Cees Manintveld en MultiVoice

op .

Cees Manintveld bij Veronica 828Cees Manintveld (foto) was in de jaren 70 nieuwslezer bij de zeezender Radio Veronica en las op 31 augustus 1974 om half 6 het allerlaatste nieuwsbulletin op Radio Veronica. Tegenwoordig is Cees Manintveld eigenaar en directeur van het internationale stemmenbureau MultiVoice. Met dit bedrijf organiseert Cees Maninteveld onder andere elk jaar een orientatiedag over het stemmenvak bij Beeld & Geluid in Hilversum. Dit jaar vindt deze orientatiedag plaast op zaterdag 12 september.

P E R S B E R I C H T
Hilversum, 13 augustus 2009

NOS Journaal werkt mee aan stemmen-oriëntatiedag

De derde oriëntatiedag onder het motto ‘Jouw stem op radio en tv?' zal ook worden opgeluisterd door het NOS Journaal. Onder de professionals uit de radio- en televisiewereld die op zaterdag 12 september in Hilversum over hun vakgebied komen praten, bevindt zich nieuwslezer Jeroen Tjepkema.
Hij presenteert het NOS-nieuws zowel op radio als televisie.

Het evenement, dat opnieuw in het Instituut Beeld en Geluid wordt gehouden, is een initiatief van Qletz Workshops en MultiVoice Internationaal Stemmenburo.
In de afgelopen vijf jaar heeft Qletz Workshops diverse beginnende stemmen ‘ontdekt' en hen de weg gewezen naar een carrière in het stemmenvak.

Mensen met een mooi klinkende stem krijgen vaak te horen: ‘Daar moet je wat mee doen!' Voor wie daar wel oren naar heeft, is het vervolgens de vraag hoe je dat dan aanpakt. En ook of alleen die mooie stem wel voldoende is voor een succesrijke carrière als professionele stem.
Tijdens de oriëntatiebijeenkomst komen deze en andere essentiële vragen aan de orde.
De deelnemers maken kennis met allerlei facetten van dit gewilde, maar ook vaak onderschatte vakgebied. Het programma omvat rechtstreekse ontmoetingen met professionele stemmen, waarin deze vertellen over hun werk. Het gaat daarbij om de disciplines nieuwslezen (Jeroen Tjepkema), radio voor jongeren (dj Metha de Vries), inspreken van tekenfilms (stemacteur Howard van Dodemont) en radiopresentatie en voice-overteksten televisie (Frits Bloemink). Aansluitend geeft audio-fenomeen Wim Vonk een kijkje in de keuken van de stemregisseur.

Na de oriëntatiebijeenkomst krijgen de deelnemers een lunch en een bezoek aan De Experience in het Instituut Beeld en Geluid aangeboden. Medewerkers van MultiVoice en Qletz zijn aanwezig op een infomarkt om belangstellenden te informeren over stemtesten en workshops. Ook is er de mogelijkheid om opnamen van de eigen stem te beluisteren via de radio. De kosten voor het bijwonen van de oriëntatiedag bedragen € 150,- per deelnemer. In dit bedrag zijn koffie, thee, lunch én de Experience in het Instituut Beeld en Geluid inbegrepen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Qletz Workshops, via www.qletz.nl.  

Op de Qletz-website (www.qletz.nl) volgt de komende weken actuele informatie over de oriëntatiedag op 12 september.


Foto: Cees Manintveld bij Veronica 828 (Copyright: MediaPages)


KLIK HIER voor de website van MultiVoice