images/categories/Archief.png

Radio Hauraki: 3 Mile Limit

op .

3 mile limitOp 6 maart gaat de bioscoopfilm "3 Mile Limit" in Nieuw Zeeland in premiere. De film gaat over Radio Hauraki, in de jaren '60 een legendarische zeezender voor de kust van Nieuw Zeeland. Het station was "1111 days at sea" en kreeg daarna een licentie aan land. De zeezender is o.a. bekend van de stranding van haar eerste zendschip (Tiri) bij Great Barrier Island. Jingleweb besteed vandaag aandacht aan "3 Mile Limit" met o.a. een compilatie van jingles van de zeezender Radio Hauraki.

Laatste nieuws Veronica schip

op .

NorderneyHet voormalige Veronica zendschip, de Norderney, is zondag officieel geopend door Burgemeester Eberhard van der Laan. Op de Norderney praatte Jeroen Pauw daarna met Lex Harding en Ad Bouman over het Veronica schip. Op zaterdag zonden Radio Extra Gold en 192 Radio live uit vanaf de Norderney. Daar waren veel voormalig medewerkers van de zeezender Veronica bij aanwezig, zoals Ad Bouman, Bart van Leeuwen, Ruud Doets, Cees Manintveld, Anuschka, Hans van Velzen en Ruud Doets. Martin van der Ven heeft een fotoserie gemaakt.

Model Radio Caroline zendschip

op .

Ross RevengeHans Hettelder heeft er ruim een jaar aan gewerkt. Het schaalmodel van het zendschip Ross Revenge, waarop o.a. Radio Caroline en Radio Monique uitzonden. Het schaalmodel van het zendschip is op 22 en 23 februari te zien tijdens de Modelbouw Beurs in Goes en op 22 maart tijdens de RadioDay in Amsterdam. Op de foto's is alvast te zien hoe het nieuwe schaalmodel van Hans er uitziet. Hans Hettelder maakte eerder zeer gedetailleerde en waarheidsgetrouwe schaalmodellen van o.a. Radio Veronica's zendschip Norderney en RNI's Mebo II.

De Reünie over zeezender Veronica

op .

Ad Bouman, Juul Geleick en Karel van der WoerdDe KRO is bezig voorbereidingen te treffen voor een speciale uitzending van het TV programma "De Reünie" over de zeezender Radio Veronica. Het wordt een uitzending over de bijzondere band die oud medewerkers van Radio Veronica nog steeds hebben en hun verhaal. Redacteuren van het programma hebben inmiddels kontakt opgenomen met Juul Geleick en Ad Bouman van de Stichting Norderney. De opnamen zullen plaats vinden in de laatste week van januari. "De Reünie" wordt uitgezonden op zondagavond op Nederland 1 om 20:20 uur en wordt gepresenteerd door Rob Kampues.

Veronica schip onderweg

op .

VeronicaDe Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica, is vanmorgen uit Groningen vertrokken. Het Veronica schip ligt op dit moment in Lemmer. Morgen zal de Norderney haar reis vervolgen naar Amsterdam. De verwachting is dat het Veronicaschip zondagmiddag 17 november tussen 15:00 en 16:00 aan zal komen in Amsterdam bij de NDSM pier. De Norderney komt te liggen tegenover de IJ kantine, naast het Botel. De reis van de Norderney naar Amsterdam is te volgen via de website en de Facebook pagina van het Veronica schip.

Rob van Dam stopt bij RTV Noord

op .

marc jacobsRTV Noord presentator Rob van Dam heeft besloten het rustiger aan te gaan doen en gaat gebruik maken van zijn vroegpensioen regeling. Rob van Dam blijft wel als "stem" verbonden aan RTV Noord. Dat maakte de website van RTV Noord enkele dagen geleden bekend. Rob van Dam begon zijn carriere als Marc Jacobs eind jaren '70 bij de zeezenders Radio Mi Amigo en Radio Caroline en presenteerde daar o.a. het populaire "Baken 16". Rob van Dam ging in 1980 naar RTV Noord en werkte enige tijd bij RTL.

Dick Klees & Wim de Valk naar de Norderney

op .

Het Veronica schip in AmsterdamDick Klees, Wim de Valk en André van Os bezochten vorige week het voormalig zendschip van Radio Veronica in Amsterdam. Dick Klees, voormalig nieuwslezer bij Radio Veronica, had het schip ruim 20 jaar niet meer gezien. Wim de Valk, DJ bij de zeezender Radio Monique, zag het Veronica schip voor het eerst in de jaren '60 tijdens een schoolreisje naar Scheveningen. Dick Klees maakte foto's van hun bezoek aan de Norderney in Amsterdam en André van Os schreef een verhaal.

Top 192 op 192 TV

op .

Will Luikinga, Tineke en Ad Bouman192TV pakt met Kerst voor de vierde keer uit met de Top 192 Van Alle Tijden, de 192 meest populaire hits samengesteld door de kijkers van 192TV zélf. Op woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 december zullen de grootste hits van de jaren '60, '70 en '80 voorbij komen, gepresenteerd door Ad Bouman vanuit 't Reghthuys in Nijkerk. Veel bekende artiesten vertellen hier over hun herinneringen aan die grote hits en de totstandkoming ervan.

Veronica schip in Amsterdam

op .

Veronica schipDe Norderney, het voormalige zendschip van Radio Veronica, is zondagmiddag aangekomen in Amsterdam. Het schip ligt aan de NDSM pier, tegenover de IJ kantine, naast het Botel. Jaap Jansen was bij de aankomst van het Veronica schip aanwezig en maakte enkele foto's. Erik de Zwart maakte een korte video van de aankomst. Het Radio 1 programma "Lijn 1" komt maandag 18 november tussen 10:30 uur en 11:00 uur even live vanaf het Veronica schip.

Veronicaschip 16-11 naar Amsterdam

op .

Veronica schipHet Veronicaschip vertrekt zaterdag 16 november vanuit Groningen naar Amsterdam. Dat meldt de website "Veronicaschip" vandaag. De vermoedelijke aankomst in Amsterdam is maandagochtend 18 november. Het Veronicaschip komt te liggen aan de NDSM pier, tegenover de IJ kantine, naast het Botel. Na aankomst in Amsterdam gaan de deuren nog niet gelijk open voor het publiek. Er moet nog een aantal weken gewerkt worden om alles ter plaatse af te krijgen, aldus de Veronicaschip website.