Stranding Veronica schip in TV serie

op .

Nagebouwd Veronica zendschip in TV studioTot nu toe werd de zeezender Radio Veronica tweemaal kort genoemd in een aflevering van de TV serie "Toen was geluk heel gewoon". In een nieuwe aflevering van deze comedyserie, die in april 2008 zal worden uitgezonden, komt Radio Veronica nog veel nadrukkelijker aan bod. Deze aflevering speelt zich af rond 2 april 1973, de dag waarop Nederland geteisterd werd door een zware storm.

Om het rond de wasserette van Nel Kooijman ook flink te laten stormen, werd er in de studioruimte een windmachine opgesteld. Deze deed zijn werk zo goed, dat er zelfs een ruit uit de sponning werd geblazen!

Nagebouwd Veronica zendschip in TV studioDe zeezenderfans weten natuurlijk wel wat er met het Veronica zendschip de Norderney gebeurde op deze historische dag. Men kon dan ook niet meer om het gestrande schip heen in deze aflevering. Een klein deel van de zijkant van het schip werd in de studio nagebouwd. Een mooi stukje werk van de decorbouwers, al is het niet geheel natuurgetrouw gekopieerd.

Tineke de Nooij heeft haar stem geleend voor het inspreken van enkele zinnen speciaal voor deze aflevering. In het verhaal zou Tineke aan boord van het schip zitten, hetgeen uiteraard afwijkt van de werkelijkheid, daar de discjockeys hun programma's aan land opnamen. Bovendien had Tineke zelfs met kalm weer al last had van zeeziekte en is ze dus nauwelijks aan boord van de Norderney geweest.

Dit neemt niet weg dat het een extra leuke aflevering belooft te worden voor de zeezenderfans. De repetities vonden afgelopen week plaats en 30 november werd de aflevering opgenomen. Het zou leuk geweest zijn als het decorstuk van de Norderney vanuit de studio zou verhuizen naar Beeld en Geluid, slechts een paar honderd meter verderop. Daar staan nu alleen een mengpaneel van het REM-eiland en de fruitautomaat van Will Luikinga tentoongesteld als herinnering aan de zeezenderperiode.