Herinneringen van Secco Vermaat

op . Gepost in Mi Amigo Archief

Secco VermaatToen vorig jaar door een aantal mensen werd gewerkt aan ‘Radio Caroline Class of 73/74’ viel ook de naam van Secco Vermaat. Secco was in 1974 DJ bij Radio Mi Amigo. Overal hebben we gezocht maar helaas was hij niet boven water te krijgen. Enkele weken geleden echter was het Caroline DJ Andy Archer die hem alsnog opspoorde. Andy gaf me zijn email adres en dit leidde tot een verhaaltje dat door Secco zelf is geschreven.

SECCO'S AFTER MI AMIGO VERHAAL
Tekst: Secco Vermaat - Bewerking: Hans Knot

Zoals beloofd dan hierbij mijn ‘After Mi Amigo’ verhaaltje. Zoals bekend moest ik door mijn al te drukke werkzaamheden helaas stoppen met mijn programmaatje op Radio Mi Amigo. In die tijd had ik een baan als bedrijfsleider bij de Tuschinski Theaters in Amsterdam, met als standplaats het bekende Metropole Tuschinski theater in Den Haag en had daar een 6 daagse werkweek.

Naast die functie werkte ik ook nog in een bekende Haagse bar-discotheek, waar ik plaatjes draaide na afloop van de avonddienst in de bioscoop. Op mijn enige vrije dag maakte ik dan meestal 7 programma's voor Radio Mi Amigo in het vooruit en passend in het schema van de uitzendingen aan boord. Toen eenmaal de studio's naar Breda waren verhuisd werd het voor mij moeilijker omdat ik meestal pas in de avond en in de nacht de 7 programma's kon maken, dit omdat het voorwerken van de programma's en het afwerken van de post en het beluisteren van de nieuwe plaatjes en commercials veel tijd kosten. De andere morgen ging ik dan weer met de trein naar huis om even een uurtje te slapen om daarna weer aan mijn nieuwe werkweek in het theater te beginnen.

Dat hield ik niet al te lang vol en moest daarom, helaas, afhaken en afscheid nemen van een fijne ploeg collega's bij Radio Mi Amigo. Ik weet niet meer hoe lang men nog in Breda is doorgegaan maar door de nieuwe wetgeving verhuisde men tenslotte naar België en later naar Spanje en had ik toch ook moeten afhaken. Het was een geweldige en spannende tijd waar ik met veel plezier aan terug denk en blij ben dat ik de opstart en een lange periode bij Radio Mi Amigo heb kunnen meemaken. Er veranderde daarna niet veel voor mij omdat ik in vaste dienst was bij Tuschinski en kort daarna de complete verbouwing van het Metropole Theater in Den Haag startte en de grote theaterzaal opgesplitst werd in vijf zalen en had daar mijn handen vol aan.

Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en bleef ik ook nog vrij lang werkzaam in die Haagse bar-discotheek en maakte ik thuis eigen radioprogrammaatjes op 90 minuten bandjes, die ik naar vrienden in het buitenland stuurde en die tot op heden nog worden beluisterd. Ik heb er zo'n 500 gemaakt en ben daar inmiddels wel mee gestopt. Ik heb hier thuis nog wel wat kopietjes, die ik nog wel eens draai zo af en toe en verbaas me dan steeds weer hoe ik dat alles hebben zitten doen op een kleine cassetterecorder en een pick-up en later nog een cd speler. Ik had zelfs een hele serie eigengemaakte jingles en ook jingles die voor mij gemaakt waren. Helemaal vergeten kon ik Radio Mi Amigo dus niet. Inmiddels heb ik mijn 25 jarig jubileum bij het bioscoopconcern al weer lang achter de rug en kan ik terugkijken op een aardig stukje geschiedenis in een periode waarin ik het lekker druk had met alles wat ik deed en waarin ik mezelf kon uitleven met radio en bioscoop en veel muziek. Een stukje geschiedenis dat nog steeds leeft en niet alleen bij mezelf.