Ger van den Brink overleden

op .

Ger van den BrinkDe Haagse radiopresentator Ger van den Brink is zaterdagavond overleden in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Bij de 52-jarige Van den Brink werd eind 2011 de ziekte kanker geconstateerd. In december 2012 kreeg hij klachten aan zijn gewrichten. Tijdens een ziekenhuisopname deze week traden diverse complicaties op, waaraan hij is overleden. Ger laat een vrouw en een dochter na. Ger van den Brink begon zijn radiocarrière bij de Haagse piratenzenders.

Daar werkte hij bij stations zoals Batavia, City Internationaal, Centraal en Radio Stad onder schuilnamen als Ger de Goede en Gerrie Herrie. Eind jaren tachtig ging hij werken bij Radio 10 later Radio 10 Gold waar hij een nachtprogramma presenteerde. Sinds maart 2008 was Ger terug in de ether in zijn eigen stad bij Den Haag FM. Ger presenteerde sinds 1 mei twee keer per dag het programma De Haagse Hitvijver (10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur). Voorlopig zal op die tijden non-stop muziek worden uitgezonden. Behalve als radiopresentator werkte Ger ook als DJ bij feesten en in uitgaansgelegenheden. Bijna elk weekend draaide hij wel ergens in het land.

De medewerkers van Den Haag FM en Omroep West blijven in grote verslagenheid achter. Ger was meer dan een collega. Op beide zenders was hij ook de 'stationsstem' en daarmee voor velen letterlijk het gezicht én de stem van de zenders. Maar bovenal was Ger een zeer vriendelijke en collegiale man die door zijn collega's werd geliefd om zijn humor, kameraadschap en optimisme. Zijn ervaring en zijn persoonlijkheid zullen zeer gemist worden.

Bron: bericht Omroep West / Den Haag FM

Foto: archief Omroep West / Den Haag FM


REACTIE'S:

> Omroep West

> Den Haag FM

> Radio 10 Gold