images/categories/RadioEvents.png

Foto's en verslag RadioDay 2023

op .

dh7Op zaterdag werd in Harlingen de drukbezochte RadioDay 2023 georganiseerd. Het evenement vond plaats op 2 locaties: in het Brouwersdok en op het radioschip Jenni Baynton. In het Brouwersdok vonden boeiende interviewsessies plaats waaronder een panel over de zeezender Radio Monique door Ferry Eden. Op dezelfde locatie stonden ook leuke stands van o.a. Museum RockArt, Hans Hettelder en Ferry Eden. Op de Jenni Baynton werden live radio programma’s gemaakt door o.a. Leo van der Goot, Jos van Heerden en Marc Jacobs.

Foto's 192 Radio Dutch Media Week 2022

op .

dmw3ok1Net als vorig jaar tijdens de Dutch Media Week stond er ook nu weer een Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink in Hilversum. Daar verzorgde 192 Radio van 3 t/m 9 oktober iedere dag van 15 tot 18 uur live radio uitzendingen. Dat gebeurde met de originele Hilversum 3 studio uit de jaren 70, een museumstuk van Beeld en Geluid. Ad Bouman maakte de programma’s met gasten zoals Tineke, Erik de Zwart, Rob Stenders en Gerard Ekdom. Je kon de programma’s gratis bijwonen. Wij namen een kijkje. UPDATE 20-10: 60 FOTO'S, 3 VIDEO'S & VERSLAG

Foto's presentatie Complete Tunes Boek

op .

tunes1Op woensdag 14 september vond de presentatie plaats van Het Complete Tunesboek, het enige en definitieve naslagwerk met radio- en tv-tunes vanaf 1919 tot vandaag. De presentatie vond plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Na de opening van de presentatie door Beeld & Geluid conservator Bas Agterberg gaf Gerard Ekdom de genodigden een masterclass en reis door de tijd van de jingles en tunes. Met een mooie bijdrage van jinglemaker Jeroen Kuitenbrouwer en videoboodschappen van Willem van Kooten en Ferry Maat.

Foto's en video Leo's Veronica boek 2022

op .

leopres1Op 18 juni was de release party van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water’. Onder ruime belangstelling vond de release party plaats in ‘De Heerekamer’ in Lisse. Leo Weijers overhandigde de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren o.a. aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).

Foto's en video's Offshore Days 2021

op .

2021od1Van 8 t/m 15 augustus vond het evenement Offshore Days 2021 plaats. Voormalig DJ’s van de zeezender Radio Mi Amigo maakten live programma’s vanuit een mobiele studio op de Zeedijk in Zeebrugge. Het evenement liet de tijd van de zeezender Radio Mi Amigo herleven. Bezoekers waren van harte welkom bij de mobiele studio in Zeebrugge. De programma’s werden uitgezonden via Radio Mi Amigo International 6085 kHz, online en in vrijwel heel Nederland via DAB+ kanaal 7D van MTVNL. Bekijk nu de foto's en video's van Offshore Days 2021.

Video 192 Radio Dutch Media Week 2022

op .

videodmwalex2022In oktober organiseerde het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, in samenwerking met 192 Radio, 5 dagen live radio vanuit de originele Hilversum III retro-radio studio aan de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. Met medewerking van o.a. Tineke, Erik de Zwart, Paul van der Lugt, Will Luikinga, Ger Loogman, Ad Roland, Gerard Ekdom, Rob Stenders en Caroline Brouwer, Tom Blomberg, Edvard Niessing, Elly van Loenen, Ad en Marcel Bouman. Technische realisatie Dennis van Benthem, Niels Zack, Joris Strootman en Alex van den Hoek.

Video Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

adveronicavideoalex31082022Woensdag 31 augustus j.l. vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot en Ad Bouman maakten op de originele Hilversum 3 studio daar programma’s. Foto’s hiervan plaatsten we al eerder op MediaPages. Maar nu staat ook de video edit van Alex van den Hoek online. Met Ad en Leo en als gasten Cees van Zijtveld, Nico Steenbergen, Juul Geleick, Marc van Amstel, Dick Klees, Francis Bouman, Tineke en Ben Cramer.

Foto's Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

retro13Woensdag 31 augustus vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot maakte op de originele Hilversum 3 studio daar een programma met o.a. Tineke en Ben Cramer dat werd uitgezonden op 192 Radio en Veronica Vintage. Om 18:00 uur maakte Ad Bouman het officiële openingsprogramma van Veronica Vintage samen met Tineke en Jan Morrien. Tegelijkertijd vond in dezelfde ruimte een gezellige Veronica reünie plaats.

Foto's en video's 192 Radio DMW 2021

op .

dmw2021prog1Net als vorig jaar was 192 Radio ook dit jaar aanwezig tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. Daarvoor werden 2 compleet gerestaureerde Hilversum 3 mengtafels opgesteld in winkelcentrum De Gooische Brink in het centrum van Hilversum. De stereo en de mono tafel komen uit de collectie van Beeld & Geluid. Van 1 t/m 10 oktober maakte 192 Radio daarmee tussen 16 en 18 uur een live radioprogramma. Met o.a. Ad Bouman, Jan van Veen, Erik de Zwart, Leo van der Goot, Tineke, Rob Stenders en Gerard Ekdom. Bekijk nu hier de foto's en de video's. Update 25-10: video

Video en audio Radio 192 reünie 2021

op .

192reunieadOp 4 juli 2001 begonnen de uitzendingen van Radio 192 via de kabel en AM 1332. Precies 20 jaar later kwamen een groot aantal voormalig medewerkers bij elkaar voor de Radio 192 reünie. Met een live radio uitzending vanuit de Media Foyer in Hilversum. Te horen via 192 Radio, Dudok Radio en Extra AM 1332. Alex van den Hoek maakte een mooie video van de reünie. Met o.a. Ad en Marcel Bouman, Tineke, Michael Bakker, Ben Cramer, Bruno de Vos, Ferry Eden en Marc van Amstel. En beelden van 20 jaar geleden! Ook de volledige radio uitzending staat nu online.