images/categories/Report.png

Radio Report Zomer 2023

op .

dvdatlantisIn het nieuwe International Radio Report van Hans Knot, de editie van Zomer 2023, dit keer bijdragen van onder anderen Emperor Rosko, Don Stevens, Kate Cary en Peter Messingfeld. Verder in het nieuwe International Radio Report onder andere aandacht voor de verdwijning van de zeezender tender Hosanna, een recensie over de nieuwe documentaire over de zeezender Radio Atlantis op DVD en BlueRay en een recensie over het nieuwe boek van Ray Clark (Stay Tuned ... I could say something brilliant at any time!).

Radio Report Winter 2023

op .

normanjenniIn het eerste International Radio Report van 2023 besteed Hans Knot o.a. aandacht aan het boven water komen van programmatapes van Radio Mi Amigo 272. Ian Godfrey herinnert zich de bijzondere ‘zeezender dag’ op 30 september 1972 met Veronica 538, RNI 192 en Caroline 259. Verder prachtige bijdragen van Norman Barrington over zijn PAMS tape collectie en het bouwen van de Mi Amigo zendmast in 1973. En Hans staat natuurlijk stil bij het trieste nieuws van het overlijden van Radio Mi Amigo’s Norbert.

Radio Report Najaar 2022

op .

borkum3In de najaar 2022 editie van het Radio Report besteed Hans Knot o.a. aandacht aan het prille begin van Radio Veronica met Ellen van Eck en Max Groen. Marcel Kort staat in een bijdrage in het Report stil bij de turbulente geschiedenis van de zeezender Radio Delmare. En Jan Sunderman ging in Scheveningen op zoek naar Rederij Trip. Hans Hettelder meldt in het Report dat hij wederom een nieuw miniatuur zendschip heeft gemaakt: de Laissez Faire. En tot slot staat Hans stil bij de Veronica Reünie in de Gooische Brink.

Radio Report Mei Juni 2022

op .

REPORT MEI 2022In het nieuwe Radio Report gaat Hans Knot dit keer terug naar april 1970 en de plannen van Arie Swaneveld om een nieuwe zeezender te starten met de voormalige REM apparatuur. Verder schrijft Martin van der Ven in het report over de nieuwe OEM DVD over Radio Mi Amigo. En dankzij Victor Pelli is het originele bank document in het Report afgedrukt van de verkoop van de Mebo II aan Libie. Met het laatste nieuws over Edwin Bollier en Erwin Meister. En een foto van Peter Chicago aan het werk in De Hofstede in Naarden.

Radio Report Winter 2022

op .

voiceofpeaceDit is het International Radio Report van Hans Knot voor de winter van 2022. Met in dit Report o.a. de Mebo 1 van Radio Noordzee, de luistercijfers in 1969, unieke foto’s van het eerste Veronica zendschip, de Voice of Peace tijdens de Golf Oorlog in 1991, de start van het nieuwe Radio Mi Amigo en Tineke’s laatste Tineke Show. Verder aandacht voor het veel te vroeg overlijden van Laser 558 DJ Jonell Pernula en van Ben Bode, die betrokken was bij veel zeezenders waaronder Radio Paradijs. En bijdragen van o.a. Keith Skues en Rosko.

Radio Report Voorjaar 2023

op .

boekbehindthescensIn het nieuwe International Radio Report van Voorjaar 2023 gaat Hans Knot uitgebreid in op het nieuwe boek ‘Behind the scenes of Radio Caroline’, geschreven door Lyn Gilbert. Hans beschrijft ook de nieuwe Laser Production Hit Kit Jingles dubbel CD. Zowel het boek als de dubbel CD zijn verkrijgbaar bij Museum RockArt en in de Museum RockArt webshop. Verder in het Radio Report een mooie bijdrage van Radio Caroline DJ Johnny Lewis en aandacht voor het verdwijnen van de Radio Caroline tender Hosanna in 1980.

Radio Report Kerst 2022

op .

reportdec2022In de Kerst editie van het Radio Report o.a. een verhaal over de 1973 zendmast op de Mi Amigo door Norman Barrington. Hans Knot was te gast bij Bart van Leeuwen op Radio 5 en haalde herinneringen op aan de golflengte wissel van Veronica een halve eeuw geleden op 30 september 1972. Jean Luc Bostyn schreef een mooie herinnering over o.a. een boottocht naar Radio Veronica. Menno Dekker haalde herinneringen op aan Radio Noordzee. Tom de Bree schreef een herinnering over Danny Vuylsteke en nog veel meer.

Radio Report Zomer 2022

op .

noordzeefotoboek2022In het nieuwe Radio Report (Zomer 2022) van Hans Knot dit keer o.a. een recensie over het nieuwe fotoboek en de dubbel-cd over Radio Northsea International. En verder o.a. de open dag op het radioschip Jenni Baynton in Harlingen, een herinnering aan Ben Bode en Martin Kayne over de apparatuur op de Olga Particia. Verder wordt de Erkrath-Hilden Radiodag in juni besproken en het ‘The Spirit of the Seventies’ event op de Ross Revenge in juli en de koningin van de Nederlandse Radio, Tineke, binnenkort weer bij Radio Veronica.

Radio Report voorjaar 2022

op .

reportparadijsIn het nieuwe International Radio Report van Hans Knot staat dit keer o.a. een mooie herinnering aan Radio Paradijs van Herbert Visser. Herbert legt in het Report ook uit wat de ‘zeezender connectie’ is van het nieuwe station Sunlite Radio. Hans blikt verder terug op het huwelijk van Caroline DJ Mick Luvzit met Janet Teret op 20 september 1966 aan boord van het zendschip de Fredericia. Verder nieuws over de Radiodag in Erkrath op 11 juni 2022. En info over het nieuwe boek en de CD over Britain Radio en Swinging Radio England, verkrijgbaar bij Museum RockArt.

Radio Report Kerst 2021

op .

carolineharriszenderIn de editie van Kerst 2021 van het International Radio Report van Hans Knot staan dit keer bijdragen van onder andere deze voormalig zeezender DJ’s: Ron O’Quinn, Emperor Rosko, Andy Archer, John Kerr en Paul Rusling. En verder in het nieuwe International Radio Report een nieuw verhaal over de zeezender Radio London van Brian Long, nieuws over de RadioDay video’s van Ben Meijering, de opening van het Zendschepen Museum in Alkmaar en de nieuwe middengolf zender voor Radio Caroline op 648AM.