images/categories/Archief.png

Tom Mulder ontslagen

op .

Tom Mulder als Klaas Vaak bij de zeezender Radio VeronicaEr zijn veel reacties gekomen op het aangekondigde o­ntslag van Tom Mulder bij Radio 10 Gold. Jan-Willem Brüggenwirth, directeur van Talpa Radio, maakte het o­ntslag vrijdag 8 december 2006 bekend. Brüggenwirth ontkent dat Tom Mulder "hardhandig buiten de deur is gezet", zoals geruchten op dit moment gaan. Toch zijn er veel verbijsterde en verontwaardigde reacties gekomen op het ontslag van de DJ die in 1969 bij Veronica zijn carrière begon.

Krijn Torringa overleden

op .

Krijn Torringa bij Radio VeronicaIn de nacht van 15 op 16 augustus 2006 is Krijn Torringa op 66-jarige leeftijd overleden. Aanvankelijk leek Torringa de strijd tegen de kanker in zijn voordeel te hebben beslecht, maar deze week werd hij toch weer ernstig ziek. De Telegraaf sprak maandag en woensdag met Marc Torringa, de zoon van Krijn. Die artikelen zijn nu te lezen op MediaPages. Krijn Torringa begon bij Radio Veronica. Daarna werkte Krijn o.a. voor de Avro, Radio 819 en Radio Oost.

Afscheid Cees van Zijtveld

op .

Cees van ZijtveldNa een loopbaan van 45 jaren binnen de radio en televisiewereld krijgt Cees van Zijtveld 14 juni 2006 een waardig afscheid bij de AVRO, waar hij decennia lang, na zijn vertrek in 1966 bij Radio Veronica, heeft gewerkt. Cees van Zijtveld startte trouwens zijn loopbaan bij de zeezender Radio Veronica. Hij was zowel bij Veronica en de AVRO één van de populairste deejays en bleek een bredere blik voor radio maken te hebben.

Sylvain Tack overleden

op .

Sylvain TackDonderdag 9 februari 2006 werd bekend dat op zondag 5 februari 2006 door de Rijkswacht het lijk is gevonden van Sylvain Tack in zijn woning. De voormalige directeur eigenaar van Radio Mi Amigo in de jaren zeventig van de vorige eeuw, zo wordt voorlopig aangenomen, heeft zelfmoord gepleegd. Na zijn Mi Amigo periode runde hij nog enige tijd een restaurant en een bar in Spanje maar verliet enkele jaren later het land.

Radio 227 blijft uitzenden

op .

Look Boden en Jos van VlietRadio 227 heeft tot haar spijt éénzijdig moeten besluiten de distributie van haar programma's via een aantal kabelmaatschappijen per 1 januari 2007 te moeten beëindigen. Een aantal redenen liggen daaraan ten grondslag. De financiële haalbaarheid is door een aantal factoren o­ndergraven. Dat schrijft Look Boden (foto) op de website van Radio 227. Lees nu het volledige verhaal van Look Boden over de toekomst van Radio 227.

Het einde van Poster

op .

Tom Mulder en Juul GeleickVrijdag 7 juli wordt door de Tros de allerlaatste aflevering van het programma Poster uitgezonden. De laatste aflevering zal interviews bevatten met de makers van het programma door de jaren heen. Maar ook de bedenker, Dick de Winter, komt aan het woord. Juul Geleick (foto) kijkt terug op de historie van het programma, dat op 20 maart 1973 voor het eerst werd uitgezonden.

Willem van Kooten: Officier in de orde van Oranje Nassau

op .

Willem van Kooten, Ad Bouman, Tineke en Jan van VeenWillem van Kooten wordt Officier in de orde van Oranje Nassau. Hij is hiermee één van de ruim 3500 Nederlanders die vandaag een koninklijke o­nderscheiding kregen. Willem van Kooten startte als Joost den Draaijer in 1961 bij de zeezender Radio Veronica en werd er in 1964 programmaleider. Na Veronica werkte Willem van Kooten o­nder andere voor de zeezender Radio Noordzee, de NOS en Radio Monique.

Jack Duijzer

op .

Jack DuijzerVia Walter Simons kreeg Leendert Vingerling een artikel uit de Gooi en Eemlander van 31 december 2005 toegestuurd. Het gaat over de ellende die rotjes kunnen veroorzaken voor blinden en hun geleidehonden. Jack Duijzer wordt als lijdend voorbeeld aangehaald. Zijn geleidehond Lembas werd vorig jaar getroffen door een ontploffende vuurpijl. Jack is vooral bekend van zijn prachtige jjingles die o.a. te horen waren op RNI, Caroline en Mi Amigo.