Radio Caroline stopt via satelliet

op .

Radio CarolineRadio Caroline moet haar satellietuitzendingen noodgedwongen staken. Dat meldt Radio Caroline op haar website en de website Totaal TV. Radio Caroline wijst naar Sky Digital als verantwoordelijke voor het verdwijnen. Het kost tonnen per jaar om een plek te verkrijgen in de EPG (zenderlijst) van Sky Digital en zo het grootste deel van de Britse satellietgebruikers te bereiken. Dat kan Caroline niet ophoesten. De zender ging uitzenden zónder EPG-notering maar bij iedere EPG update van Sky Digital is de zender verdwenen en ook moeilijk terug te vinden voor de luisteraars. Daardoor blijven adverteerders ook weg.


Radio Caroline wijst er in een verklaring op dat vrijwel alle andere kleinere Britse radiostations hen zijn voorgegaan of zullen volgen met het stoppen van satellietuitzendingen.
Radio Caroline stopt op 30 september met haar satelliet uitzendingen. Voor het einde van het jaar wil Radio Caroline via het internet een tweede radiostation openen met de naam "Caroline Extra".


Bronnen: Radio Caroline / Totaal TV

Foto: de zeezender Radio Caroline in de jaren '80 (copyright: Leendert Vingerling)