Video interview Erwin van der Bliek

op . Gepost in Monique Archief

paulerwinMaarten de Jong sprak deze week met Erwin van der Bliek. Beiden werkten in de jaren 80 bij de zeezender Radio Monique. Erwin is daar aangenomen door Maarten, zo verteld hij in het interview. Erwin verteld verder dat hij ook grote belangstelling had voor Caroline en Laser in die tijd. Voor Caroline maakte hij ook enkele programma’s. Erwin was aan boord toen in november 1987 de zendmast brak. "Dat was een moment dat ik dacht: dit was het dan”, zegt Erwin. Maar even later: “Ik heb de tijd van mijn leven gehad bij Radio Monique”.


Erwin van der Bliek werkte na Radio Monique o.a. voor Europoort Radio, Holland FM, HitRadio Veronica, Radio 3 en Dolfijn FM. Erwin maakt tegenwoordig radioprogramma’s voor een Hollandse zender op Aruba, maakt radioprogramma’s online en spreekt reclamespots in.

Maarten de Jong werkte vanaf de start bij Radio Monique en daarna bij o.a. Cable One, Radio 10 en Radio Utrecht. Bij het recent gestarte nieuwe Radio Monique is Maarten te beluisteren op zaterdag om 15 uur en op zondag om 13 uur. In die programma’s haalt hij herinneringen op aan de zeezender Monique.

Maarten de Jong had eerder (video-) interviews met Fred Bolland, Elly van Amstel en Ferry Eden.

Het nieuwe Radio Monique is te ontvangen op AM 918, in Midden Noord Holland en Alkmaar op Dab+ kanaal 8B en via internet.Bron/tekst: Paul Lek / MediaPages

Tags: Zeezenders