31-8: The Day The Music Died

op .

diedOp 31augustus is het veertig jaar geleden dat Nederlands' populairste zeezender Veronica gedwongen werd te stoppen. Het evenement "The Day The Music Died" gaat op 31 augustus a.s. terug naar die tijd met een avondvullend programma, in Ahoy te Rotterdam, gepresenteerd als een live radioshow van weleer in een spectaculaire live show helemaal van nu! "The Day The Music Died" opent haar deuren vanaf 16.00 uur met de 192TV drive-in show van Ad Bouman en René Kroon. En om exact 18.00 uur, het tijdstip waarop Radio Veronica veertig jaar eerder uit de lucht ging, zal Peter Koelewijn de live-show starten met natuurlijk 'Veronica Sorry'.


Het wordt een spectaculaire show waarbij live acts uit die tijd worden aangekondigd door en af- gewisseld met radio- en filmbeelden die herinneren aan een de fameuze radioperiode van 1960 tot 1974. De bezoeker maakt een trip down memory lane, maar wel swingend op live acts die nog steeds fantastische optredens verzorgen in de hele wereld. Deze line up, in deze setting is uniek!

Line up: Barry Hay (Golden Earring), George Baker, Colin Blunstone, Piet Veerman, Peter Koelewijn, The Shoes, George McCrae, Rob de Nijs, Steve Ellis' Love Affair, Dave Berry, BZN '66, en Jeff Christie.

Lex Harding, een van de populairste radio dj's uit die tijd zegt hierover: "Veertig jaar na het afscheid is dit het juiste moment om nog één keer stil te staan bij de roemruchtige geschiedenis van Radio Veronica. Met een feestelijke muzikale happening, zoals dat hoort".

Ad Bouman, radiotechnicus en oprichter van de Stichting Norderney, die het Radio Veronica erfgoed uit die tijd beheerd; "We hebben regelmatig stil gestaan bij de rijke historie van Radio Veronica 1959 – 1974. Maar... nu nog een keer een gigantische happening ter ere van 14 jaar Popgeschiedenis die tot op de dag van vandaag zijn muzikale stempel heeft gedrukt".

31 augustus is het 40 jaar geleden dat de Nederlandse zeezenders haar uitzendingen staakten. Don McLean's "The Day The Music Died" werd door de zeezenders en haar fans gebruikt als soort ode aan het ter ziele gaan van de rebelse radiostations.

The Day The Music Died 2014
Zondag 31 augustus 2014 - Ahoy Rotterdam
Aanvang 18.00 uur, zaal open vanaf 16.00 uur
Kaarten vanaf € 39,50 exclusief servicekosten en verkrijgbaar via www.thedaythemusicdied.nl, www.seetickets.nl of telefonisch op 0900-1353.

LAATSTE NIEUWS: Museum RockArt is tijdens The Day The Music Died in Ahoy te Rotterdam aanwezig met een uitgebreide stand met CD's, DVD's, boeken en nog veel meer over Radio Veronica, de overige zeezenders en 50 jaar pophistorie. Ook de DVD over de Radio Veronica boordstudio en het boek De Gouden Glans van Radio zijn verkrijgbaar in de uitgebreide Museum RockArt stand in Ahoy.

Website: The Day The Music Died

Facebook: The Day The Music Died

YouTube: The Day The Music Died


Bron: The Day The Music Died / Jaap & Jacqueline Schut / MediaPages