Radio Mi Amigo herinneringen

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Peter van Dam en Maurice Bokkebroek en Bart van LeeuwenOp 17 februari 1975 vielen de Belgische politie en de BOB een radiostudio van de zeezender Radio Mi Amigo in Opbrakel binnen. In de radiostudio waren 2 personen aanwezig waar onder Radio Mi Amigo DJ Peter van Dam. Tijdens de ondervraging wist Peter van Dam de in de radiostudio aanwezige programmabanden te wissen. Voormalig Mi Amigo DJ Will van der Steen kijkt terug op deze gebeurtenis. Peter van Dam deed dit ook, enkele jaren geleden bij de VRT.
 
Will van der SteenREACTIE WILL VAN DER STEEN:
Toentertijd was er overgeschakeld naar C120 cassettes van BASF. Op B&O cassette-recorders. De enige machines die de cassettes van die lengte niet verrot draaide. De B&O's bleken geen gestabiliseerde voeding te hebben. Na circa 17.00 uur daalde in Brakel de netspanning tot circa 180 volt, naar bleek. (Het TV-beeld werd zelfs minder hoog, dus het TV toestel in de huiskamer kon dat niet behappen.) Dus draaiden de B&O's te langzaam en bleken de uitzendingen op het schip te kort in tijdsduur. Dus ras spanningstabilisatoren aangeschaft om het probleem op te lossen.
Er waren minstens 3 bulk-erasers in Brakel, dus kon Peter zeker snel de cassettes uitwissen, nadat de spullen het politiebureau waren ingesjouwd. En zoveel cassettes waren dat niet aangezien op dat moment niet alle programma's meer in Brakel werd opgenomen. Enkel de stationcalls en de adverteerders stonden op spoelen.
Overigens lijkt mij het aantal van 5 vrachtwagens lichtelijk overdreven, aangezien in mijn VW-kever makkelijk de spullen voor 2 studio's pasten.

KLIK HIER voor de Radio Mi Amigo herinneringen van Peter van Dam bij de VRT

Foto 1: Peter van Dam met Maurice Bokkebroek en Bart van Leeuwen (Copyright: Werner Hartwig / Archief: Martin van der Ven)

Foto 2: Will van der Steen en Fred van de Bosch in de studio van Radio Atlantis (Archief: Will van der Steen)