images/categories/Archief.png

Radiospecial Rene van den Abeelen

op .

renemarjorieella2023Zondag 10 december is het zover! De Muziektherapie special 'Chris & Gerard Koerts, reuzen in de Nederpop' wordt uitgezonden op 20 radiostations. In een exclusief intervieuw praat René van den Abeelen met Marjorie en Ella Koerts over hoe hun echtgenoten werkten, wat ze meemaakten bij concerten, hoe ze na Earth & Fire aan de slag gingen en nog veel meer. Natuurlijk hoor je muziek uit de jaren met de groep, maar ook van daarna en muziek waarmee ze voor anderen bezig waren. Een twee uur durende special over een unieke tweeling.

Ferry Maat Soulshow 50 jaar

op .

ferrymaatnoordzeejwZaterdag 4 november bestond de Ferry Maat Soulshow precies 50 jaar. Op zondag 4 november 1973 maakte hij zijn eerste show op de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Toen heette het programma nog Zondagmiddag Soul op Noordzee. Bij een verjaardag hoort een cadeau. Een jingle-cadeau. Een online jingle-cadeau. Speciaal voor Ferry Maat én voor alle fans maakte Jingleweb “50 jaar Soulshow in 50 jingles’. Een vlucht langs alle jaren, zenders en artiesten. Van Radio Noordzee via de TROS, Radio 10, Radio 538 en Veronica tot aan Arrow.

Bert Verweij overleden

op .

bertverweijWoensdag 4 oktober is Bert Verweij op 76 jarige leeftijd overleden. Bert was voor de Stichting Norderney de contactpersoon namens de familie Verweij. Bert was de zoon van zeezender Veronica medeoprichter Jaap Verweij. Bert wist veel over het aandeel van de familie Verweij bij Veronica en was tot voor kort ook social media beheerder van de Stichting Norderney. Bert Verweij was regelmatig te gast bij evenementen in o.a. het Veronica 192 Museum, RockArt en het Retro Radio evenement. Ter nagedachtenis aan Bert plaatsen we een interview uit augustus 2018.

Hans van Velzen overleden

op .

hansvanvelzen1974De man van het laatste uur van de zeezender Radio Veronica is niet meer. Hans van Velzen heeft zelf nu ook zijn laatste uur volbracht. Vele mensen zaten aan de radio gekluisterd op die zaterdag de 31e augustus in 1974. De overheid had zijn zin gekregen en de immens populaire zeezender Radio Veronica was niet meer na die trieste zaterdag. De beroemde foto met een door emotie overmande Hans van Velzen in Radio Veronica’s boordstudio na het uit de lucht gaan van de zender haalde alle kranten de maandag erna.

Maurice Bokkebroek interview

op .

dh1649 jaar geleden, op 1 september 1974, is het Europese verdrag van Straatsburg ingegaan, dat onder meer radio-uitzendingen vanaf zee verbiedt. Daardoor moesten de radioschepen voor de Nederlandse kust stoppen met uitzenden. Maar wat staat er in de krant van 2 september: “Radio Mi Amigo tart justitie”. Mike Moorkens was technicus van Radio Mi Amigo onder de naam Maurice Bokkebroek. Hij kan zich dit weekend nog goed herinneren. Vorige week nam Bart van Leeuwen een 15 minuten durende interview met hem op.

Interview Ad Bouman Colin Blunstone

op .

videoadcolin2023Zeven jaar geleden, in 2016, maakte Alex van den Hoek video opnames van een interview dat Ad Bouman had met Colin Blunstone voor 192 Radio. Het interview werd destijds opgenomen in De Boerderij in Zoetermeer. Het is een relaxed gesprek tussen Ad en Colin Blunstone. Colin kennen we uiteraard als zanger van The Zombies (She’s not there, Time of season) en solo (Caroline Goodbye, Andorra). Colin verteld in het interview een aantal heel boeiende verhalen over deze en andere hits. Alex heeft de video van het interview nu online gezet.

Boek Ben van Praag radioherinneringen

op .

benvanpraag3Ben van Praag is bekend van onder andere de zeezender Radio Mi Amigo 272 en het beroemde Belgische radiostation Radio Maeva. Al ruim 20 jaar deelt Ben zijn radioherinneringen op zijn blog. Op verzoek zijn veel van deze anekdotes nu ook in boekvorm verschenen onder de titel ‘Alles gaat voorbij’. Als bonus staat aan het einde van het boek Ben’s Radio Mi Amigo 272 dagboek. Ben beschrijft op een leuke, toegankelijke manier zijn radioherinneringen. Het boek ‘Alles gaat voorbij’ is dan ook zeker een aanrader voor alle radio-/zeezenderfans.

Rob Out straat? Teken nu de petitie!

op .

robout1974Rens Muller schreef enkele dagen terug een column in de Gooi & Eemlander waarin hij schreef dat het hoog tijd was voor een ‘Rob Out straat’ op het MediaPark in Hilversum. Richard Otto heeft zich daar in Spreekbuis bij aangesloten: ‘Rob Out heeft een zeer prominente rol in de omroephistorie gespeeld en verdient, net als veel andere omroepiconen, een straatnaam in de mediastad’. Ook Tineke ('Hij heeft gewoon iets verdiend') en Bart van Leeuwen ('Wordt echt hoog tijd') zijn het er helemaal mee eens. Ben jij het er ook mee eens? Teken dan nu de petitie!

Jan de Boer overleden

op .

hugomeulenhoff2Jan de Boer (Hugo Meulenhoff bij de zeezender Radio Mi Amigo) is maandag 18 september overleden na een hartstilstand. Dinsdag 19 september zou hij met pensioen gaan. Hugo Meulenhoff werkte in 1977 als een van de boorddeejays bij Radio Mi Amigo. Later was hij in Vlaanderen kortstondig actief bij Radio Gemini in Kortrijk. Sinds de start van ‘Veronique’ in 1989 verdiende hij zijn brood bij RTL als redacteur en ‘voice over’ voor de nieuwsvoorziening, een job die hij 34 jaar volhield. Ook werkte hij in 1992 in de weekenden bij RTL Rock Radio.

Zeezenderfans op 31-8 in RockArt

op .

rock2023aug1Afgelopen donderdag 31 augustus was een groot deel van het ‘restauratieteam’ van Veronica’s boordstudio aanwezig in Museum RockArt in Hoek van Holland. Het is alweer 9 jaar geleden dat Veronica’s boordstudio in RockArt officieel in gebruik werd genomen door o.a. voormalig boordtechnicus Johan van der Kolk. En Johan was er ook nu weer bij. Hoog tijd dus voor een gezellig samenzijn van het restauratieteam in Museum RockArt en het maken van een aantal interviews voor het video verslag van Alex van den Hoek. UPDATE 4-9: VIDEO NU ONLINE!