Video Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

paradijsalexRadio Paradijs is vermoedelijk de zeezender met het kortste bestaan ooit. Op 1 augustus 1981 werd het zendschip van Radio Paradijs overvallen door de Rijkspolitie. De 3 bemanningsleden werden gearresteerd en het schip werd naar binnen gesleept. In de video 'Offshore Radio Files' wordt het complete Radio Paradijs verhaal verteld. Met uniek audio, video en fotomateriaal. Met o.a. de reportage die Veronica maakte over Radio Paradijs, het kort geding van Paradijs tegen de staat en het bezoek van Ben Bode en Kees Borrell jaren later aan het verwaarloosde zendschip.


Alex van den Hoek heeft de video over Radio Paradijs deze week op zijn YouTube kanaal gezet. Jan Hariot produceerde de 'Offshore Radio Files' oorspronkelijk voor de videostream van de Stichting Norderney.

Alex van den Hoek: "Door copyright problemen met de opgenomen muziek hebben we de videostream van de Stichting Norderney helaas moeten sluiten. Maar het is zonde om deze videofiles zomaar te laten verstoffen, dus hebben we de muziek eruit gehaald en alleen de info overgehouden. Ooit zullen we de videostream weer actief krijgen, tot die tijd blijf Stichting Norderney steunen".Foto: Ruud Hendriks (Rob Hudson) in het Veronica TV programma over Radio Paradijs (video still)

Bron/tekst: Alex van den Hoek / MediaPages

Tags: Zeezenders