De foto's van Radio Paradijs

op . Gepost in Paradijs Archief

Zendschip Magda Maria van Radio ParadijsOp 29 juli 1981 verschenen de eerste foto's van het zendschip Magda Maria van Radio Paradijs in de Nederlandse kranten. Deze foto's werden gemaakt door Hans Joachim Backus, die hier voor met een gehuurde boot vanuit Scheveningen naar de Magda Maria voer. Op 1 augustus 1981 werd de Magda Maria geenterd door de marine en was het avontuur al over. Hans Joachim stuurde o­ns een aantal foto's van Radio Paradijs.

HERINNERINGEN AAN RADIO PARADIJS
Tekst: Hans Joachim Backus

Ik las net op MediaPages "op 29 juli 1981 publiceerden alle kranten foto's van Radio Paradijs". Deze foto in de kranten was van mij afkomstig, want op zaterdag 26 juli 1981 ben ik s'ochtends met een gehuurde boot (fl 700,00) vanuit Scheveningen naar de Magda Maria gevaren. Wij van Radio News waren de eerste en ook de laatste bezoekers want enkele dagen later op 1 augustus 1981 werd de Magda Maria door de marine geenterd en binnengesleept.

Op één van de foto's uit de fotoserie van Radio Paradijs is het doorbranden van de ketting duidelijk te zien. Verder zie je op de foto's het zendschip de Magda Maria op zee op 29 juli 1981, de studios aan boord van de Magda Maria en de entering van het zendschip. Alle fotos zijn door mij gemaakt behalve de twee foto's van de entering, deze zijn afkomstig van de marine. De foto met Ruud Hendriks (met mikrofoon) werd door mij gemaakt op 24 augustus 1981 direkt na het eerste kort geding in Amsterdam. Ruud intervieuwde toen de "Radio Paradijs" advokaat R. de Jonge voor Veronica TV.


Foto: Zendschip Magda Maria van Radio Paradijs (Copyright: Hans Joachim Backus)