images/categories/Nieuws.png

Jan de Boer overleden

op .

hugomeulenhoff2Jan de Boer (Hugo Meulenhoff bij de zeezender Radio Mi Amigo) is maandag 18 september overleden na een hartstilstand. Dinsdag 19 september zou hij met pensioen gaan. Hugo Meulenhoff werkte in 1977 als een van de boorddeejays bij Radio Mi Amigo. Later was hij in Vlaanderen kortstondig actief bij Radio Gemini in Kortrijk. Sinds de start van ‘Veronique’ in 1989 verdiende hij zijn brood bij RTL als redacteur en ‘voice over’ voor de nieuwsvoorziening, een job die hij 34 jaar volhield. Ook werkte hij in 1992 in de weekenden bij RTL Rock Radio.

Radio Atlantis Engelse service

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 17 september.

Maurice Bokkebroek interview

op .

dh1649 jaar geleden, op 1 september 1974, is het Europese verdrag van Straatsburg ingegaan, dat onder meer radio-uitzendingen vanaf zee verbiedt. Daardoor moesten de radioschepen voor de Nederlandse kust stoppen met uitzenden. Maar wat staat er in de krant van 2 september: “Radio Mi Amigo tart justitie”. Mike Moorkens was technicus van Radio Mi Amigo onder de naam Maurice Bokkebroek. Hij kan zich dit weekend nog goed herinneren. Vorige week nam Bart van Leeuwen een 15 minuten durende interview met hem op.

192 Radio terug naar 31 augustus

op .

31augustus2023radioDonderdag 31 augustus heeft 192Radio een speciale programmering met als titel "The day the music died, 12 X 31 augustus". Er worden 12 programma's uitgezonden die tussen 1974 en 2020 op 31 augustus werden uitgezonden. Met o.a. Tineke, Bull Verweij en Willem van Kooten in 1999, Lex Harding en Leo van der Goot in 1979, Robbie Dale in 2007 en Tineke en Jan van Veen in 2020. Natuurlijk ontbreekt het laatste uur met Rob Out niet en er is ook een compilatie van het laatste uur van Radio Noordzee. De hele dag vanaf 7:00 uur op 192Radio.

Radio Monique in de Zomer van 1986

op .

ferryedenaug2023Het was een rommelige periode voor Radio Monique, die zomer van 1986. Het rendement van de enige Nederlandstalige zeezender was het eerste halve jaar beneden verwachting gebleven. Daardoor zaten diverse mensen op geld te wachten, niet in de laatste plaats juist de boord-deejays. Dat boordteam had hun onvrede ook aan de organisatoren kenbaar gemaakt. Vanwege verwachte problemen daaruit voortvloeiend had de organisatie het aantal studioprogramma’s vergroot en in Hilversum was daartoe sinds enige tijd de MMI-studio. UPDATE 3-9: DOWNLOAD!

Ad Roberts op Radio Monique

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1980. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Zaterdag 23 september 9.00-10.00; Terug in de tijd naar 23 september 1985 met Ad Roberts op Radio Monique. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Chris & Gerard: Reuzen in de Nederpop

op .

nederpopreuzenOp 10 december van dit jaar zouden de broers Chis en Gerard Koerts 76 zijn geworden. Gerard overleed in februari 2019, Chris in november 2022. De tweeling is vooral beroemd als de toetsenist en de gitarist van Earth & Fire; een groep die niet alleen erg succesvol was met singles, maar ook een lp uitbracht die al decennia wordt gezien als een mijlpaal in de Nederpop, Song Of The Marching Children. Echter: ze hebben veel meer gedaan. Als Earth & Fire Orchestra brachten ze later twee cd’s uit die geheel met toepassing van midi waren gemaakt.

Zeezenderfans op 31-8 in RockArt

op .

rock2023aug1Afgelopen donderdag 31 augustus was een groot deel van het ‘restauratieteam’ van Veronica’s boordstudio aanwezig in Museum RockArt in Hoek van Holland. Het is alweer 9 jaar geleden dat Veronica’s boordstudio in RockArt officieel in gebruik werd genomen door o.a. voormalig boordtechnicus Johan van der Kolk. En Johan was er ook nu weer bij. Hoog tijd dus voor een gezellig samenzijn van het restauratieteam in Museum RockArt en het maken van een aantal interviews voor het video verslag van Alex van den Hoek. UPDATE 4-9: VIDEO NU ONLINE!

Speciale programmering 192TV op 31-8

op .

31augustus2023Donderdag 31 augustus a.s. is het 49 jaar geleden dat de zeezenders Veronica, Noordzee en Atlantis uit de lucht moesten. Ter gelegenheid daarvan heeft 192TV die dag een speciale programmering. Met o.a. een aantal documentaires zoals de historie van de zeezender Radio Veronica, The Cats, George Baker en Demis Roussos. Vanaf 15:30 uur is de laatste Veronica Top 40 vanaf zee te zien in de presentatie van Lex Harding. 192TV bestaat die dag 13 jaar en is te zien via de meeste kabelnetten (in het plus pakket) en online.

Luc Smets overleden

op .

lucsmetsZondag 20 augustus, werd het overlijden van zanger en toetsenist Luc Smets bekendgemaakt. In de vorige eeuw boegbeeld van verschillende Belgische bands. Hij werd 76 jaar jong. Zijn muzikale nalatenschap is bekend, zijn betrokkenheid in de radiowereld is dat een stuk minder. Vooral Radio Caroline wist zijn stielkennis en inzet erg te waarderen. De polyvalente zanger en muzikant was betrokken bij de vormgeving van verschillende radiostations. Toen hij deel uitmaakte van de groep Dream Express werden op de begeleidende instrumentale track...