images/categories/Archief.png

Muziekzender 192TV kijkcijferhit

op .

192TVTijdens de twee kerstdagen was 192TV het best bekeken digitale themakanaal van Nederland. Met de uitzendingen van de TOP 192 Van Alle Tijden 2012, gepresenteerd door Ad Bouman en Rob Stenders, trok de muziekzender op beide dagen meer dan 600.000 kijkers (gegevens volgens SKO), wat zelfs meer was dan Cultura met hun Top 2000. Ook de dagen erna, inclusief Oudjaarsnacht, trok 192TV dagelijks bijna 400.000 kijkers. Daarmee is 192TV de best bekeken muziekzender van Nederland.

Arend Langenberg overleden

op .

arend langenberg aan boord van het veronica zendschipArend Langenberg is vannacht op 63-jarige leeftijd overleden. Arend Langenberg begon op 1 november 1970 als nieuwslezer bij de zeezender Radio Veronica. In november 1973 ging Arend naar het ANP. Later werkte hij als nieuwslezer bij o.a. Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica. Arend Langenberg werkte ook als voice over voor commercials en TV programma's zoals het misdaadprogramma van Peter R. de Vries. In 2001 kreeg Arend Langenberg een Marconi Award in de catagorie "beste stem".

Ger van den Brink overleden

op .

Ger van den BrinkDe Haagse radiopresentator Ger van den Brink is zaterdagavond overleden in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Bij de 52-jarige Van den Brink werd eind 2011 de ziekte kanker geconstateerd. In december 2012 kreeg hij klachten aan zijn gewrichten. Tijdens een ziekenhuisopname deze week traden diverse complicaties op, waaraan hij is overleden. Ger laat een vrouw en een dochter na. Ger van den Brink begon zijn radiocarrière bij de Haagse piratenzenders.

Veronica schip in Dagblad v/h Noorden

op .

dagblad van het noordenHet Veronica schip dat op dit moment in Groningen ligt trekt nog steeds veel publiciteit. Het Dagblad van het Noorden had dinsdag 12 december j.l. een artikel over het Veronica schip. In het artikel kwam Chris Drenth aan het woord. Chris Drenth zal met zijn aannemersbedrijf het Veronica schip gaan opknappen en verbouwen. Chris Drenth weet nog niet wanneer hij met de verbouwing kan starten: "de offertes zijn de deur uit, het wachten is op groen licht", aldus Drenth.

Herinneringen aan Danny Vuylsteke (2)

op .

Danny VuylstekeTwee weken geleden overleed Danny Vuylsteke. Danny was onder anderen betrokken bij de zeezenders Radio Mi Amigo, Radio Delmare, Radio Caroline en Radio Paradijs en diverse radiostations in Belgie. Op MediaPages beschreven in die week Marc Jacobs en Fons Winteraeken hun herinneringen aan Danny Vuylsteke. Op RadioVisie vertelden afgelopen week Luk van Kapellen en Serge Hadermann hun herinneringen aan Danny Vuylsteke.

Radio 227 gestopt

op .

radio 227Het easy listening radiostation Radio 227 is per 1 januari met haar uitzendingen gestopt. Dat meldt Radio 227 directeur Look Boden op de website van het station. Radio 227 bestaat 10 jaar, waarvan 8 jaar via de kabel werd uitgezonden. De kosten van o.a. de Buma/Stemra, het Commissariaat voor de Media en de grote kabelmaatschappijen zijn voor Radio 227 niet meer op te brengen, aldus Look Boden. Radio 227 is vernoemd naar de gelijknamige zeezender in de jaren '60 die uitzond vanaf de Laissez Faire.

Thunderbirds bedenker overleden

op .

Gerry AndersonDe Brit Gerry Anderson, bedenker van 'Thunderbirds', de sciencefictionpoppenserie voor de jeugd uit de jaren zestig, is gisteren overleden. Dat heeft zijn zoon Jamie bekendgemaakt. Anderson, die al langere tijd ziek was, is 83 jaar geworden. 'Thunderbirds' draaide om de organisatie International Rescue die in de 21ste eeuw met geavanceerde toestellen te hulp schoot bij rampen. Beroemd werden de scènes waarbij bomen langs de weg neerklapten voor de start van een van de Thunderbird voertuigen.

Caroline DJ Mick Luvzit overleden

op .

mick luvzitEen van de Canadese medewerkers van de zeezender Radio Caroline overleed op 7 december jongstleden. Mick Luvzit werd niet alleen bekend als presentator maar ook als de medewerker die op het zendschip 'Fredericia' met de zus van zijn collega 'Ugli' Ray Teret huwde. Hij werd 68 jaar. Voor zijn komst naar Europa zag het er niet naar uit dat hij zich op een carrière als DJ zou concentreren. Als getalenteerd muzikant was hij eerder in de wieg gelegd voor een leven als violist.

Radio Lucas stopt

op .

Radio LucasRadio Lucas, de ziekenomroep van het St. Andreas Lucas ziekenhuis in Amsterdam West, moet ermee stoppen. Na 46 jaar van uitzenden heeft het bestuur besloten dat de eigen huisomroep anno 2012 'geen meerwaarde meer heeft voor de patiënten'. Radio Lucas was een belangrijke kweekvijver voor veel talent. De halve ploeg van Radio Lucas kwam bij de zeezender Radio Noordzee terecht, toen die in 1971 in het Nederlands begon.

Top 192 Van Alle Tijden

op .

192TVOp woensdag 5 en donderdag 6 december neemt 192TV wederom de Top 192 Van Alle Tijden op in "Le Club", beneden in Hotel & Gasterij de Roode Schuur in Nijkerk. De presentatie is in handen van Ad Bouman en Rob Stenders. De afgelopen weken zonden duizenden kijkers van 192TV hun favoriete Top 5 in. Daaruit is de derde Top 192 Van Alle Tijden samengesteld die op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 december op 192TV wordt uitgezonden.