Foto's premiere The boat that rocked

op .

Erik de Zwart en Ad Bouman en de crew van de filmOp maandag 6 april vond de premiere plaats van de film The boat that rocked in Pathé Tuschinksi in Amsterdam en was er een persbijeenkomst in het Amstel Hotel. Op uitnodiging van het Veronica Magazine waren Ad Bouman en Bert Verweij (de zoon van voormalig Radio Veronica directeur Jaap Verweij) bij deze evenementen aanwezig. Bert Verweij maakte voor MediaPages een serie foto's van de persbijeenkomst en de filmpremiere. Ook Rob Olthof was aanwezig en schreef een verslag. (Update: 19 april)


PREMIERE THE BOAT THAT ROCKED
Tekst: Rob Olthof

Artikel NRC vrijdag 10 aprilMaandag 6 april was de officiële première voor Nederland van de eerste speelfilm met als onderwerp: zeezenders. Bij binnenkomst in Tuschinski stonden daar heel prettig uitziende dames met glazen drank in de handen en ze hadden leuke jaren zestig kleren aan. 

Het ParoolMiljoenen mensen hebben in de jaren zestig van de vorige eeuw genoten van de zeezenders en eindelijk decennia later wordt op humoristische wijze in een speelfilm Radio Caroline ‘herdacht'. De film is een hommage aan Radio Caroline, dat merk je aan het verhaal: een huwelijksvoltrekking aan boord van Radio Rock, de personages die heel duidelijk sloegen op bekende diskjockeys en zelfs Ronan O'Rahilly werd gepersifleerd. Aan het eind van de film wordt het zinken van het zendschip in beeld gebracht. Bij Radio Rock werd ook een niet Caroline dj uitgebeeld, namelijk John Peel, een man die ook na het einde van Radio London zijn stempel in radioland duidelijk heeft gedrukt. 

De PersIn de film ‘The Boat that rocked' worden de jaren zestig uitgebeeld als de jaren van sex drugs en rock 'n roll. Een beetje te veel naar mijn smaak en daarmee was Tom Blomberg, die naast mij zat, het helemaal mee eens. Maar gelukkig ook werd het kortzichtige van de minister president van Engeland, Mr. Wilson goed weergegeven. Hij was van de Labour Partij, die toch weinig democratisch was in die tijd. Volgens de film was 85% van de Engelsen pro zeezenders. De muziek in de film is overweldigend. Je waant je helemaal in die tijd.

TubantiaGeschiedkundig is de film niet want bij de aftiteling werd bijvoorbeeld gesproken over het einde van de zeezenders in 1967 (heb ik nooit geweten) en de zeezenders begonnen ergens in 1966 (ook helemaal nieuw voor mij). 25 miljoen mensen luisterden naar de zeezenders, ook een getal die uit een wel hele dikke duim komt. Na afloop was er nog een jaren zestig disco met twee spannende dames op de dansvloer en bij het verlaten van Tuschinsky kreeg je nog een Veronica pret pakket in je handen gedrukt. Daarin zat onder meer een doos met dvd's en een bouwplaat van de Borkum Riff. 

Gaan zien die film. Hij is leuk.


Kino NewsFoto: Erik de Zwart, Ad Bouman en de crew van The boat that rocked (Copyright: Bert Verweij / Stichting Norderney)

Afbeelding 1: artikel NRC vrijdag 10 april 2009 (Met dank aan: Ger Tillekens & Hans Knot)

Afbeelding 2: artikel Parool 15 april 2009 (Met dank aan: Hans Knot)

Afbeelding 3: artikel De Pers 16 april 2009 (Met dank aan: Hans Knot)

SpiegelAfbeelding 4: artikel TC Tubantia 17 april 2009 (Met dank aan: Ben Meijering & Swanet Vink)

Afbeelding 5: artikel Kino News 15 april 2009 (Met dank aan: Martin van der Ven)

Afbeelding 6: artikel Spiegel 18 april 2009 (Met dank aan: Hans Knot)


Copyright tekst en foto's: MediaPages