Gerard de Vries overleden

op .

gerarddevries1Op donderdag 11 juni 2015 is Gerard de Vries op 81 jarige leeftijd overleden. Gerard heeft van november 1963 tot juli 1971 bij Radio Veronica gewerkt. Hij presenteerde o.a. Kookpunt, Schoon Schip en natuurlijk Nashville Tennessee, zijn Country & Western programma. Gerard was ook een van de eerste nieuwslezers aan boord van de Norderney. In de Radio Veronica periode, maar ook daarna is Gerard zeer populair geworden met grote hits als Cowboy Gerard.


gerarddevries2Na Radio Veronica werkte Gerard de Vries o.a. bij de TROS, de lokale omroep Radio Wijmeren en was hij ondernemer in de paranormale branche.

Tussen 1965 en 1976 had Gerard de Vries 6 Top 40 hits met "Het spel kaarten", "Ode aan Jim Reeves", "Zo maar een soldaat", "Giddy Up Go", "De kinderen zijn niet schuldig" en "Teddybeer". Zijn grootste hit was "Het spel kaarten" uit 1965 waarmee Gerard de 2e plaats in de Top 40 bereikte. Met "Brief van een held" en "Begin van het einde" behaalde Gerard tweemaal een Tipparade notering. Gerard de Vries maakte in 1970, samen met Radio Veronica collega's Ad Bouman, Hans Mondt, Tom Collins en Klaas Vaak, de carnavalsplaat "Met Carnaval" onder de naam De Binkies.


> Weblink: Het verhaal van Gerard de Vries door Harry Knipschild


> Weblink: Berichten over Gerard de Vries op Internet RadioCafe

> Weblink: Tineke over Gerard de Vries op de website van Tineke Show


gerarddevries3Foto 1: Gerard de Vries bij Radio Veronica (Copyright: Stichting Norderney)

Foto 2: Gerard de Vries en Tineke bij Radio Veronica (Archief: Jingleweb)

Foto 3: Gerard de Vries bij de gerestaureerde boordstudio van Radio Veronica in Museum RockArt in 2014. (Copyright: Jaap Schut)

Video: Gerard de Vries bij Omroep Max in 2014 (Copyright: Omroep Max)Bron: Stichting Norderney / MediaPages