images/categories/Archief.png

Pim Koopman overleden

op .

Pim KoopmanPim Koopman is maandagochtend j.l. onverwacht overleden, dat meldt Kayak Online. Pim richtte in 1972 de groep Kayak op en later de groep Diesel, waarvan het nummer Sausalito Summernight een grote hit werd in Amerika. Pim Koopman maakte ook muziek voor o.a. de speelfilms Dokter Vlimmen en Kort Amerikaans. Pim Koopman was na 1974 verantwoordelijk voor de vormgeving van Veronica Radio & Televisie, dat schrijft Ad Bouman op de Norderney website. Pim Koopman is 56 jaar geworden.

Veronica vlag nu in RockArt

op .

Overdracht Veronica vlagOp zondag 1 november heeft Hans Knot de originele vlaggen van het Radio Veronica zendschip Norderney overgedragen aan Museum RockArt in Hoek van Holland (foto). De overgedragen vlaggen lagen oorspronkelijk altijd in de la in de kapiteinshut aan boord van het Radio Veronica zendschip. De oorspronkelijke vlaggen zijn in 1994 door voormalig Radio Veronica directeur Bull Verweij overgedragen aan Hans Knot. Update 7-11-2009.

Mike Ahern overleden

op .

Mike AhernMike Ahern (foto) is op 5 oktober overleden in het Norfolk & Norwich University Hospital op 67-jarige leeftijd. Mike Ahern werkte in de jaren 60 als DJ voor de zeezender Radio Caroline. Na zijn periode bij Radio Caroline vertrok Mike naar Australie, maar keerde in 1988 terug naar Engeland en werkte voor o.a. voor Capital Gold. Mike was ook te horen tijdens de diverse uitzendingen van Pirate BBC Essex. Op The Pirate Radio Hall of Fame is een uitgebreide tribute pagina over Mike Ahern te zien.

Caroline DJ Ron Dolman gevonden

op .

Caroline DJ Ron DolmanRon Dolman werkte in 1972 en 1973 voor de zeezenders Radio 199 en Radio Caroline aan boord van de MV Mi Amigo. Stephanie Caballero wilde graag in contact komen met Ron Dolman en zocht via MediaPages contact met Hans Knot. Hans Knot had 6 jaar geleden voor het laatst contact gehad met Ron en startte via MediaPages en het International Report een zoektocht naar Ron Dolman. Ron stuurde vandaag een mail naar Hans waarin hij melde de zoektocht zeer te waarderen.

Oom Bull Verweij 100 jaar

op .

Bull Verweij begin jaren 70Op 12 september bereikt Oom Bull Verweij de leeftijd van 100 jaar. Bull Verweij was in 1959 mede oprichter van Radio Veronica. Al snel na de oprichting nam Bull Verweij de leiding over samen met zijn broers Jaap en Dirk. Bull Verweij bleef directeur van Veronica tot het einde van de zeezender. Op 29 augustus 2009 was Bull Verweij aanwezig tijdens de reunie "50 jaar Radio Veronica" in Lapershoek. MediaPages wenst Bull Verweij, namens alle voormalige Veronica luisteraars, nog veel gezonde jaren toe.

Tom Merriman overleden

op .

Tom MerrimanIn Dallas is woensdag j.l. de Amerikaanse jinglecomponist Tom Merriman overleden. Merriman behoorde samen met de in 1999 overleden Bill Meeks tot de grondleggers van de jingle industrie in de wereld. In 1955 startte hij het bedrijf CRC in Dallas. Maar echt naam maakte Merriman met zakenpartner Jim Long toen hij in 1967 TM Productions begon. Het bedrijf maakte pakketten die in Nederland overbekend werden: The Power (dit is Veronica), Radio Express en Winning Score (TROS op 3).

Roy Lindau overleden

op .

Roy LindauRoy Lindau (foto) is afgelopen maand in zijn huis in Croton-on-Hudson in New York overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt Ric Harris aan Hans Knot. Roy Lindau was begin jaren 80 betrokken bij de financiering van de zeezender Radio Caroline. Daarna was Roy Lindau betrokken bij het opzetten van de zeezender Laser 558, waar hij president was van Music Media International, het reclamebureau van Laser 558. Roy Lindau was "de drijvende kracht achter de Laser 558 operatie", aldus Ric Harris.

Foto's Oom Bull 100

op .

Oom Bull Verweij, Hans en Jana KnotZaterdag 12 september heeft Oom Bull Verweij zijn 100ste verjaardag gevierd. Bull Verweij was in 1959 mede oprichter van Radio Veronica. Al snel na de oprichting nam Bull Verweij de leiding over samen met zijn broers Jaap en Dirk. Bull Verweij bleef directeur van Veronica tot het einde van de zeezender. Oom Bull Verweij kreeg van het huidige Radio Veronica op zijn verjaardag een Award en ontving bezoek. Hans Knot en Rob Olthof gingen ook bij Oom Bull langs en maakten enkele foto's.

Award voor Bull Verweij

op .

Bull Verweij met de Award van Radio VeronicaBull Verweij, oprichter van de zeezender Radio Veronica, is op zijn 100ste verjaardag in Loosdrecht gehuldigd. Hij ontving uit handen van Arend Langenberg en Radio Veronica's CEO Ab Trik een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de commerciële radio in Nederland (foto). Ab Trik: "Bull Verweij heeft aan de basis gestaan van wat radio nu is in Nederland. Het is een enorm voorrecht om deze radio icoon, op zijn 100ste verjaardag te mogen eren met een Lifetime achievement award."

Veronica reunie in Hotel Lapershoek

op .

Veronica ReunieZaterdag 29 augustus werd door de Stichting Norderney de 5-jaarlijkse reunie voor oud-personeelsleden van de zeezender Radio Veronica gehouden. Onder de aanwezigen was ook voormalig Veronica directeur Oom Bull Verwey, die op 12 september 100 jaar wordt. Verder was er een optreden van Harry van Dongen ("Jij bent voor mij Veronica") en de vertoning van door Atze Veenstra gedigitaliseerde filmbeelden van Ruud Doets. De foto's van de reunie staan nu online.