Keith York overleden

op .

Hugo de Groot, Jelle Boonstra en Keith York in 1981 bij Radio CapitaleKeith York (Keith Hunter) is rond de kerstdagen in Spanje overleden. Dat meldde Philip Bendall uit Nieuw Zeeland het afgelopen weekend aan Jelle Boonstra. Keith York was een "raspiraat" schrijft Jelle Boonstra. Keith werkte o.a. voor de zeezender de Voice of Peace, Radio Capitale, Radio Maeva, Southside Radio en Atlantic 252. Philip Bendall schrijft over Keith York: "His strength was not only his skills of cranking up a transmitter in the middle of the woods on a cold wet winters day, but a great broadcaster as well".

KEITH YORK OVERLEDEN
Tekst: Jelle Boonstra - Foto & document: Archief Jelle Boonstra

Aanbevelingsbrief Keith York Voice of PeaceMijn vriend Philip Bendall in Nieuw Zeeland meldt dat Keith Hunter is overleden, beter bekend bij de luisteraars onder zijn DJ naam Keith York. Hij was een 'raspiraat'. Betrokken bij het opzetten van Big D en Radio Concord in London aan het begin van de jaren zeventig, een landzender waar ook Steve England begon. Keith werkte in 1979 en 1980 voor de Voice of Peace, het station van Abe Nathan - en was destijds ook aanwezig op de radiodag van 2006 in Amsterdam.

Hij leidde een internationaal bestaan, ging waar de radio hem bracht. In 1981 bleef hij een tijdje hangen in Brussel, waar ikzelf werkte bij Radio Capitale en Arie van Loon (Hugo de Groot) ook was komen wonen, nadat hij in mei 1981 was begonnen bij Radio Maeva. Daar bij Capitale, 23 hoog in het centrum van Brussel in de hoogste flat van destijds, leerden we hem goed kennen. Hij deed enige tijd radiowerk op de zender, ging daarna het discocircuit in Noorwegen in, en was een van de grote krachten achter Southside Radio. Hij was te horen op Atlantic 252 en deed de laatste jaren een rondtocht langs stations aan de Spaanse zuidkust, laatstelijk bij Radio Nuova.

Hij is rond kerst ook in Spanje overleden, weet Philip Bendall te melden. Hij zegt: "His strength was not only his skills of cranking up a transmitter in the middle of the woods on a cold wet winters day, but a great broadcaster as well."


Foto: Hugo de Groot (Arie van Loon), Jelle Boonstra en Keith York in augustus 1981 bij Radio Capitale (Copyright: Jelle Boonstra)

Afbeelding: Voice of Peace aanbevelingsbrief Keith York van Abie Nathan (Archief: Jelle Boonstra)