CD & DVD

Nieuw: Toppop leaders en tunes

op .

toppop1De nieuwe CD van het Genootschap radiojingles en -tunes is verschenen en AVRO Toppop staat erin centraal, het legendarische popprogramma op televisie, waar grootheden als Queen, ABBA en Bowie kwamen optreden. Het is een dubbelaar, niet alleen met alle geluidsvormgeving van Toppop maar - op een DVD-schijfje - ook met alle leaders tussen 1970 en 1987, en dat is een 'first' bij de uitgaven van het genootschap.

Radio Librarie CD

op .

Radio Library CDHet Genootschap radiojingles en – tunes brengt vandaag een bijzondere CD uit. Daarop muziek van library-platen die vooral in de jaren '70 en '80 door talloze radiomakers zijn leeggeplukt voor tunes, jingles en promo's op zowel de publieke als de commerciële (zeezender-) radio. De CD bevat stuk voor stuk bekende deuntjes die nog nooit op CD te koop waren. Titel van de release: Radio libraries.

Nieuw miniatuur zendschip: Big L

op .

radio londonOp 16 december 1964 kwam Radio London (Big L) in de lucht vanaf het zendschip Galaxy, een omgebouwde Amerikaanse mijnenveger. Ruim 48 jaar later presenteert "Radioships.com" een schitterend miniatuur van dit legendarische zendschip. Het nieuwe miniatuur zendschip kost 50,- binnen Nederland. De Galaxy van Radio London is het vijfde zendschip in de collectie van Radioships.com. Eerder verschenen de Norderney, de Mebo II, de Mi Amigo, de Ross Revenge en het REM eiland.

Caroline zendschip nu als miniatuur

op .

RS7Radioships.com presenteert tijdens de Radiodag 2014 het nieuwe miniatuur: een schitterend model van het schip waarmee dan een halve eeuw geleden het unieke hoofdstuk van de Britse zeezenders begon. Het zevende miniatuur zal alleen op de Radiodag in Amsterdam te verkrijgen zijn. Er kan tot en met december worden ingetekend waarna op 22 maart een exemplaar in Amsterdam kan worden afgehaald voor de speciale jubileumprijs van € 50! Misschien volgt later een tweede oplage, maar dat is beslist niet zeker.

Nieuw: Ross Revenge miniatuur

op .

Miniatuur zendschepenHet Radio Caroline zendschip "Ross Revenge" is nu als miniatuur zendschip leverbaar bij "Radioships.com". Het is het vijfde miniatuur zendschip van "Radioships.com", na de Norderney, de Mebo II, de Mi Amigo en het REM eiland. De Ross Revenge werd door Radio Caroline in 1983 ingezet bij de geruchtmakende terugkeer van het station. Het enorme schip meet in miniatuur 19 centimeter met een mast van ruim 26 centimeter en weegt 389 gram.