Ferry Maat onderscheiden

op .

Ferry Maat ontvangt onderscheidingDonderdagavond 17 april 2008 heeft Radio Veronica DJ Ferry Maat (foto) uit handen van de burgemeester van Huizen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast heeft hij het eerste exemplaar van de CD ‘Soulshow Top 100’ in ontvangst genomen. Ferry Maat is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij heeft deze Koninklijke o­nderscheiding o­ntvangen vanwege het feit dat hij gekwalificeerd kan worden als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en een of meerdere opvallende prestaties heeft geleverd’.

Naast ‘het lintje’, o­ntving Ferry Maat van Frans-Willem van Gils, burgemeester van de gemeente Huizen, het eerste exemplaar van de ‘Ferry Maat’s Soulshow Top 100-cd’ die is uitgebracht naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de ‘Soulshow’. Dit werd afgelopen jaar in oktober gevierd bij Radio Veronica met de ‘Soulshow Top 100’.

Ferry Maat: "Ik ben vereerd met deze o­nderscheiding en ik had het echt niet verwacht dat ik dit zou o­ntvangen. Ik ben blij verrast!"

Ferry Maat en zijn ‘Soulshow’ vormen een begrip, niet alleen voor luisteraars, maar ook binnen radioland. Hij is de man die meer dan een generatie dj's heeft geïnspireerd. Voor zijn verdiensten o­ntving hij het afgelopen jaar diverse prijzen en awards, waarvan de belangrijksten; de Gouden Harp (uitgereikt door BUMA Cultuur) en de Marconi Oeuvre Award 2007 (radio-vakprijs). De 'Soulshow' met Ferry Maat bestaat ruim 35 jaar en is nu iedere zaterdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur te horen bij Radio Veronica.