images/categories/Caroline.png

Raid Ross Revenge 32 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

rossrevenge19081989Op 19 augustus 1989 werd het zendschip Ross Revenge in internationale wateren geënterd door de Nederlandse en Britse overheid. Een groot deel van de apparatuur werd vernield of in beslag genomen. Vanaf de Ross Revenge werd uitgezonden door Radio Caroline, Radio 819 en World Mission Radio. Enkele dagen daar voor was vrijwel de hele organisatie van Radio 819 opgerold. Zaterdagmiddag 19 augustus 1989 waren de noodoproepen van de Caroline DJ’s te horen via 558 en 819 kHz. RadioVisies Filip van Molle zet alle gebeurtenissen op een rij.

Mi Amigo zonk 41 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

maendVandaag 41 jaar geleden zonk de Mi Amigo in de nacht van 19 op 20 maart 1980. Op 19 maart sloeg het schip van haar ankers en liep op een zandbank. Daarna werden tijdens de programma's van Radio Caroline noodcodes gemeld. Om 1 uur op 20 maart sloten Tom Anderson en Stevie Gordon de zender. Tom, Stevie, Nick Richards, Hans Verlaan en kanarie Wilson werden door een reddingsboot van boord gehaald. RadioVisie zette vandaag het Caroline nieuws van 9 uur van die dag online, gevolgd door Scheepsplaat. Beiden verzorgd door Hans Verlaan (Ton Lathouwers).

Raid op de Ross: 30 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

raidrossVandaag 30 jaar geleden kwam er einde aan de Nederlandstalige zeezenders. Op 19 augustus 1989 werd het zendschip Ross Revenge geënterd door de Nederlandse en Britse overheid. Vanaf de Ross Revenge werd uitgezonden door Radio Caroline, Radio 819 en World Mission Radio. Bevoorrader Leendert Vingerling was erbij toen de 'Volans' terugkeerde met de apparatuur van de Ross Revenge. Leendert maakte foto's en beschreef zijn ervaringen voor MediaPages. En Herbert Visser beschrijft vandaag voor Radio.nl de gebeurtenissen rond de 'raid op de Ross Revenge'.

Zendschip Mi Amigo zonk 39 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

miamigogezonkenVandaag, precies 39 jaar geleden, zonk het zendschip MV Mi Amigo in de nacht van 19 op 20 maart 1980. Op 19 maart sloeg het schip van haar ankers en liep op een zandbank. Daarna werden tijdens de programma's van Radio Caroline ieder half uur noodcodes gemeld. Rond middernacht werd de situatie onhoudbaar omdat er steeds meer water binnen stroomde. Om 1 uur op 20 maart sloten Tom Anderson en Stevie Gordon de zender. Tom, Stevie, Nick Richards, Hans Verlaan (Ton Lathouwers) en kanarie Wilson werden door een reddingsboot van boord gehaald.

Caroline Martin's unieke foto archief

op . Gepost in Caroline Archief

carolinemartinCaroline Martin heeft bijna 200 foto's uit haar persoonlijke foto collectie online gezet. Caroline Martin werkte van 1986 tot en met 1990 voor de zeezender Radio Caroline. Na haar periode bij Radio Caroline werkte ze bij o.a. Contact 94, Chiltern Supergold, Invicta, Magic, Rock-FM, BRMB en Free. Caroline presenteert op dit moment het lunchprogramma op BBC WM 95.6. De uitgebreide foto collectie van Caroline Martin die nu online staat bevatten foto's uit Caroline's periode aan boord van de Ross Revenge, maar ook van de Mi Amigo en Laser 558.

Radio Caroline nieuwe video en foto's

op . Gepost in Caroline Archief

robharrissonTer gelegenheid van Radio Caroline’s 57e verjaardag heeft Alex van den Hoek dit weekend een nieuwe video online gezet en Martin van der Ven 123 nieuwe foto’s. De video is een Franse documentaire van 3 maart 1989 ’25 jaar Radio Caroline’. Met beelden aan boord van de Ross Revenge met o.a. Rob Harrisson. Maar ook met Ronan O’Rahilly, Johhny Walker en Paul Ciesielsky. Martin van der Ven heeft een prachtige serie van 123 foto’s van Radio Caroline’s Ross Revenge online gezet. De foto’s zijn gemaakt door Theo Dencker.

Mi Amigo zonk 40 jaar geleden

op . Gepost in Caroline Archief

maendVeertig jaar geleden zonk de Mi Amigo in de nacht van 19 op 20 maart 1980. Op 19 maart sloeg het schip van haar ankers en liep op een zandbank. Daarna werden tijdens de programma's van Radio Caroline noodcodes gemeld. Om 1 uur op 20 maart sloten Tom Anderson en Stevie Gordon de zender. Tom, Stevie, Nick Richards, Hans Verlaan en kanarie Wilson werden door een reddingsboot van boord gehaald. Op Jon Myers 'Pirate Radio Hall of Fame' staan sinds deze week de verhalen van Tom, Stevie en Nick over het zinken. Het verhaal van Hans Verlaan staat op MediaPages.

40 jaar geleden: Caroline is terug!

op . Gepost in Caroline Archief

tonyallanOp 15 april is het precies 40 jaar geleden dat Radio Caroline op Paas zondag 15 april 1979 terug keerde in de ether vanaf het zendschip Mi Amigo. Toepasselijk, want de allereerste uitzending van Radio Caroline was ook tijdens Pasen, in 1964. De laatste uitzending vanaf de Mi Amigo was op 20 oktober 1978 toen Radio Mi Amigo plotseling de ether moest verlaten wegens generator problemen. De opening van Radio Caroline op 15 april 1979 werd gedaan door Tony Allan. RadioVisie zette de opening online en Radiopedia een mooie tijdlijn van Caroline in 1979 en 1980.

Mi Amigo in 1979 bijna gezonken

op . Gepost in Caroline Archief

miamigostormOp 19 januari 1979, precies 40 jaar geleden, verkeerde het zendschip Mi Amigo in grote problemen. Tijdens een zware storm raakten de pompen aan boord van het zendschip defect en dreigde de Mi Amigo te zinken. Vijf opvarenden werden met een reddingsboot van boord gehaald. De dag erna ging Peter Chicago echter opnieuw aan boord, installeerde nieuwe pompen en repareerde enkele gaten waarmee hij het zendschip redde. RadioVisie zette alle gebeurtenissen op een rij, compleet met nieuwsberichten van o.a. de VOO, het ANP, de BRT en Radio Luxemburg.

Zendschip Mi Amigo gezonken in 1980

op . Gepost in Caroline Archief

maendIn de nacht van 19 op 20 maart 1980 zonk het zendschip Mi Amigo. Vanaf het schip werden tot die dag de Nederlands- en Engelstalige programma's van Radio Caroline uitgezonden. Aan boord waren op dat moment DJ's Hans Verlaan, Tom Anderson, Nick Richards, Stevie Gordon en Wilson de kanarie. Even na 1 uur ging de zender uit de lucht en werden allen geëvacueerd door een Engelse reddingsboot. RadioVisie maakte een compilatie van TV reportages over het zinken van het zendschip en een montage van de laatste dag.