images/categories/Nieuws.png

Rob Out met de Top 40: 1968 Veronica

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1972. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 2 maart 1968 met Rob Out en “De Top 40” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Bart van Gogh bij Zeezender Mi Amigo

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de de week van 19 februari.

Veronicaschip is nieuwe miniatuur!

op .

reneshiprs11aRené van den Abeelen van Radioships.com presenteerde afgelopen week een nieuw en zeer bijzonder zendschip-miniatuur dat op zaterdag 31 augustus, 50 jaar na het van kracht worden van de anti-zeezender-wet, in Museum RockArt zal worden uitgeleverd! Het nieuwe 'mini zendschip' wordt een prachtig model van het Veronicaschip op volle zee ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het verdwijnen van de zeezender Veronica op 31 augustus 1974. Er komen éénmalig en maximaal slechts14 genummerde exemplaren voor de verkoop. Lees verder voor alle details.

Jan van Veen overleden

op .

janvinyl2015Na een kort ziekbed is Jan van Veen 4 februari op 79 jarige leeftijd overleden. Jan van Veen begon zijn radiocarrière in september 1964 bij Radio Veronica. Daar presenteerde hij o.a. Gouden discotheek, Muziek bij de Lunch, Hits uit Zee en Alle Remmen Los. In 1967 startte Jan met Candlelight. In 1970 verliet Jan Veronica en startte in 1971 bij Radio Noordzee. Daar presenteerde hij, samen met Willem van Kooten, o.a. het openingsprogramma. Na Radio Noordzee werkte Jan o.a. bij de AVRO, Sky, 100%NL en Easy FM.

Jinglegek.nl is live!

op .

jinglegekDe heren van Jingleweb zijn blij. Hun radiostation www.jinglegek.nl is live! 24 uur per dag jingles, tunes en podcasts. Voor fans en freaks only. Met de beste jingledemo’s van 20 topbedrijven in Nederland, België, UK, en de USA. Met elk uur drie tunes op een rij. Verder programmeert Jinglegek elke dag om 17.00 uur een podcast over de geschiedenis van radio en radiovormgeving. Leuk voor onderweg. En er is Movie Night, een uur met filmmuziek op donderdag en zaterdag om 21.00 uur. Jinglegek heeft ook een eigen gezongen uuropener en veel andere eigen jingles.

Marc Jacobs archief naar RockArt

op .

marcjacobs2024aHet was vroeg opstaan op zaterdag 17 februari voor een team van Museum RockArt, onder leiding van Jaap Schut. Vanuit Hoek van Holland werd afgereisd naar Noord Drenthe. Doel van de tocht was een enorm grote collectie grammofoonplaten, waaronder ook vele 78 toeren vinyl, op te halen, beschikbaar gesteld door Marc Jacobs. De verzameling bevatte veel materiaal uit de tijd dat Marc actief was bij de radio, onder meer bij de zeezenders Radio Mi Amigo en Radio Caroline, maar ook bij RTL en RTV Noord.

Radio Noordzee cadeau bij Radio boek

op .

wimmarc1Eind vorig jaar verscheen het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’. Een boek over de ruim 50 jarige radio- en TV carrière van Marc van Amstel. In het boek staan 21 interviews met collega’s die een rode draad zijn in de mediacarrière van Marc. Het Museum van de 20e Eeuw heeft vanaf nu voor iedere koper van het boek een uniek merchandise item uit de historie van de zeezender Radio Noordzee. Deze items komen uit het Radio Noordzee archief van Marc, het station waar hij zijn mediacarrière begon. Wees er snel bij: want op is op!

Binnenkort nieuw zendschip miniatuur

op .

zee49Rene van den Abeelen van Radioships.com presenteert aanstaande zaterdag een nieuw en zeer bijzonder zendschip-miniatuur dat op zaterdag 31 augustus, 50 jaar na het van kracht worden van de anti-zeezender-wet, in Museum RockArt zal worden uitgeleverd! Zaterdag 10 februari worden om 11 uur ’s ochtends de bijzonderheden bekend gemaakt op de Facebookpagina ‘radioships’ en de website radioships.com.. Vanaf dat moment kan via e-mail worden ingetekend. Bestellingen zijn definitief zodra de aanbetaling is ontvangen door Radioships.

Radio Mi Amigo Januari 1977

op .

ferryedenjan2024Aanstaande zaterdag terug naar 29 januari 1977 met de Radio Mi Amigo Top 50 via het online radiostation Foute Muziek Radio. In Europa was sinds september 1974 vanaf zee nog één radiozendschip actief. Het was de MV Mi Amigo, voor anker in de Thamesmonding buiten de Britse territoriale wateren. De justitiële jacht op bevoorraders van het zendschip en het al jarenlange gebrek aan onderhoud daaraan eisten hun tol. Naast Radio Caroline klonk vanaf zee Radio Mi Amigo, sinds 11 december 1976 via de nieuwe golflengte: 192 meter. UPDATE 5-2: DOWNLOAD

Abie Nathan's Voice of Peace

op .

abienathanrvOp het YouTube-kanaal History Fox, dat focust op vergeten of genegeerde historische figuren, werd in april vorig jaar deze nog niet eerder opgemerkte video geplaatst over Abie Nathan, bekend van de zeezender Voice of Peace (VOP). Hij was de man achter twee decennia muziek en vredesboodschappen vanaf een zendschip voor de Israëlische kust. Nadat hij als piloot had gediend in de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog, lanceerde hij diverse vredesinitiatieven, waaronder een gedurfde vlucht naar Egypte.