images/categories/Nieuws.png

KL85 Zeezender Tijd 39

op .

kl85zeezendertijdHet online radiostation KL85 zendt iedere week 17 uur aan historische zeezender programma's uit onder de noemer ‘Zeezender Tijd’. Een deel van die programma’s worden iedere week herhaald in de nacht van zaterdag op zondag met als titel ‘Zeezender Nacht’. De samenstelling van ‘Zeezender Tijd’ is in handen van Bert Ree. Bert was in het verleden o.a. de Belgische uitgever van Caroline Radio Nieuws. Geert van Dijk stuurt ons iedere week een overzicht van de zeezender programma's van de komende week. Dit is het overzicht voor de week vanaf 25 september.

Radio Monique in september 1987

op .

rosstheoaug1987Zomer Radio Monique klonk het begin september 1987 elk uur vanaf de Noordzee via de 963 kiloherz. De programmering was er een mix van programma’s die opgenomen waren in de Hilversumse MMI-studio en liveprogramma’s vanaf het zendschip die werden verzorgd door Dick Verheul, Luc Dardin en nieuwkomer Sebastiaan Black. Opvallend was het magere aantal reclames in de programma’s wat zich automatisch vertaalde in weinig inkomsten voor het radiostation. Daardoor was uitbetaling van de medewerkers problematisch... UPDATE 25-9

Extra Gold zondagmiddag live

op .

extragoldlogo2021Zeezenderuren op de vroege zaterdag- en zondagochtend en de Extra Gold Historische Zaterdagmiddaggebeurtenis gaat terug naar 1977. Om te beginnen op de zaterdag- en zondagochtend een historisch zeezenderuur van 9 tot 10. Uitgezocht en waar nodig bewerkt door Herbert Wentink. Terug in de tijd naar 24 september 1973 met Lex Harding en “De Lex Harding Show” op Radio Veronica. Jaap en Jan zorgen daarna voor de typische Extra Gold sfeer; dus even terug naar toen met het geluid van toen (met alles er op en er aan).

Foto's presentatie Complete Tunes Boek

op .

tunes1Op woensdag 14 september vond de presentatie plaats van Het Complete Tunesboek, het enige en definitieve naslagwerk met radio- en tv-tunes vanaf 1919 tot vandaag. De presentatie vond plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Na de opening van de presentatie door Beeld & Geluid conservator Bas Agterberg gaf Gerard Ekdom de genodigden een masterclass en reis door de tijd van de jingles en tunes. Met een mooie bijdrage van jinglemaker Jeroen Kuitenbrouwer en videoboodschappen van Willem van Kooten en Ferry Maat.

Simone Walraven naar Omroep Max

op .

simonewalraven1984Presentatrice en programmamaker Simone Walraven komt naar Omroep MAX. Vanaf januari 2023 presenteert ze van maandag t/m donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur De Avondstart op NPO Radio 5. Simone Walraven begon begin jaren 80 als ‘Sipi Dubrowski’ bij de Amsterdamse FM piraat Radio Decibel, waar ook Jeroen van Inkel en Adam Curry programma’s maakten. In 1984 ging Simone naar de Veronica Omroep Organisatie waar ze o.a. voor TV Countdown en Schoolplein presenteerde. Voor de radio maakte ze o.a. Oh wat een nacht.

Veronica van 192 naar 538 meter

op .

192538Het programma Theater van het Sentiment besteedt op zondag 2 oktober aandacht aan de golflengtewisseling van Radio Veronica op zaterdag 30 september 1972. Veronica verhuisde toen van 192 meter naar 538 meter. Enkele seconden nadat Veronica de 192 meter had verlaten begon Radio Noordzee als 'Noordzee 2' op deze golflengte. Dat is dit jaar 50 jaar geleden. Hans Knot is op zondag 2 oktober rond 16:30 uur te gast in het Theater van het Sentiment bij Bart van Leeuwen op Radio 5 om te praten over die gebeurtenissen.

Marc van Amstel: 'Leren presenteren'

op .

presenterenMarc van Amstel en Raymond Kersten organiseren op 22 oktober de cursus 'Presenteren kun je leren'. Marc en Raymond over hun cursus: "Wilt u aan de slag als presentator, nieuwslezer, interviewer of voice-over? En heeft u weinig of geen ervaring? Wij bieden u een betaalbare cursus aan in één dag. Alles in een ontspannen sfeer, waar veel kan en niets moet. U ontvangt lesmateriaal en volgt een les waar u voorbeelden instructies en tips krijgt. Microfoons op statieven staan ter beschikking om de realiteit na te bootsen".

Video Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

adveronicavideoalex31082022Woensdag 31 augustus j.l. vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot en Ad Bouman maakten op de originele Hilversum 3 studio daar programma’s. Foto’s hiervan plaatsten we al eerder op MediaPages. Maar nu staat ook de video edit van Alex van den Hoek online. Met Ad en Leo en als gasten Cees van Zijtveld, Nico Steenbergen, Juul Geleick, Marc van Amstel, Dick Klees, Francis Bouman, Tineke en Ben Cramer.

Radio Caroline na 14 augustus 1967

op .

dalewalkerAanstaande donderdagavond 15 september van 20:00 - 22:00 wordt op 192radio deel 1 uitgezonden van een 4-delige serie over Radio Caroline International in de maanden na 14 augustus 1967. Veel luisteraars van de zeezenders die op 15 augustus 1967 om 00:00 moesten verdwijnen, waren vanaf toen aangewezen op Caroline, dat zich Caroline International ging noemen. Frank van Heerde vertelt veel over het station, Kees Brinkerink over de muziek. Voor wie in die periode na 14 augustus 1967 veel naar Caroline International luisterde, wordt het een feest der herkenning.

Retro Radio Live gaat door

op .

retro10De originele Hilversum 3 studio blijft t/m 9 oktober te zien in Winkelcentrum De Gooische Brink. Op woensdag 31 augustus werd de studio gebruikt voor de Veronica Reünie en de officiële start van Veronica Vintage. In september wordt er iedere vrijdag tussen 16:00 en 18:00 uur een live radio programma mee gemaakt dat wordt uitgezonden op 192Radio, Veronica Vintage (DAB+) en de Dutch Media Week wesite. Van 3 t/m 9 oktober wordt er tijdens de Dutch Media Week dagelijks tussen 15:00 en 18:00 uur een live radio programma mee gemaakt. UPDATE: 8-9