images/categories/Nieuws.png

Extra AM brengt Veronica 1 dag terug

op .

extramveronicaGouwe ouwe zender Extra AM duikt wederom in de historie van de zeezenders. Op zondag 24 januari klinkt het station voor 1 dag alsof je naar de zeezender Radio Veronica luistert. Met bijna alle legendarische jingles en commercials van vroeger. Met natuurlijk de prachtige, door Ad Bouman geproduceerde, actiejingles van destijds. Maar ook met de historische commercials zoals Berdy en Shellina. En zelfs het nieuws klinkt zoals in de laatste ‘zeejaren’ van Radio Veronica. Extra AM is in Groot Amsterdam te beluisteren op 1332 AM en overal via de stream.

Extra Gold terug naar 1969

op .

nor67Dit weekend brengt Radio Extra Gold weer veel zeezender geluiden. Met op zaterdag de 'Historische Zaterdagmiddag Gebeurtenis', met iedere week een Radio Veronica Top 40 en Tipparade uit het verleden. Met deze week de Top 40 en Tipparade van week 4 in 1969. Nog meer zeezender geluiden op zaterdag en zondag in het 'Zeezender Uur' met historische radio programma's van de voormalige zeezenders. Met dit keer Rob Hudson (Ruud Hendriks) in 1978 op Radio Mi Amigo en Gerard van der Zee in 1974 op Radio Atlantis. En nieuwe afleveringen van Goud van Oud en Pirate Gold.

Willem van Kooten herstelt van infectie

op .

willemvankootenHet gaat langzaamaan beter met Willem van Kooten. De tachtigjarige voormalige radiomaker belandde in het najaar vanwege een bacteriële infectie in een Portugees ziekenhuis. “Het begon met een longontsteking”, vertelt Van Kooten, die vorige week zijn tachtigste verjaardag vierde, aan De Telegraaf. “In eerste instantie dacht ik dat het coronavirus mij te pakken had genomen. Dat was niet het geval. Uiteindelijk bleek er een dodelijke bacterie in mijn lichaam te zitten die mijn vitale organen aantastte.”

Radio Mi Amigo voor 1 dag terug!

op .

extramiamigoDe legendarische zeezender Radio Mi Amigo keert voor één dag terug in de ether. Het Gouwe Ouwe radiostation Extra AM ruilt a.s. zondag 10 januari haar eigen vormgeving in voor die van Radio Mi Amigo. Met natuurlijk de muziek uit die tijd. Maar ook met de prachtige Radio Mi Amigo jingles en de historische reclames zoals Goudhaantje, Modehuis Line, Standing Aalst en vele anderen. Extra AM laat op de zondagen hierna in januari de zeezenders Radio London, Radio Veronica en Radio Monique herleven.

Extra AM gaat door!

op .

harmnhfotoTegen elke verwachting in is de Crowdfund-actie van Extra AM geslaagd en kan de gouwe ouwe zender via 1332 kHz op de middengolf op de oude voet verder. “In plaats van de gevraagde € 2000 is er tot nu toe € 2400 opgehaald en dat is ver boven verwachting”, aldus een gerustgestelde Extra AM eigenaar Harm ten Brink. “We waren er letterlijk even stil van toen de grens van € 2000 werd overschreden. Kennelijk zijn er genoeg mensen die onze zender weten te waarderen en ons eens warm hart toedragen”, zegt Harm.

Video Radio 192 vanaf zee in 2002

op .

videojanalex192Op zaterdag 31 augustus 2002 was Radio 192 live te horen vanaf de Noordzee. Van 's morgens vroeg tot in de middag zond men uit vanaf het schip de Minerva voor de kust van Scheveningen. Jan Hariot was aan boord en maakte een video reportage voor de Offshore Radio Files. Met beelden van de studio aan boord van de Minerva met onder andere Peter van Dam, Michael Bakker, Ad Bouman, Bart van Leeuwen, Ron Bischop, Eddy Becker, Bruno de Vos, Rob van Wezel, Will Luikinga, Marc Jocobs, Chiel Montagne en Peter Teekamp.

Phil Spector overleden

op .

philspectorPhil Spector is op 81-jarige leeftijd overleden, meldt TMZ zondag. De beroemde muziekproducer zou zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Ten tijde van zijn overlijden zat Spector een gevangenisstraf van 19 jaar uit voor de moord op actrice Lana Clarkson in 2003. Spector werd bekend doordat hij de Wall of Sound ontwikkelde. Met die techniek werden nummers geproduceerd met een compleet nieuwe, volle en orkestrale sound. Sinds de jaren 60 produceerde Spector muziek voor o.a. The Beatles, Ike & Tina Turner, Leonard Cohen en The Ramones.

Radio Monique AM 918

op .

bartsteenmanVanuit de regio IJmuiden is sinds kort een nieuw radiostation actief. Radio Monique, vernoemd naar de voormalige zeezender uit de jaren 80, zendt uit via AM 918, DAB+ en via het internet. Het station wil het geluid van de voormalige zeezender terugbrengen. O.a. voormalig zeezender Monique DJ’s Bart Steenman en Elly van Amstel werken mee aan het nieuwe station. Wekelijks wordt een gesprek met een voormalig medewerker van de zeezender uitgezonden. Fred Bolland, oprichter van de zeezender, opende de interviewreeks vorige week.

De start van Radio Mi Amigo in 1973

op .

ferrynieuwjaarskaartHet had zo mooi kunnen zijn, die start van Radio Mi Amigo. Na een paar ‘Mi Amigo’ sponsoruurtjes die Sylvain Tack tegen betaling liet uitzenden ter promotie van zijn artiesten, de Suzywafels en het tienerblad Joepie, was dat half oktober 1973 voorzien. Die start was naadloos gepland ná het afgelopen contract tussen Adriaan van Landschoot en zijn Radio Atlantis en de eigenaar van het zendschip van Radio Caroline, Ronan O’Rahilly. Maar op het gelijknamige zendschip MV Mi Amigo voor de Scheveningse kust liep het allemaal anders. Update 5-1: downloadlink.

Offshore Days Wonderland gestart

op .

ericlionZondag 27 december om 12 uur is ‘Offshore Days Wonderland’ gestart op Radio Mi Amigo International. Het openingsprogramma werd gepresenteerd door Eric Hofman, Marc Jacobs en Kees Borrel. Radio Mi Amigo International laat t/m 31 december met ‘Offshore Days Wonderland’ de zeezender Mi Amigo herleven met o.a. Johan Vermeer, Frans van der Drift, Lion Keezer, Marc Jacobs, Ferry Eden, Maurice Bokkebroek en Bob Noakes. Beluister nu het openingsuur van ‘Offshore Days Wonderland’ en lees de volledige programmering.