werd uitgereikt door Chris Zeegers, die in 2001 met Lex Harding een verre reis maakte. De volledige opbrengst van het boek gaat naar "Orange Babies", een organisatie die zich inzet voor zwangere vrouwen met Hiv.

Jan de Hoop: de mooiste stem

op .

Jan de HoopJan de Hoop, presentator van het RTL Ontbijtnieuws, heeft de mooiste stem van Nederland. Met zijn duidelijke en heldere stem is het prettig wakker worden, zo blijkt uit een onderzoek naar de mooiste stem van Nederland van Specsavers Audiciens. Dat werd dinsdagmorgen bekendgemaakt op Radio 538. Jan de Hoop begon in de jaren 70 bij de zeezender Radio Mi Amigo als Frank van der Mast en werkte later bij de Avro en Veronica NieuwsRadio.

Secco Vermaat overleden

op .

Secco VermaatVoormalig Radio Mi Amigo DJ Secco Vermaat is op vrijdag 25 november j.l. overleden. Dat meldde Willem Steentjes namens Peter Burghouwt ons gisteren. Secco Vermaat kampte al enige jaren met gezondheidsproblemen. Secco Vermaat maakte deel uit van het eerste DJ team van de zeezender Radio Mi Amigo in 1974 en werd door Andy Archer bij het station gehaald, aldus Willem Steentjes. Kort na de verplaatsing van de Mi Amigo studio's naar Breda stopte Secco Vermaat bij het station.

RadioDay Award voor Juul Geleick

op .

Juul GeleickTijdens de jaarlijkse "RadioDay" op 12 november in Hotel Casa in Amsterdam werden de "RadioDay Awards" uitgereikt. De Awards werden uitgereikt aan Dave Hawkins, Hans Hogendoorn, Juul Geleick, Marc Jacobs, Sietse Brouwer en Graham Gill. Juul Geleick ontving de Award voor het uitgebreid beschrijven en archiveren van de geschiedenis van de zeezender Radio Veronica. Lees nu exclusief de reactie van Juul Geleick op het ontvangen van de RadioDay Award.

Meta de Vries overleden

op .

Meta de VriesRadiopresentatrice Meta de Vries is donderdag 6 oktober in haar woonplaats Leusden overleden aan de gevolgen van kanker. Meta de Vries werkte in de jaren '70 een korte periode voor de zeezender Radio Noordzee. Meta de Vries werkte tot 1991 voor de Avro op radio en televisie. Daarna werkte ze voor onder andere Sky Radio, de Gouwe Ouwe zender, Euro Jazz, Radio West, RTV Utrecht en Omroep Max. Meta de Vries is 70 jaar geworden.

Lex Harding "De reis van mijn leven"

op .

Lex Harding met zijn boek De reis van mijn levenIn Veronica Magazine 38 staat op twee pagina's een interview met Lex Harding. Aanleiding is het boek wat Lex Harding schreef over zijn reis met zijn zonen Rein en Rick door Afrika anderhalf jaar geleden. Het boek heet "De reis van mijn leven" en verschijnt op 21 september. Lex Harding praat in het interview ook over zijn Veronica verleden: "Joop van der Reijden heeft de Veronica erfenis verkwanseld". Op de website van Veronica Magazine staat een kortingsbon voor het boek van Lex Harding.