Herinneringen van Elly van Amstel

op . Gepost in Monique Archief

Elly van AmstelElly van Amstel heeft al een behoorlijke radiocarriere achter de rug. Ze maakte programma's bij de zeezender Radio Monique en Radio 819 maar ook bij talrijke FM piraten en lokale radio stations. Op dit moment maakt Elly programma's voor het nieuwe webradiostation Radio Mi Amigo 192 en voor de lokale omroep Rosa FM. Elly van Amstel stelt zich aan de lezers van MediaPages voor.

ELLY VAN AMSTEL STELT ZICH VOOR
Tekst: Elly van Amstel

Ik zat voor Radio Monique bij een aantal Amsterdamse piraten, waaronder Radio Amsterdam Noord, Octaaf, Radio NOVA, Altlantis, Kontinu en VRL. Toen ik terugkwam van zee ging direct de telefoon; iemand van Focus 103 of ik bij ze kwam draaien. Dat was een vreemde gewaarwording omdat ik samenwoonde met de oprichter van Octaaf en wij een geheim nummer hadden. Maar ja, ik heb dat inmiddels vaker meegemaakt, het was het werk van een collega die meedacht. Met dank aan Max de Graaf.

Omdat in Amsterdam de ene piraat na de andere uit de lucht gehaald werd heb ik vanaf dat moment vrijwel steeds buiten Amsterdam gedraaid. Bovendien kreeg ik nog wel eens tips over waar ik terecht kon, bijvoorbeeld Eemstad, het latere Keistad, in Amersfoort.

Of het was in één telefoontje geregeld. Na het verdwijnen van Keistad hoefde ik maar een belletje te plegen met het bevriende station Roulette 103 in Baarn en ik kon direct beginnen. Die hadden na een paar maanden een tikje pech, ik werd bij Radio 10 aangenomen. Maar toen dat na 2 maanden toch niets werd -stresss- was ik nog even welkom.

Om des zomers eerst naar Spanje te vertrekken om voor de drive in van Mike en Nouschke Moorkens te gaan werken en vervolgens voor 3 weken naar zee af te reizen (Radio 819). Dat was het werk van Nico Volker. Na die tijd mocht ik bandjes maken voor 819 maar draaide ik ook weer bij Roulette. Tot de raid een eind maakte aan 819 en Caroline. In oktober van dat jaar werd ik op het matje geroepen voor 819, en heb ik direct Roulette gebeld dat ik niet meer kwam, zo ben ik geschrokken bij het zien van mijn dossier. 

Ik heb toen gesolliciteerd bij Extra 108 in Amsterdam en heb daar tot het laatst gedraaid. Daarna viel ik wel eens in bij Europoort Rotterdam en ben voor Stadsradio Rotterdam en Holland FM gaan werken in 1992. Ik werd echter geveld door een wat later een chronische bronchitis bleek te zijn en ben verkeerd behandeld door mijn huisarts waardoor ik een hele tijd uit de roulatie was en mijn baan kwijtgeraakt ben.

Eind 1992 ben ik bij Amstelveen Lokaal begonnen en ben tot de laaste snik gebleven, half december 2004. In 1994 heb ik nog een paar maanden voor de Gouwe Ouwe Zender gewerkt, alwaar ik de opdracht kreeg de dj's van radio 538 op hun donder te geven als ze teveel lawaai maakten. Lachen!! Ze zaten namelijk één veel te dun wandje verder. Toen ik mij eens bescheiden kwam voorstellen, voor het geval dat, viel ik steil achterover toen Rick van Velthuysen me toeriep; maar ik ken jou toch van Extra 108??? Leuke gozer, zo gek als een deur.

Tja bij Extra 108 liep de ene na de andere bekende Nederlander binnen maar ik ben niet zo van; Hijg hijg, kwijl kwijl, wie ben jij , ik ben Elly. Nu stel ik me wel voor als ik dat vermoed om dat soort gekke situaties te voorkomen.

Intussen ben ik na flink blokken zendamateur geworden en in 1999 moeder van een leuke dochter. Nu begon het radiobloed weer te kriebelen en kwam Radio Mi Amigo 192 op mijn pad en ga ik daarvoor programma's maken vanuit mijn "shack" thuis. Daarnaast zit ik ook bij ROSA FM in Abcoude, omdat ik het leuk vind om iets lokaals te blijven doen.

Voor het laatste nieuws, zie mijn weblog:
http://www.EllyvanAmstel.web-log.nl

Foto: Elly van Amstel bij de Radiodag 2004 in Amsterdam