Tom Mulder ontslagen

op .

Tom Mulder als Klaas Vaak bij de zeezender Radio VeronicaEr zijn veel reacties gekomen op het aangekondigde o­ntslag van Tom Mulder bij Radio 10 Gold. Jan-Willem Brüggenwirth, directeur van Talpa Radio, maakte het o­ntslag vrijdag 8 december 2006 bekend. Brüggenwirth ontkent dat Tom Mulder "hardhandig buiten de deur is gezet", zoals geruchten op dit moment gaan. Toch zijn er veel verbijsterde en verontwaardigde reacties gekomen op het ontslag van de DJ die in 1969 bij Veronica zijn carrière begon.
"Schandalig om deze man zo aan de kant te zetten. Ze hadden al besloten om de jaren 60 al aan de kant te doen om "verjongend" te zijn. Een gouwe ouwe zender die verjongend moet zijn. Kan iemand dat uitleggen? Tom: als je dit leest: er zijn nog diverse stations die je graag willen hebben, sterkte!"

(Rob Olthof)

"Onbegrijpelijk echt waar de man die Radio 10 groot maakte aan de kant gezet door laat ik het maar bot zeggen de jeugd, waar blijven de oudere luisteraars nu ? Of zijn die verbannen naar Radio 2. Het gaat echt nergens meer over. Ik ben geen enorm groot fan van Tom maar ik heb wel enorm veel bewondering voor de man wat mij betreft voor altijd de man van 50 pop of een envelop".

(Wilco)

"Erg triest dat op deze manier en om deze reden een einde komt aan de carriere van een vakman".

(Rene Verstraten)

"Ik mocht Tom graag horen, vooral de ochtendshow op 10 gold. Zonde dat het zo voor hem moet eindigen".

(Roy)

"Het is heel schrijnend, want Tom Mulder was erg populair op Radio 10. Why change a winning team? De idioterie om de jaren zestig hits bijna af te schaffen! Wat ze ermee "gewonnen" hebben is dat ze 0,4% marktaandeel verloren hebben".

(Rob Olthof)

"Ik heb geweldige herinneringen aan Tom Mulder / Klaas Vaak. Natuurlijk op Radio Veronica, de goeiemorgens, de radiodrama's en nog veel meer. Daarna de TROS met voor mij de geweldige nachtwacht in de nacht van zondag op maandag. Op 10 heb ik hem niet zo meer gevolgd, maar hij is en blijft een radioicoon".

(Hans Marijs)

"Heel jammer, 't was een vaste factor op je radio, jaren en jaren lang. Ik zal 'm gaan missen."

(Bert)

"Heel jammer. Ik luister regelmatig met veel plezier naar Veronica-programma's van Klaas Vaak. Zijn intonatie en humor spreken mij erg aan. Maar ook zijn bijdragen aan Poster heb ik altijd met veel belangstelling gevolgd. Hopelijk kijkt Tom Mulder met plezier (met o­ns) terug op zijn carrière. Een schrale troost".

(Bert Crebas)

"Tom was als dj niet mijn favoriet, als mens des temeer.Triest dat zijn carriere zo moet eindigen."

(Jos)

"Overal gaat het helaas zo, dus waarom niet bij de omroepen. Niet dat ik dat goedkeur, verre van. Het is iets dat vreemd is in internationeel omroepland. In de USA wordt een oprichter van een omroep of een programmamaker op een voetstuk gezet. Terecht of niet, het gebeurt daar gewoon. Daar zou een persoonlijkheid als Tom Mulder niet op een dergelijke manier aan de dijk gezet zijn. Als ik aan Radio 10 denk, dan denk ik o­nwillekeurig aan Tom Mulder. Een unieke radiopersoonlijkheid die z'n sporen op dat gebied ruimschoots verdient heeft. Tom verdient het om op een eerlijke manier te worden behandeld".

(Wim K)

"Jammer; hij is toch altijd Mister 10 Gold geweest en had naar mijn idee precies door hoe Radio 10 Gold zijn luisteraars moest bereiken, hij had er naar mijn gevoel veel voor over".

(Hipo)

"Jammer dat de carriere van Tom zo moet eindigen. Hij was één van de laatste echte deejays. Iemand  met een unieke stijl van presenteren. Iemand die alleen een programma kon maken zonder hulp van co presentatoren en side kicks".

(Ab Visser)

"Geen geld verdienen? Weg er mee. Tom heeft heel wat stormen doorstaan. Maar deze kan/kon hij niet winnen. Jammer dat bij een Tien Gold, goud plots anders is. Tom is goud, en blijft goud. Als je die bij de "kant" zet, dan begrijp je o­ns niet. Tom is zelf na zijn ziekte beter dan elk ander".

(Theo)

"Eén van de erge dingen die in je leven kunnen gebeuren is het krijgen van een hersenbloeding. Heb het van dichtbij meegemaakt en in 1 seconde verandert je hele leven. Voor Tom ben ik blij dat zover het zich laat aanzien hij flink hersteld is van die hersenbloeding. Het is een lang en zwaar gevecht en vaak is de herstelling minimaal. Maar het is vreselijk dat iets wat je hart en ziel is je wordt afgenomen. Niet door directie, artsen of wie dan ook, maar door even iets in je hersenen dat kortsluiting maakt. Ik wens Tom sterkte en hoop dat hij nog een lang en verder zo gezond mogelijk leven zal hebben. Hij is één van de mensen die radio in Nederland groot gemaakt heeft en zijn nek heeft uitgestoken met Cable o­ne en het bijna bankroet zijnde Radio 10 tot één van de grootste zenders van Nederland heeft weten te maken. Tom bedankt voor alles wat je voor het Nederlandse radio landschap gedaan hebt en hoop dat je toch van tijd tot tijd ergens te horen zult zijn".

(Paradijs Radio)

"Weer typisch zo'n zakelijke bericht vanuit de directiekantoren van een miljoenenbedrijf. Volgens mij nemen de kranten en de diverse sites het zonder wederhoor over. Waar is bijvoorbeeld de Telegraaf met aandacht voor de persoon zelf. Iedere keer als Tom weer eens te gast was kwam er een fotograaf en een journalist. Ook toen Tom voor het eerst weer een programma medepresenteerde en nu hij gewoon bij het vuil wordt gezet zien we alleen het bericht uit de directiekamer. Je gelooft het toch niet. De man kwam voor het voetlicht bij Radio 10 als er weer positief een bericht en dus gratis reclame in de krant moest. Maar nu hij na zoveel decennia buiten de deur is gezet heeft men geen fotograaf richting Tom zijn huis gestuurd en ook niet even een journalist voor weerwoord laten informeren. Klasse Talpa andermaal negatieve reclame! Eén ding is zeker Tom had een veel mooier afscheid verdiend!"

(Henry Spijker)