Radio 227 gestopt

op .

radio 227Het easy listening radiostation Radio 227 is per 1 januari met haar uitzendingen gestopt. Dat meldt Radio 227 directeur Look Boden op de website van het station. Radio 227 bestaat 10 jaar, waarvan 8 jaar via de kabel werd uitgezonden. De kosten van o.a. de Buma/Stemra, het Commissariaat voor de Media en de grote kabelmaatschappijen zijn voor Radio 227 niet meer op te brengen, aldus Look Boden. Radio 227 is vernoemd naar de gelijknamige zeezender in de jaren '60 die uitzond vanaf de Laissez Faire.

RADIO 227 IS GESTOPT MET UITZENDEN
Tekst: Look Boden (Radio 227 website)

Radio 227, het enige radiostation in Nederland dat 120 jaar gevarieerde easy-listeningmuziek uitzendt is gestopt met uitzenden. 

Inmiddels is de directie in gesprek met een aantal partijen welke het format van Radio 227 willen voortzetten.

Radio 227 bestond precies 10 jaar (waarvan 8 jaar via de kabel werd uitgezonden) en was ondertussen wekelijks voor zo'n 400.000 mensen een begrip geworden.

De afgelopen jaren zijn er door vele mensen pogingen gedaan om een financiƫle uitweg te vinden om het voortbestaan van Radio 227 te garanderen.

We hebben het hier over mensen als organisatiedeskundigen, artiesten, mediadeskundigen, programmaraadsleden, donateurs, een aantal kabelmaatschappijen etc, waarvoor veel lof!

Een hoop beloftes werden ook van buiten deze groep aan ons gedaan, maar die beloftes werden over het algemeen niet uitgevoerd, danwel ingevuld. Helaas hoor of zie je er na bezoeken, een aantal malen met elkaar gebeld en gemaild te hebben er niets meer van.

De kosten van de Buma/Stemra, het Commissariaat voor de Media, de Sena, de Stichting Reclame Code, de grote kabelmaatschappijen alsmede (en vooral) valse concurrentie doen ons echter nu de das om.

Hulde aan een groot aantal kabelmaatschappijen welke zich zeer coulant hebben opgesteld; zij realiseerden zich dat de klant voorop moet staan en gaven daarom Radio 227 in alle omstandigheden gratis door.

Alles bij elkaar genomen is het voor al die medewerkers die zich de afgelopen 10 jaar hebben ingespannen om aantrekkelijke uitzendingen te maken en al die ruim 400.000 luisteraars een desillusie dat onze zender nu niet meer te beluisteren is, tenzij onze gesprekken zich positief ontwikkelen, dan laten wij U dat via deze site weten.


Foto: Look Boden en Michael Robinson in de Radio 227 studio (still uit Radio 227 video