Jan Kat (John Anderson) overleden

op .

Jan Kat (John Anderson)Afgelopen dinsdag is Radio Delmare icoon Jan Kat (58) in het ziekenhuis van Hilversum overleden aan de gevolgen van een zware infectie. Hij wordt maandag gecremeerd. Jan Kat werkte onder de pseudoniem John Anderson voor radio Delmare. Hij was de oprichter van Weekend Music Radio, de landpiraat die de voorloper werd van Radio Delmare. Voor Radio Delmare heeft Jan heel veel betekend. Hij investeerde een behoorlijk vermogen in  de vier schepen en verrichtte veel werkzaamheden.

Op Jan kon je altijd een beroep doen.

Hij heeft samen met Leendert Vingerling de geschiedenis van radio Delmare verwerkt in zijn weblog. Bovendien heeft Jan veel foto's gemaakt die vorig jaar online zijn gekomen op Offshore Radio.

Daarnaast filmde Jan in 2010 in Hongarije het interview met Gerard van Dam, en op de RadioDay 2011 was Jan ook aanwezig voor het Delmare Forum

Zijn hele werkzame leven werkte hij voor de NS en later Pro-rail. Jan had een opgeruimd karakter, was zeer sociaal in de omgang en goud eerlijk. De laatste jaren kwakkelde Jan  helaas met zijn gezondheid door suikerziekte en overgewicht (130 kilo). Vorig jaar was hij afgevallen en had hij zijn suikerziekte bijna overwonnen. Hij voelde zich weer goed.

Volgend jaar zou hij zijn beste vriend Gerard van Dam in Hongarije weer opzoeken.

Het mocht helaas niet zo zijn...


Tekst: Leendert Vingerling

Foto: Jan Kat tijdens de RadioDay 2011 (Copyright: Leendert Vingerling)