images/categories/RadioEvents.png

Video 192Radio Dutch Media Week 2023

op .

2023dmw7Ook dit jaar was het door het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en 192 Radio / Stichting Norderney georganiseerde radio feestje weer een succes. 5 dagen lang, 6 uur live radio vanuit het centrum van Hilversum. Op de gerestaureerde, eerste stereo mengtafel van Hilversum 3 genoten DJ’s van alle leeftijden, en vanuit verschillende publieke en commerciële stations, van ouderwets analoog radio maken. Ook nu weer onder de bezielende leiding van Veronica- en 192 Radio boegbeeld, Ad Bouman. UPDATE 26-10: 2e VIDEO

Foto's en verslag RadioDay 2023

op .

dh7Op zaterdag werd in Harlingen de drukbezochte RadioDay 2023 georganiseerd. Het evenement vond plaats op 2 locaties: in het Brouwersdok en op het radioschip Jenni Baynton. In het Brouwersdok vonden boeiende interviewsessies plaats waaronder een panel over de zeezender Radio Monique door Ferry Eden. Op dezelfde locatie stonden ook leuke stands van o.a. Museum RockArt, Hans Hettelder en Ferry Eden. Op de Jenni Baynton werden live radio programma’s gemaakt door o.a. Leo van der Goot, Jos van Heerden en Marc Jacobs.

Foto's 192 Radio Dutch Media Week 2022

op .

dmw3ok1Net als vorig jaar tijdens de Dutch Media Week stond er ook nu weer een Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink in Hilversum. Daar verzorgde 192 Radio van 3 t/m 9 oktober iedere dag van 15 tot 18 uur live radio uitzendingen. Dat gebeurde met de originele Hilversum 3 studio uit de jaren 70, een museumstuk van Beeld en Geluid. Ad Bouman maakte de programma’s met gasten zoals Tineke, Erik de Zwart, Rob Stenders en Gerard Ekdom. Je kon de programma’s gratis bijwonen. Wij namen een kijkje. UPDATE 20-10: 60 FOTO'S, 3 VIDEO'S & VERSLAG

Foto's presentatie Complete Tunes Boek

op .

tunes1Op woensdag 14 september vond de presentatie plaats van Het Complete Tunesboek, het enige en definitieve naslagwerk met radio- en tv-tunes vanaf 1919 tot vandaag. De presentatie vond plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Na de opening van de presentatie door Beeld & Geluid conservator Bas Agterberg gaf Gerard Ekdom de genodigden een masterclass en reis door de tijd van de jingles en tunes. Met een mooie bijdrage van jinglemaker Jeroen Kuitenbrouwer en videoboodschappen van Willem van Kooten en Ferry Maat.

Foto's en video Leo's Veronica boek 2022

op .

leopres1Op 18 juni was de release party van het nieuwe boek van Leo Weijers ‘Zo te sterven op het water’. Onder ruime belangstelling vond de release party plaats in ‘De Heerekamer’ in Lisse. Leo Weijers overhandigde de eerste 2 exemplaren van zijn boek aan Getty Kaspers (Teach In) en Arnold Muhren (The Cats). Verder waren o.a. aanwezig radiomaker Tom Blomberg, Rudy Bennet (Motions, Galaxy Lin), journalist Martin Reitsma, Alex van den Hoek (video en Stichting Norderney), muziekkenner Rene Subke en Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw).

Foto's 192Radio Dutch Media Week 2023

op .

dmw6ok35Van 2 t/m 6 oktober is het Dutch Media Week met o.a. iedere dag live uitzendingen van 12 tot 18 uur vanuit de Retro Radio Studio van Beeld & Geluid opgesteld in de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. De uitzendingen zijn te beluisteren van 12 tot 18 uur op 192 Radio en van 16 tot 18 uur op Vintage Veronica. De programma’s worden gemaakt met de originele gerestaureerde Hilversum 3 DJ tafel. De DJ’s zijn deze keer Gerard Ekdom, Ad Roland, Tineke, Rob Stenders en Caroline, Cees van Zijtveld, Edvard Niessing en Erik de Zwart. UPDATE 7-10: FOTO'S!

Video 192 Radio Dutch Media Week 2022

op .

videodmwalex2022In oktober organiseerde het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, in samenwerking met 192 Radio, 5 dagen live radio vanuit de originele Hilversum III retro-radio studio aan de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. Met medewerking van o.a. Tineke, Erik de Zwart, Paul van der Lugt, Will Luikinga, Ger Loogman, Ad Roland, Gerard Ekdom, Rob Stenders en Caroline Brouwer, Tom Blomberg, Edvard Niessing, Elly van Loenen, Ad en Marcel Bouman. Technische realisatie Dennis van Benthem, Niels Zack, Joris Strootman en Alex van den Hoek.

Video Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

adveronicavideoalex31082022Woensdag 31 augustus j.l. vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot en Ad Bouman maakten op de originele Hilversum 3 studio daar programma’s. Foto’s hiervan plaatsten we al eerder op MediaPages. Maar nu staat ook de video edit van Alex van den Hoek online. Met Ad en Leo en als gasten Cees van Zijtveld, Nico Steenbergen, Juul Geleick, Marc van Amstel, Dick Klees, Francis Bouman, Tineke en Ben Cramer.

Foto's Veronica Retro Radio op 31-8-2022

op .

retro13Woensdag 31 augustus vond in de Retro Radio Studio in Winkelcentrum De Gooische Brink een Veronica reünie en de officiële start van Veronica Vintage plaats. Leo van der Goot maakte op de originele Hilversum 3 studio daar een programma met o.a. Tineke en Ben Cramer dat werd uitgezonden op 192 Radio en Veronica Vintage. Om 18:00 uur maakte Ad Bouman het officiële openingsprogramma van Veronica Vintage samen met Tineke en Jan Morrien. Tegelijkertijd vond in dezelfde ruimte een gezellige Veronica reünie plaats.

Foto's en video's 192 Radio DMW 2021

op .

dmw2021prog1Net als vorig jaar was 192 Radio ook dit jaar aanwezig tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. Daarvoor werden 2 compleet gerestaureerde Hilversum 3 mengtafels opgesteld in winkelcentrum De Gooische Brink in het centrum van Hilversum. De stereo en de mono tafel komen uit de collectie van Beeld & Geluid. Van 1 t/m 10 oktober maakte 192 Radio daarmee tussen 16 en 18 uur een live radioprogramma. Met o.a. Ad Bouman, Jan van Veen, Erik de Zwart, Leo van der Goot, Tineke, Rob Stenders en Gerard Ekdom. Bekijk nu hier de foto's en de video's. Update 25-10: video