images/categories/Nieuws.png

192TV herdenkt 31 augustus 1974

op .

daythemusicdied2022De zeezender Radio Veronica moest op zaterdag 31 augustus 1974 haar zender sluiten. 24/7 Gouwe Ouwe zender 192TV besteed daar ieder jaar aandacht aan. Ook dit jaar staat 192TV op woensdag 31 augustus stil bij die zwarte zaterdag in 1974. Dat doet het station met een speciaal herinneringsprogramma met daar in twee documentaires en de laatste Radio Veronica Top 40 vanaf de Norderney. Dit speciale programma is te zien bij 192TV op 31 augustus vanaf 19uur. 192TV is te zien bij vrijwel alle kabelnetten en online.

KL85 Zeezender Tijd 33

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 13 augustus.

Tineke vanaf 13-8 bij Radio Veronica

op .

tinekestudionor1Tineke de Nooij, Nederlands eerste vrouwelijke radio dj, keert vanaf 13 augustus terug op Radio Veronica. Ze gaat elke zaterdag- en zondagavond van 23:00 uur tot 00:00 uur twee eigen programma’s presenteren. Toen Tineke in 1960 op achttienjarige leeftijd aanklopte bij Radio Veronica – toen nog vanaf het Veronica Schip – betekende dat de start van een lange Veronica-carrière. Als eerste vrouwelijke radio dj van Nederland presenteerde ze onder meer haar eigen ochtendprogramma Koffietijd met Tineke. UPDATE 13-8: Tineke in NHD

Actie voor radioschip Jenni Baynton

op .

radioschip1mei2022Op 16, 17 en 18 september vind er in Harlingen aan boord van het Radiolichtschip Jenni Baynton een benefiet radio evenement plaats. Het doel is om geld binnen te halen voor het onderhoud en behoud van het radioschip. Het evenement bestaat uit de live uitzending van de Vinyl Top 333 live vanaf de Jenni Baynton en rondleidingen aan boord van het radioschip en wordt georganiseerd door De Vrienden van Jenni Baynton. Mede organisator Jan Berg is op dit moment op zoek naar radiostations, DJ’s en sponsoren die mee willen doen met het evenement.

Radio Veronica in augustus 1970

op .

norderneybrunoferryjuli2022Radio Veronica zond sinds lente 1960 uit vanaf de vrije Noordzee en had de eerste jaren nauwelijks concurrentie. In 1964 ontwaakte de Britse popmuziek en begonnen daar diverse zeezenders, maar al in augustus 1967 werd meewerken aan zeezenders daar strafbaar. Radio Caroline was door geldgebrek in maart 1968 als laatste Britse zeezenders gedwongen om de uitzendingen te staken. Radio Veronica had in Europa weer het rijk alleen en zond nog steeds met het beperkte vermogen van 10 kilowatt uit. UPDATE 2-8: DOWNLOAD

Mi Amigo Top 50 19 augustus 1978

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1984 met 70 x origineel vinyl. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 20 augustus 1974 met Frans van der Drift op Radio Mi Amigo. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

SOS Ross Revenge

op .

sosrossrevengeRadio Caroline is op zoek naar 500.000 pond om de Ross Revenge “definitief en grondig” op te kunnen knappen. Als dat niet lukt op een redelijke termijn dreigt de ex-piraat zijn historische radioschip te moeten opgeven. 14 augustus blijft een heel bijzondere datum in de Britse radiogeschiedenis en Radio Caroline gebruikt dit gegeven al enkele jaren om een fundraising te organiseren. Dit jaar loopt de jaarlijkse vierdaagse inzamelingsactie op Radio Caroline en Caroline Flashback tot middernacht, Britse tijd, op maandag 15 augustus.

Videos op Offshore Radio Collection

op .

offshorecollection2022In samenwerking met Ben Meijering kondigt Radio London met trots de start aan van een nieuw YouTube-kanaal: Offshore Radio Collection. In het verleden waren er drie grote offshore radio-evenementen die niet toegankelijk waren voor het publiek, gelukkig werden toen honderden foto’s gemaakt die beschikbaar zijn op het wereldwijde net. Die foto’s worden nu aangevuld met diverse video’s die toen eveneens werden gemaakt. Het betreft drie films die telkens op een specifiek tijdstip – op drie verschillende dagen – gelanceerd worden.

Open 035: Live Retro Radio

op .

dmw2021prog1Beeld & Geluid exposeert een van zijn topstukken uit de mediacollectie: de originele radiostudio waar van 1975 tot 1987 alle Hilversum 3-radioprogramma’s van de Nederlandse Publieke Omroep op zijn gemaakt. Het is de eerste stereo radiostudio en stond op het Media Park in het Muziekpaviljoen, naast het huidige Beeld & Geluid. De complete en nog steeds werkende radiostudio wordt tijdelijk in gebruik genomen voor live-uitzendingen met bekende dj’s tijdens OPEN035 en Dutch Media Week. De live-uitzendingen zijn omgedoopt tot Retro Radio.

Radio Monique zomer 1986

op .

monique1986ferryjuli2022Het was een rommelige periode voor Radio Monique, die zomer van 1986. Het rendement van de enige Nederlandstalige zeezender was het eerste halve jaar beneden verwachting gebleven. Daardoor zaten diverse mensen op geld te wachten, niet in de laatste plaats juist de boord-deejays. Dat boordteam had hun onvrede ook aan de organisatoren kenbaar gemaakt. Vanwege verwachte problemen daaruit voortvloeiend had de organisatie het aantal studioprogramma’s vergroot en in Hilversum was daartoe sinds enige tijd de MMI-studio. UPDATE 25-7: DOWNLOAD