images/categories/Archief.png

Radio Rock zendschip naar de sloop?

op .

timor2Het schip de Timor Challenger is op dit moment op weg van Malta naar het sloopstrand Aliaga in Turkije. De Timor Challenger zou daar op 5 januari aan moeten komen en de verwachting is dat het daar gesloopt zal worden. De Timor Challenger is het het voormalige Hospitaal Kerkschip met als thuishaven Scheveningen. In 2009 figureerde de Timor Challenger als zendschip "Radio Rock" in de speelfilm "The Boat That Rocked".

Zendschepen op Verzamelaarsbeurs

op .

hansbusOp 22 en 23 november wordt de Verzamelaars Jaarbeurs georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Op één van de 2000 stands in de Jaarbeurs staat Hans Hettelder met een tentoonstelling over de zeezender Radio Veronica die in het teken staat van "The Day The Music Died". Te zien zijn daar o.a. de modellen die Hans gemaakt heeft van de zendschepen van Radio Veronica, Radio Noordzee en Radio Caroline. Nieuw is een miniatuur van de Drive In Show bus van Radio Veronica.

Paul Ciesielski overleden

op .

paulcOp de Facebook pagina van Paul Ciesielski (uit Frankrijk) staat de droevige mededeling, geplaatst door zijn kinderen, dat Paul onverwacht is overleden. Paul staat in offshore radio-kringen bekend als de man die met veel passie o.a. honderden modellen van radioschepen heeft gemaakt. Deze met veel liefde gemaakte miniatuurschepen vonden hun weg naar de vele fans.

Video Radio Noordzee reünie

op .

videorniZondag 31 augustus 2014 werd in Hilversum een reünie gehouden van oud medewerkers van de zeezender Radio Noordzee. Jörg Krips was, samen met Hans Knot en Martin van der Ven, aanwezig en maakte de beelden voor de video samenvatting die vanaf vandaag online staat. Veel voormalig RNI medewerkers waren aanwezig in Café en Brasserie de Jonge Haan aan de 's -Gravelandseweg in Hilversum. Marc van Amstel, Ferry Eden, Erik Vos (vormgever) en Gerrit Lettinck (verkoop) presenteerden het boek "De Gouden Glans van Radio".

Okkie Huysdens overleden

op .

okkiehuysdensOp zaterdag 6 september is Okkie Huysdens overleden. Okkie Huysdens maakte o.a. deel uit van de bands Heart, Limousine, Rainbow Train, Stars on '45 en The President. Okkie Huysdens was, o.a. samen met Patricia Paay, in de jaren '70 te horen op veel jingles en actiejingles voor de zeezender Radio Veronica. Zoals "It's fun with the station, It's fun with Veronica", de Veronica jingle op "Girlie" van The Peddlers en "Music Lovin' Girl" onder de naam "SeaLegs".

Foto's Ad Bouman Fab 40 RockArt

op .

fab1Op zaterdag 13 december werd een 192 Radio "Vinyl~Special" opgenomen in Museum Rock Art te Hoek van Holland. Deze special ging over de Fab 40 van 19 december 1965 van de zeezender Radio London. Ad Bouman presenteerde deze Vinyl~Special samen met Dirk van Dijk en Kees Brinkerink. Niels Zack was erbij en stuurde ons enkele foto's en een link naar de betreffende Radio London Fab 40.

Interview Radio City DJ Martin Green

op .

martingreenHij had een avontuurlijk leven, Martin Groenhorst was pionier. De geboren Schiedammer was in de jaren '60 DJ op de zeezender Radio City, hij werd manager van een rockband, zette een fanclub op, was concertorganisator en werd later overbekend in de regio met zijn drive-in shows. In de PopUp TV studio sprak Rob van der Gaag met de levende legende Martin Green.

Pirate Radioships in the 70's

op .

keezerOnder de titel "Pirate Radioships in the 70's - Boats that rocked the airwaves" heeft voormalig Radio Caroline DJ (1972 - 1973) Lion Keezer een iBook uitgebracht. Hier op staan o.a. 400 foto's, audio en videoclips van de zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee, Radio Caroline, Capital Radio en The Voice of Peace. Het iBook kost 7,99 en is te downloaden via de iBook website.

Foto's reünie zeezender Veronica

op .

verreunie2Op 30 augustus 2014 vond de 5 jaarlijkse reünie voor oud medewerkers van de zeezender Radio Veronica plaats in Hotel Lapershoek in Hilversum. Lapershoek is het gebouw waar de studio's van Radio Veronica van 1969 t/m 31 augustus 1974 gevestigd waren. Harm ten Brink was aanwezig en maakte op verzoek van de Stichting Norderney een foto reportage van de reünie. Harm maakte o.a. een foto van alle aanwezige voormalig medewerkers van de zeezender Veronica voor Lapershoek. De foto's staan nu op de website van de Stichting Norderney.

Miniatuur Veronica boordstudio

op .

vb76Rene van den Abeelen heeft er maanden aan gewerkt: het miniatuur van de boordstudio van de zeezender Radio Veronica. Tijdens de live uitzending van 192Radio op vrijdag 29 augustus overhandigde Rene het miniatuur aan de Stichting Norderney onder toeziend oog van voormalig Veronica medewerkers Will Luikinga, Anuschka, Karel van der Woerd, Hans van Velzen en Johan van der Kolk. Rene stuurde ons een foto van het produktieproces van het miniatuur van de boordstudio.