images/categories/Nieuws.png

Radio Mi Amigo van 259 naar 192

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1984. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 10 december 1976 met Peter van Dam en het laatste uur voor de zenderwisseling van 259 naar de 192 meter op Radio Mi Amigo. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

RadioDay Harlingen 13 mei 2023

op .

2017dag36Op zaterdag 13 mei 2023 organiseert de stichting Vrienden van het Lichtschip i.s.m. de Stichting Media Communicatie (SMC) de RadioDay 2023. Dat meldt Hans Knot. "Nu corona lijkt te zijn beteugeld is het tijd om een jarenlange traditie weer nieuw leven in te blazen. Over het programma, de gasten en de primeurs willen en kunnen we nog niets kwijt. Wel zal, net als in 2017, het radiolichtschip Jenni Baynton een prominente rol spelen. Houd de website RadioDay.nl en de FB pagina RadioDay Harlingen in de gaten voor het laatste nieuws", aldus Hans.

Hulpactie voor Extra AM

op .

harm2Het Gouwe Ouwe station Extra AM verkeerd in nood. Eigenaar Harm ten Brink startte begin november een hulpactie om zijn AM zender (1332 kHz) voor Groot Amsterdam en de programmering met o.a. nieuws en de sfeer van de zeezenders in de lucht te houden. Harm: “door de energiecrisis, inflatie en wegvallen van onze hoofdsponsor kunnen we onze exploitatiekosten zonder hulp van de luisteraars echt niet betalen”. “De hulpactie heeft tot nu toe ruim 1000 euro opgeleverd, maar er is 2400 euro nodig om echt door te kunnen gaan”, aldus Harm.

Pierre Kartner overleden

op .

pierrekartnerZanger, componist en producer Pierre Kartner (Vader Abraham) is dinsdag op 87-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vrijdag aan persbureau ANP bevestigd. Kartner werd vooral bekend met ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Het Smurfenlied'. Ook schreef hij hits voor andere artiesten, zoals Corry en de Rekels, Jacques Herb en Ben Cramer. Pierre Kartner maakte ook programma’s voor de zeezenders Radio Veronica, Noordzee en Monique. Hij maakte ook diverse platen voor de zeezender en latere omroep Veronica.

Veronica pareltjes bij Beeld & Geluid

op .

veronicabg1In 2001 begon oud Veronica technicus Juul Geleick met het digitaliseren en beschrijven van de geschiedenis van de zeezender Veronica voor de Stichting Norderney. Ruim 20 jaar later is de Veronica geschiedenis prachtig en tot in detail beschreven op de Norderney website. En alle Veronica banden zijn overgedragen aan Beeld & Geluid. Daar zijn Maarten Fransen, Dennis van Benthem en Niels Zack er druk mee. En komen ze pareltjes tegen: zoals een kopie van de master van het laatste uur en één van de originele carts met de Veronica filler.

KL85 Zeezender Tijd 49

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 4 december.

Golden Earring veiling in RockArt

op .

cesarrockartZondag 11 december vindt in Museum RockArt een veiling plaats van speciale Golden Earring items.De veiling wordt in samenwerking met Cesar Zuiderwijk georganiseerd die speciale Golden Earring items uit zijn eigen collectie beschikbaar stelt voor deze veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor de stichting van zijn schoondochter Joy die zich tegen MS verzet. Deze stichting is opgericht om een potentieel levensveranderende stamcelbehandeling voor Joy mogelijk te maken die plaats zal vinden in een privékliniek in Mexico.

De éénnalaatste Radio Monique Top 50

op .

moniquemast1985Met de komst van het najaar in 1987, was ook Radio Monique in de herfst van het bestaan gekomen. De onvrede over de betalingen klonk nu ook door in de tapeprogramma’s die in de Hilversumse MMI-studio werden opgenomen. Niet iedereen had nog even veel zin om door te gaan. Het programma van Joost den Draaijer was in de Radio Monique-programmering al vervangen door ‘de Joost kon niet komen show’ met Ad Roberts. Tony Berk kondigde een winterstop aan voor het programma Prijsbewust. UPDATE 27-11: DOWNLOAD

Help Extra AM!

op .

harmnhHarm ten Brink, eigenaar van het Gouwe Ouwe station Extra AM, kreeg honderden teleurgestelde reacties toen hij enige tijd geleden bekend moest maken dat de middengolfzender van het station uit de lucht moest. De exploitatiekosten waren door de energiecrisis en de inflatie te hoog geworden en de hoofdsponsor moest er door deze omstandigheden ook mee stoppen. Harm heeft echter een nieuwe sponsor gevonden waarmee een deel van de exploitatiekosten gedekt zijn. Met hulp van de luisteraars hoopt Extra AM nu toch in de lucht te kunnen blijven.

Zaterdag 3 zeezender Top 50 lijsten

op .

ferrytop50november1972Het wordt op zaterdag 29 oktober 2022 moeilijk kiezen voor Top 50 liefhebbers. Ferry Eden presenteert die middag drie uiteenlopende Top 50’s op drie verschillende radiostations. Via www.radiomonique.am kan je van 12-15 uur de Top 50 van 27 september 1986 beluisteren en via www.miamigoradio.es tussen 14 en 17 uur de Mi Amigo Top 50 van 30 oktober 1976. Beide hitparades werden eerder al eens uitgezonden via Foute Muziek Radio, maar dit zijn ‘omgebouwde’ en aangepaste 2022-versies die bovendien 58 minuten duren in plaats van een uur. UPDATE 30-10