images/categories/Archief.png

Laatste nieuws RadioDay 2015

op .

boordstudio2Dit jaar wordt de Radioday gehouden op zaterdag 14 november in museum RockArt in Hoek van Holland. De opzet is dit jaar wat anders dan in de voorgaande jaren. Toen waren er tafels waarachter oud zeezendermedewerkers plaatsnamen om geinterviewd te worden over de periode waarin zij werkzaam waren bij de stations. Dit jaar staat de oude Veronicastudio zoals die gerestaureerd in RockArt staat in het middelpunt. De RadioDay organisatie heeft een aantal oud-zeezendeer DJ’s uitgenodigd die de sfeer van vroeger laten herleven. Nog éénmaal presenteren zij een programma in de stijl zoals ze dat ook deden in de jaren ’70 en ’80.

Boek Will Luikinga over Veronica

op .

willWill Luikinga (72) komt zijn belofte na; dinsdag presenteert hij een boek over zijn avonturen bij Veronica. In De Telegraaf vertelt de gepensioneerde radio-dj de namen van hoofdpersonen wel te hebben veranderd. ''Ik kon het toch niet maken om in geval van drugsgebruik, overspel of omkoping man en paard te noemen?" "Ik wilde al die mooie verhalen en schandalen wel aan het papier toevertrouwen, maar niet dat ik er mensen mee zou beschadigen'', vertelt de presentator, om eraan toe te voegen dat hij op zijn oude dag geen vijanden wil maken.

50 jaar Hilversum 3

op .

h3tafelIn 1965 werd er op 11 oktober een radiostation geopend als derde station van het Hilversumse radionet. Als Hilversum 3 was het overdag te beluisteren met als doel een tegenhanger te worden van de eens zo populaire zeezenders, met het toenmalige Radio Veronica voorop. Hans Knot ging naar de tentoonstelling "50 jaar Hilversum 3" in Beeld & Geluid in Hilversum, bekeek "Top 50 3 FM" op NPO 3 en geeft zijn mening.

Oud minister over Radio Noordzee Nationaal

op .

dancona‘Joh, laat het allemaal maar vrij’. Dat was, vertelt oud-minister Hedy d’Ancona, zo’n beetje de houding van politiek Den Haag toen begin jaren ’90 commerciële omroep in ons land zou worden toegelaten. Hedy d’Ancona, die dezer dagen 78 wordt, had haar handen vol aan het bewaken van de belangen van Hilversum: haar collega’s in het kabinet Lubbers 3 hadden behoorlijk genoeg van de publieke omroep die alleen maar de hand ophield en nooit eens zelf met ideeën kwam om het allemaal wat doelmatiger te maken. Achteraf heeft ze er spijt van dat er niet veel meer eisen aan ‘de commerciëlen’ zijn gesteld.

Vinyl Marathon 192 Radio/TV in Lapershoek

op .

postervinylVinyl~Marathon op 18, 19 en 20 september 2015 in Hotel Lapershoek in Hilversum. Een heel weekend lang wordt alles van Singles en LP’s gedraaid. Het begint vrijdagmiddag om 12.00 uur en zal eindigen op zondagavond, om 22.00 uur ... zo ongeveer. Deze Vinyl happening is een initiatief van 192Radio, het internet station van de Stichting Norderney192, met medewerking van Museum Rock Art, Radio Paradijs en Hotel Lapershoek te Hilversum.

RadioDay 2015 in Museum RockArt

op .

musOp zaterdag 14 november wordt in museum RockArt in Hoek van Holland de Radio Day 2015 georganiseerd. Het museum is deze dag van 11:00 uur tot 18:00 uur geopend. Zeven bekende radio DJ's maken vanuit de gerestaureerde studio van de zeezender Radio Veronica in het museum een programma. Dit dient als een soort raamprogrammering, die op het halve uur wordt onderbroken voor een te interviewen gast op het podium. Dat betekent dat er zeven onderwerpen zullen worden besproken die dag. In ieder geval zal er aandacht worden geschonken aan de zeezender Radio Monique en het 50-jarig bestaan van Hilversum 3.

Jos van Heerden op Radio M Utrecht

op .

josVanaf maandag 2 november presenteert Jos van Heerden tussen 15:00 en 17:00 uur het programma Goedemiddag op Radio M Utrecht. In dit nieuwe radioprogramma bezorgt Jos de luisteraars een goede middag met muziek van toen en nu, spelletjes en prijzen. Jos belt iedere dag iemand uit de provincie met de vraag: "Heeft u een goede middag?” en geeft op vrijdag een bos bloemen weg. Jos van Heerden is geen onbekende van Radio M Utrecht. De regionale zender is dan ook blij en trots dat hij aan het presentatieteam wordt toegevoegd.

Video: Veronica, A Never Ending Story

op .

videoneverMuseum RockArt organiseerde op 31 augustus, i.s.m. de Stichting Norderney, 192Radio en Radio Extra Gold, "A Never Ending Story". Via de streams van 192Radio en Radio Extra Gold werden speciale programma's gemaakt met de drie gerestaureerde studio's van de zeezender Radio Veronica die in Museum RockArt staan. Alex van den Hoek heeft een videoverslag gemaakt van deze dag. Speciaal voor deze video had Wim van de Water interviews met Jurg van Beem (Radio Veronica), Frans van der Drift (Radio Mi Amigo) en Niels Zack en Rob Schel (restauratie team).

Zeezender Portaal op Radiopedia

op .

ross84Sinds kort maakt het "Zeezender Portaal" deel uit van Radiopedia, de vrije radio-encyclopedie. Het Zeezender portaal is een online verzameling van alle informatie over de zeezenders. Radiopedia is een collectief encyclopedie-project dat functioneert volgens het wiki principe. Het doel van Radiopedia is het publiceren van objectieve, verifieerbare en vrij te gebruiken informatie over radio, die door iedereen kan worden aangevuld en verbeterd.

Veronica, Never Ending in RockArt

op .

vb4Onder de titel “Radio Veronica 31 augustus, A Never Ending Story” wordt in Museum RockArt op maandag 31 augustus a.s. tussen 11 en 18 uur een speciaal radioprogramma gemaakt vanuit de drie oude, inmiddels gerestaureerde, studio’s van de zeezender Radio Veronica die in Museum RockArt staan. Aan dit speciale programma zullen (o.v.b.) meewerken: Ad Bouman, Frans van der Drift, Thimon Schellevis, Rob van Wezel, een aantal voormalig Veronica medewerkers en het Radio Extra Gold team. Dit speciale radioprogramma is te ontvangen via de streams van de Stichting Norderney, 192Radio en Radio Extra Gold.