Tom Merriman overleden

op .

Tom MerrimanIn Dallas is woensdag j.l. de Amerikaanse jinglecomponist Tom Merriman overleden. Merriman behoorde samen met de in 1999 overleden Bill Meeks tot de grondleggers van de jingle industrie in de wereld. In 1955 startte hij het bedrijf CRC in Dallas. Maar echt naam maakte Merriman met zakenpartner Jim Long toen hij in 1967 TM Productions begon. Het bedrijf maakte pakketten die in Nederland overbekend werden: The Power (dit is Veronica), Radio Express en Winning Score (TROS op 3).
 
Tom MerrimanMaar ook: Get to know us (AVRO's Toppop). Ook maakte hij in 1991 een bekend jinglepakket voor de NOS, waarin onder meer de Avondspits jingles te horen waren. Sinds twee jaar heet het bedrijf na een paar overnames TM Studios en bestaat nog steeds.

Tom Merriman schreef niet alleen jingles, maar ook veel commercials, bedrijfsmuziek, musicals, shows en muziek voor themaparken. In september 2008 kreeg hij de Genootschap Jingle Award. Dat gebeurde tijdens een tribute-weekend in Dallas, waar hij werd geëerd door zo ongeveer iedereen in de jingle industrie. Net twee dagen geleden, op 9 november 2009, was hij opgenomen in de 'Texas radio Hall of fame' wegens zijn verdiensten voor dit medium.

Tom MerrimanTom Merriman - die was getrouwd met jingle zangeres Jackie Dixon - werd 85 jaar oud.


KLIK HIER voor meer informatie over Tom Merriman

KLIK HIER voor meer informatie over Tom Merriman


Tekst: Jelle Boonstra / Benno Roozen (Jingleweb)


Foto 1: Tom Merriman (Archief: Jingleweb)
Foto 2: Tom Merriman 70's (Archief: Jingleweb)
Foto 3: Tom Merriman 2009 (Archief: Jingleweb)