images/categories/Archief.png

Keith York overleden

op .

Hugo de Groot, Jelle Boonstra en Keith York in 1981 bij Radio CapitaleKeith York (Keith Hunter) is rond de kerstdagen in Spanje overleden. Dat meldde Philip Bendall uit Nieuw Zeeland het afgelopen weekend aan Jelle Boonstra. Keith York was een "raspiraat" schrijft Jelle Boonstra. Keith werkte o.a. voor de zeezender de Voice of Peace, Radio Capitale, Radio Maeva, Southside Radio en Atlantic 252. Philip Bendall schrijft over Keith York: "His strength was not only his skills of cranking up a transmitter in the middle of the woods on a cold wet winters day, but a great broadcaster as well".

Rob Olthof 65

op .

Rob Olthof in de jaren 70 tijdens een boottocht naar de zeezendersRob Olthof (foto) is dinsdag 7 december jarig en wordt 65 jaar jong. Rob was vanaf het begin gefascineerd door de zeezenders en begon er in de jaren 60 over te schrijven in Hitweek. Later ging Rob Olthof boottochten naar de zendschepen organiseren en stond hij aan de wieg van de jaarlijkse Radiodagen en de Stichting Media Communicatie. Onlangs verscheen van Rob het boek "Vaar mee met SMC". Rob Olthof wordt op zijn verjaardag, mede namens MediaPages, gefeliciteerd door vele (radio-) vrienden.

Big L langer uit de lucht door diefstal

op .

Big L 1395 AM zendlocatieBig L is nog steeds uit de lucht, ondanks dat vorige week de defecte generator is vervangen. Dat komt omdat de Orban 9200 DE Optimod soundprocessor en ontvangstapparatuur is gestolen vanaf de zendlocatie. Big L vraagt op haar website om hulp: "if somebody is offering an Orban Optimod with serial number 406216-012, or without a serial number, please contact us or contact your local police". Inmiddels is er wel regelmatig een draaggolf te horen op 1395 AM, dat meldt Radiofreak.

Big L 1395 AM uit de lucht

op .

Generator bij 1395AM zenderHet radiostation "Big L" is al sinds het begin van deze maand niet te horen op de middengolf frequentie 1395 AM. De oorzaak is een kapotte generator bij de zender aan de Trintelhaven bij het IJsselmeer. Oorspronkelijk werd gedacht de generator te repareren maar dat bleek niet mogelijk. Big L meldt dat er nu een nieuwe generator wordt geinstalleerd. "Big L will soon return on 1395 AM, that's a promise!", zo meldt het radiostation op haar website. Big L was al eerder geruime tijd niet via de middengolfzender te ontvangen.

Radio 10 Gold op volle kracht op AM 828

op .

Radio 10 GoldMaandag 18 oktober is een belangrijke dag voor Radio 10 Gold: het allereerste commerciële radiostation van Nederland is vanaf die dag in heel Nederland via de sterke AM frequentie '828' te beluisteren! Tot nu toe was Radio 10 Gold alleen nog via de kabel, satelliet en internet te horen; maar is in het verleden lange tijd te beluisteren geweest op de middengolf. Radio 10 Gold heeft nog steeds veel trouwe luisteraars. Wekelijks stemmen er 700.000 mensen af op de zender, het marktaandeel steeg het afgelopen jaar naar 2,8%.

Veronica verbiedt Top 192 Aller Tijden

op .

192 TVVeronica claimt sinds 2002 de naam "Allertijden" en heeft daarom gisteren bij monde van de juridische afdeling van de Telegraaf Media Groep 192TV gesommeerd alle uitingen over de Top 192 ALLERTIJDEN te staken en deze hitlijst niet uit te zenden op de geplande dagen 27, 28 en 29 december. Ad Bouman, voorzitter van de Stichting Norderney dat alle rechten beheert van Veronica tot 31 augustus 1974 en samenwerkt met 192TV: "Lex Harding is in 1968 begonnen met het verzamelen van top 10 lijstjes van scholieren".  

Big L weer in de lucht

op .

Big L 1395 AMSinds donderdag 2 december is Big L weer te horen via de middengolf op 1395 AM. De zender werd een dag lang getest op laag vermogen en is sinds donderdag middag 2 december weer volledig in de lucht. Begin november ging de generator bij de zendlocatie van Big L in de Trintelhaven kapot en moest vervangen worden. Enige tijd later werd de soundprocessor gestolen. Big L melde donderdag 2 december: "Are you ready for the return of 1395 AM, we are testing now, spread the word!"

Nieuwe generator voor Big L 1395 AM

op .

Nieuwe generator voor Big LBij de zenderlocatie van Big L aan de Trintelhaven aan het IJsselmeer is woensdag een nieuwe generator geinstalleerd om de oude defecte generator te vervangen. Er is woensdagmiddag enkele uren getest met een stille draaggolf met de middengolfzender van Big L op 1395 AM. Er kon niet met een audiosignaal worden getest omdat alle randapparatuur zoals de optimod en ontvanger zijn gestolen. Dat melden Hendrik van Nellestijn en Rob Olthof. "We are counting down, it won't take long before we are back", meldt Big L 1395 AM.

MediaPages bij Radio Extra Gold

op .

MediaPages' webmaster bij Radio Extra GoldIn "Club Extra Gold" op Radio Extra Gold is op zondag 14 november tussen 18 en 20 uur de webmaster van MediaPages te gast. Wim (foto) haalt samen met presentator Frans van der Meer herinneringen op aan de zeezenders en FM piraten. Op zondagmiddag 14 november zijn Ferry Eden en Ad Roberts te beluisteren op Radio Extra Gold met o.a. de Veronica Top 40 van 18-11-1967. Op zaterdag 13 november komen de programma's van Radio Extra Gold live vanaf de Radiodag met o.a. de RNI Top 50 van 13-11-1971.

Foto's Norderney Antwerpen

op .

Norderney op 13 september jl in AntwerpenAlan Milewczyk bracht op 13 september 2009 een bezoek aan het voormalige zendschip van Radio Veronica "Norderney" in Antwerpen. Alan maakte tijdens dit bezoek 40 foto's van de Norderney. Tot 2008 heeft de Norderney in Antwerpen dienst gedaan als horeca locatie. Al geruime tijd circuleren verschillende nieuwe bestemmingen voor de Norderney in het nieuws, zoals het inrichten van het schip als museum in de haven van Scheveningen. Tot op heden ligt de Norderney echter nog in het Kempisch Dok in Antwerpen.