images/categories/Archief.png

Radiospecial Rene van den Abeelen

op .

renemarjorieella2023Zondag 10 december is het zover! De Muziektherapie special 'Chris & Gerard Koerts, reuzen in de Nederpop' wordt uitgezonden op 20 radiostations. In een exclusief intervieuw praat René van den Abeelen met Marjorie en Ella Koerts over hoe hun echtgenoten werkten, wat ze meemaakten bij concerten, hoe ze na Earth & Fire aan de slag gingen en nog veel meer. Natuurlijk hoor je muziek uit de jaren met de groep, maar ook van daarna en muziek waarmee ze voor anderen bezig waren. Een twee uur durende special over een unieke tweeling.

Offshore Radio Nostalgia nu online

op .

martinnieuwesiteIn december 1996 ging de website "Offshore Radio Links" van Martin van der Ven voor het eerst online. Een paar jaar later werd het de "Offshore Radio Guide" (offshore-radio.de). In de afgelopen 27 jaar zijn daar geleidelijk hansknot.com, radioday.nl, seesender.de, radiocaroline.de en broadcasting-fleet.com aan toegevoegd. Nu is het tijd voor een modernere lay-out en vooral een stroomlijning van de verschillende pagina's. Het nieuwe internetplatform "Offshore Radio Nostalgia - A kaleidoscope of the Watery Wireless era" is nu online.

Ferry Maat Soulshow 50 jaar

op .

ferrymaatnoordzeejwZaterdag 4 november bestond de Ferry Maat Soulshow precies 50 jaar. Op zondag 4 november 1973 maakte hij zijn eerste show op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Toen heette het programma nog Zondagmiddag Soul op Noordzee. Bij een verjaardag hoort een cadeau. Een jingle-cadeau. Een online jingle-cadeau. Speciaal voor Ferry Maat én voor alle fans maakte Jingleweb “50 jaar Soulshow in 50 jingles’. Een vlucht langs alle jaren, zenders en artiesten. Van Radio Noordzee via de TROS, Radio 10, Radio 538 en Veronica tot aan Arrow.

Boek Ben van Praag radioherinneringen

op .

benvanpraag3Ben van Praag is bekend van onder andere de zeezender Radio Mi Amigo 272 en het beroemde Belgische radiostation Radio Maeva. Al ruim 20 jaar deelt Ben zijn radioherinneringen op zijn blog. Op verzoek zijn veel van deze anekdotes nu ook in boekvorm verschenen onder de titel ‘Alles gaat voorbij’. Als bonus staat aan het einde van het boek Ben’s Radio Mi Amigo 272 dagboek. Ben beschrijft op een leuke, toegankelijke manier zijn radioherinneringen. Het boek ‘Alles gaat voorbij’ is dan ook zeker een aanrader voor alle radio-/zeezenderfans.

Rob Out straat? Teken nu de petitie!

op .

robout1974Rens Muller schreef enkele dagen terug een column in de Gooi & Eemlander waarin hij schreef dat het hoog tijd was voor een ‘Rob Out straat’ op het MediaPark in Hilversum. Richard Otto heeft zich daar in Spreekbuis bij aangesloten: ‘Rob Out heeft een zeer prominente rol in de omroephistorie gespeeld en verdient, net als veel andere omroepiconen, een straatnaam in de mediastad’. Ook Tineke ('Hij heeft gewoon iets verdiend') en Bart van Leeuwen ('Wordt echt hoog tijd') zijn het er helemaal mee eens. Ben jij het er ook mee eens? Teken dan nu de petitie!

18 april 1973: wie is dit?

op .

fotokrant18april1973aVoor veel Veronica fans is 18 april 1973 een historische datum. In Den Haag liepen 150.000 fans mee in de demonstratie voor het behoud van Veronica. En in de 2e Kamer vond een hoorzitting plaats over de zeezenders. Een onvergetelijke dag voor iedereen die erbij was. Er is daarna veel over de demonstratie geschreven, maar deze foto blijft – ook na 50 jaar – indruk maken. Het door een agent gedragen meisje had naar verluid haar enkel verzwikt. Ben jij, of ken jij deze dame? Neem even contact met ons op, we zouden – na 50 jaar – graag jouw verhaal van deze dag horen.

Interview Ad Bouman Colin Blunstone

op .

videoadcolin2023Zeven jaar geleden, in 2016, maakte Alex van den Hoek video opnames van een interview dat Ad Bouman had met Colin Blunstone voor 192 Radio. Het interview werd destijds opgenomen in De Boerderij in Zoetermeer. Het is een relaxed gesprek tussen Ad en Colin Blunstone. Colin kennen we uiteraard als zanger van The Zombies (She’s not there, Time of season) en solo (Caroline Goodbye, Andorra). Colin verteld in het interview een aantal heel boeiende verhalen over deze en andere hits. Alex heeft de video van het interview nu online gezet.

Boek (Marc) Van Amstel tot Noordzee

op .

marc2023boek2Marc van Amstel werkt al bijna 55 jaar bij radio en TV. Via de Zaanse ziekenomroep kwam Marc begin jaren 70 terecht aan boord van het zendschip Mebo II van Radio Noordzee. Daarna werkte hij bij o.a. het ANP, de TROS en de NOS en tegenwoordig bij KBC en Easy FM. Marc wilde graag een boek met radio- en TV herinneringen van 21 personen met wie hij iets gemeen heeft: liefde voor radio, tv of muziek. En dat boek is er nu: ‘Van Amstel tot Noordzee, het bijzondere netwerk van Marc van Amstel’. Een absolute aanrader voor alle radio/zeezenderfans. UPDATE 30-10: FOTO'S

Bert Verweij overleden

op .

bertverweijWoensdag 4 oktober is Bert Verweij op 76 jarige leeftijd overleden. Bert was voor de Stichting Norderney de contactpersoon namens de familie Verweij. Bert was de zoon van zeezender Veronica medeoprichter Jaap Verweij. Bert wist veel over het aandeel van de familie Verweij bij Veronica en was tot voor kort ook social media beheerder van de Stichting Norderney. Bert Verweij was regelmatig te gast bij evenementen in o.a. het Veronica 192 Museum, RockArt en het Retro Radio evenement. Ter nagedachtenis aan Bert plaatsen we een interview uit augustus 2018.

Hans van Velzen overleden

op .

hansvanvelzen1974De man van het laatste uur van de zeezender Radio Veronica is niet meer. Hans van Velzen heeft zelf nu ook zijn laatste uur volbracht. Vele mensen zaten aan de radio gekluisterd op die zaterdag de 31e augustus in 1974. De overheid had zijn zin gekregen en de immens populaire zeezender Radio Veronica was niet meer na die trieste zaterdag. De beroemde foto met een door emotie overmande Hans van Velzen in Radio Veronica’s boordstudio na het uit de lucht gaan van de zender haalde alle kranten de maandag erna.