RadioDag 2015

op .

2014day62De RadioDay wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 november. Als locatie is gekozen voor Museum RockArt in Hoek van Holland. De deuren van het museum gaan die dag open om 11:00 uur en om 18:00 uur is het einde gepland. De opzet van de jaarlijkse happening is wel gewijzigd. Er is voor gekozen om het ene jaar een nationale radiodag te houden en het jaar daarop een grote internationale RadioDay. Dit jaar is er een nationale dag, gericht op Nederland en België en dus iets beperkter in omvang dan voorgaande jaren.


De inrichting van Museum Rockart zal een belangrijke rol spelen. Centraal staat de gerestaureerde Veronica-studio van waaruit bekende radio dj’s een uurtje radio presenteren in de stijl van het station waar ze voor gewerkt hebben.

De dj’s zijn (onder voorbehoud): Wim de Groot, Ferry Eden, Ad Roberts, Elly van Amstel, Ronald van der Vlught, Wim de Valk en Serge Haderman.

Zij zullen de volgende radiostations weer even laten herleven en tevens de geschiedenis ervan in het kort belichten: Mi Amigo 272, Radio Monique, Radio 819, Radio Delmare en Radio Magdalena/Radio 7.

Tijdens het programma zal er ook aandacht worden geschonken aan het 50-jarig bestaan van Hilversum 3 /Radio 3 /3FM en aan enkele radioboeken die binnenkort verschijnen. Jan Veldkamp is hierbij één van de interviewers.

De RadioDay 2015 wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door het Internet Radiocafé, Radiotrefpunt.nl en Ad Roland Media.


Foto: Ferry Eden en Ad Roberts tijdens de RadioDay 2014 (Copyright: MediaPages)

Bron/tekst: Martin van der Ven