Danny Vuylsteke overleden

op .

danny vuylstekeDanny Vuylsteke is overleden. Dat meldt Rudi van Vlaanderen op Facebook. Op 17 november j.l. was Danny Vuylsteke nog aanwezig bij de RadioDay 2012 en zat hij in het interviewpanel over de zeezender Radio Mi Amigo. Danny Vuylsteke leed aan leverkanker, de behandeling was recent stopgezet, aldus Rudi van Vlaanderen op Facebook. Danny Vuylsteke was betrokken bij een groot aantal radiostations waar onder de zeezenders Radio Mi Amigo, Radio Caroline en Radio Paradijs. Update: 30-11-12.

RUDI VLAANDEREN OVER DANNY VUYLSTEKE
Met dank aan Herbert Visser & Hans Knot

Anderhalve week geleden was hij nog op de zeezenderdag, maar vandaag komt het bericht -via Rudi van Vlaanderen op Facebook- dat Danny Vuylsteke is overleden. Het bericht van Rudi op Facebook:

"Bericht bevestigd. Danny Vuylsteke is overleden. Hij werd op zijn bureau reeds in coma aangetroffen en kreeg nog laatste hulp in een Antwerps ziekenhuis. Danny leed aan leverkanker. De behandeling was recent stopgezet. Samen met Erik Vink was Danny Vuylsteke voor ons de man van Magic Seven Music. Danny bracht Ben Bode mee waar hij samen zeezender Radio Paradijs had mee bedacht. Deze raadde ons aan een Amerikaanse zenderformule van The Mighty 6-90 te proberen. Wie zich Radio Seven herinnert, denkt waarschijnlijk terug aan die tijd. Later zou Danny de keten Extra Gold beginnen. Zo'n 45 zenders namen de programma's af en er was ook Extra Cassel, vanop de Casselberg in Frankrijk. Op de frequentie van Septentrion. Danny was een radio-fantast, maar ook een zakelijke sloddervos. Dat is de reden waarom we nooit kwamen waar het moest. Naast Extra FM, was er ook de keten Melody FM. Op een bepaald moment bedienden we dagelijks meer dan 70 stations van programma's. Het was een vreselijke tijd. Wekelijks dienden Jonathan Seagull, Luc De Groot en ik meerdere keren per week het land rond te rijden met de programma's. De laatste jaren was Danny een 'drukker' geworden.Ik denk niet dat iemand het ooit 'drukker' had dan Danny. Op de zeezenderdag in Amsterdam wou hij onze laatste ruzie nog per sé goed maken. Dat hebben we gedaan. Danny heeft een leven lang een vrouw gemist die hem bij de teugels hield. Dan zou hij pas ver gesprongen hebben. Jammer. Ik probeer te weten te komen waar en wanneer zijn uitvaart plaatsvindt."

MARC JACOBS OVER DANNY VUYLSTEKE
Via Hans Knot

"Dat is inderdaad veel sneller, dan verwacht.
Op de Radioday was één van de laatste dingen, die Danny tegen me zei "als ik me straks misschien nog even wat beter voel, kom je dan naar me toe, ik wil een boek over je maken".
Tja...Danny was een bijzonder mens, met veel loze woorden, veel onverwerkte boosheid, veel fantasie   en op zijn tijd een gezellige bourgondiër.
Hij maakte deel uit van de roemruchte Carolinegeschiedenis, niet het meest suksesvolle deel, maar ik probeer te geloven dat hij zijn best heeft gedaan.
Hopelijk vindt hij nu de vrolijkheid, de warmte en de genegenheid, die hij zo graag wilde".


Foto: Danny Vuylsteke tijdens de RadioDay op 17 november 2012 (Copyright: Vincent Schriel)