Tineke terug op Veronica zendschip

op .

tineke3Precies 40 jaar na het einde van de legendarische zeezenders Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal keert Tineke de Nooij terug op het Veronicaschip. In de week van 25 tot en met 29 augustus zal Tineke haar Radio 5 Nostalgia programma TinekeShow uitzenden met vanaf De Norderney. Op zondag 31 augustus presenteert ze samen met Govert van Brakel het MAX Radio 1 programma De Perstribune, dat ook geheel in het teken staat van de zeezenders.


Tineke ontvangt in TinekeShow DJ's van de zeezenders Mi Amigo, Radio Caroline, Radio Veronica en Radio Noordzee Internationaal. Zo zullen onder andere Ruud Hendriks, Bart van Leeuwen, Ad Roland, Will Luikinga en Ferry Maat aanschuiven. Op zondag 31 augustus is oud-Veronica coryfee Lex Harding in De Perstribune de speciale gast.

Natuurlijk ontbreekt de herkenbare muziek uit de jaren '60 en '70 niet, ook zijn vele fragmenten van de verschillende zeezenders te horen. Luisteraars kunnen deze uitzendingen vanaf het originele Veronica-zendschip De Norderney in de Amsterdamse NDSM-haven gratis bijwonen.

Website: Tineke Show


Foto: Tineke in 1970 (copyright: Stichting Norderney)

Bron: Omroep Max / VS