Speel dat lied voor mij Mi Amigo

op . Gepost in Mi Amigo Archief

DianaHans Knot ontving enige tijd geleden een fragment van de zeezender Radio Mi Amigo. In het bewuste fragment uit 1974 kondigt Radio Mi Amigo DJ Norbert het nummer "Speel nog eenmaal dat lied voor mij Mi Amigo" van "Kleine Diana" aan. Het bewuste nummer gaat over de zeezender Radio Mi Amigo en was drie weken voor het bewuste audio fragment de persoonlijke hittip van Norbert. Hans Knot dook in het verleden van dit nummer en stuurde ons het audio fragment.


SPEEL NOG EENMAAL DAT LIED VOOR MIJ MI AMIGO
Tekst: Hans Knot

Diana MooreNa vele decennia kwam er recentelijk vanuit Frankrijk een fragment naar me toe met de vraag of ik iets meer wist over de gedraaide plaat. De eind jaren zeventig overleden André Blondeau heeft destijds een heel groot archief aan opnamen achtergelaten aan de mensen van Offshore Echos. Naast het uitgeven van een tijdschrift en het produceren van prachtige video's, wordt door deze club – in samenwerking met het Freewave team – heel wat materiaal gerestaureerd.

Het fragment was een liedje waarbij, in de aankondiging, Norbert van Radio Mi Amigo, vertelde dat hij zijn hittip van toen drie weken geleden ging draaien. Wat volgde bleek een b-kantje van een single te zijn van de 'Kleine Diana', heden ten dage bekend als Diana More. Het bleek dat Norbert het lied tot hit tip had gekozen daar het lied over Radio Mi Amigo ging. Pas 39 jaar later wordt het nummer opgenomen in de zeezender discografielijst.

Kleine Diana – (Speel nog eenmaal dat lied voor mij ooh ooh) Mi Amigo. Een achterkant van een niet te traceren single die door Norbert op Radio Mi Amigo in 1974 werd verkozen tot zijn persoonlijke hittip. De zangeres is in België nu bekend onder haar artiesten naam 'Diane More'.

Speel nog eenmaal dat lied voor mij Mi Amigo