Caroline DJ Mick Luvzit overleden

op .

mick luvzitEen van de Canadese medewerkers van de zeezender Radio Caroline overleed op 7 december jongstleden. Mick Luvzit werd niet alleen bekend als presentator maar ook als de medewerker die op het zendschip 'Fredericia' met de zus van zijn collega 'Ugli' Ray Teret huwde. Hij werd 68 jaar. Voor zijn komst naar Europa zag het er niet naar uit dat hij zich op een carrière als DJ zou concentreren. Als getalenteerd muzikant was hij eerder in de wieg gelegd voor een leven als violist.

Zeker toen hij op veertienjarige leeftijd een wedstrijd won.

Uiteindelijk lokte het medium radio hem naar een aantal stations in zijn geboorteland. Hij werkte er voor CKY, CHWO, CHIC, CHUM en CFGM. In juni 1966 vertrok hij naar Engeland om bij Radio Caroline South op de 'MV Mi Amigo' in dienst te treden. Kort daarna was hij te horen op het noorderlijke Radio Caroline North, uitzendend vanaf de Frederica. Zijn stijgende populariteit vertaalde zich in duizenden brieven van enthousiaste fans.

Zijn ontmoeting met Janet Teret leidde tot een liefdesrelatie en het uitwisselen van eeuwige trouwbeloften. De uiteindelijke plechtigheid gebeurde op 20 september 1966, met boordkapitein Martin Gips als ceremoniemeester. Hoofdredacteur Graham Webb zorgde voor het begeleidende commentaar tijdens de rechtstreekse radio-uitzending. Het huwelijk hield echter niet lang stand en in de jaren '70 werd de echtscheiding uitgesproken.

Tijdens zijn laatste levensjaren vertoefde Mick Luvzit in Vancouver. Hij combineerde zijn werk voor een Christelijke radiostation met enkele opgenomen shows, die sedert december 2001 in Europa op onder meer City Beat FM in Belfast te horen waren. In 2007 kreeg hij hartproblemen en werd geoperereerd. Er volgde een lang ziekenhuisverblijf.

Het voortslepende herstel doorkruiste zijn plannen om naar verschillende radioreünies te komen en om nog programma's te maken.


> Hans Knot over Mick Luvzit

> Mary Payne over Mick Luvzit


Bron: Hans Knot / RadioVisie

Foto: archief Pirate Radio Hall of Fame